Τσίπρας: «Γνώμονας της πολιτικής μας για την ασφάλεια, είναι μία σύγχρονη Αστυνομία πλάι στον πολίτη»

Τσίπρας: «Γνώμονας της πολιτικής μας για την ασφάλεια, είναι μία σύγχρονη Αστυνομία πλάι στον πολίτη»
Dimitrios Karvountzis/Pacific Press/LightRocket via Getty Images
Dimitrios Karvountzis/Pacific Press/LightRocket via Getty Images
Pacific Press via Getty Images

Στα αποτελέσματα της αντιεγκληματικής πολιτικής που εφαρμόζει η κυβέρνηση, αναφέρεται η ανάρτηση του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, στο Twitter, στο πλαίσιο της ενημέρωσης των πολιτών για το σύνολο του κυβερνητικού έργου.

«Γνώμονας της πολιτικής μας για την ασφάλεια, είναι μία σύγχρονη Αστυνομία πλάι στον πολίτη και απέναντι στην εγκληματικότητα. Η νέα αντιεγκληματική πολιτική έχει ήδη απτά αποτελέσματα» αναφέρει σε ανάρτησή του στο Twitter, ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας.

Η ανάρτηση του πρωθυπουργού συνοδεύεται από σχετικό video με τίτλο «Μία νέα αντιεγκληματική πολιτική εφαρμόζεται» στο οποίο περιγράφεται το έργο της αστυνομίας. Ενδεικτικά αναφέρονται οι χιλιάδες υποθέσεις του κοινού και οργανωμένου εγκλήματος που εξιχνιάστηκαν.

Επίσης στο video καταγράφονται στοιχεία όπως: το εμπόριο και η μαφία ναρκωτικών δέχεται ισχυρό κτύπημα, με δράσεις που αντίστοιχες δεν έχουν πραγματοποιηθεί τα τελευταία 25 χρόνια. Η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, βγάζει στο φως τους δράστες της παιδικής πορνογραφίας, 868 σημαντικές σπείρες και οργανώσεις εξαρθρώνονται και χιλιάδες υποθέσεις του κοινού και οργανωμένου εγκλήματος, εξιχνιάζονται.

Η Διεύθυνση Εγκληματολογικών Μελετών, διαπιστευμένη με διεθνή πρότυπα ISO, στηρίζει δυναμικά το έργο όλων των διωκτικών αρχών. Μικρές και μεγάλες συμμορίες βρίσκονται στα χέρια της ΕΛΑΣ.

«Στοχεύουμε σε μια Αστυνομία άξια, να εμπνέει σεβασμό και εμπιστοσύνη στον πολίτη» αναφέρει στο video ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας.

«Ήταν δίκαιο και έγινε πράξη» ακούγεται στο τέλος η φωνή του πρωθυπουργού.

(Με πληροφορίες από το ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Δημοφιλή