«Καλώς ήρθατε» στις Νήσους Φερόε: Νερά κόκκινα από το αίμα πτωμάτων δελφινιών και φαλαινών

«Καλώς ήρθατε» στις Νήσους Φερόε: Νερά κόκκινα από το αίμα πτωμάτων δελφινιών και φαλαινών

Καταγράφεται ως έθιμο. Υπάρχει από τον 16ο αιώνα αλλά συνεχίζεται έως και σήμερα. Ανάμεσα στη Σκωτία, τη Νορβηγία και την Ισλανδία βρίσκονται οι Νήσοι Φερόε, που σημαίνει πρόβατα και ανήκουν στη Δανία. Τα νερά τους και φέτος βάφτηκαν κόκκινα με το αίμα πολλών νεκρών δελφινιών και φαλαινών. Η οργάνωση Sea Shepherd Global δίνει στη δημοσιότητα σοκαριστηκές φωτογραφίες από το κυνήγι και τη σφαγή των δελφινιών και των φαλαινών.

Τα μέλη της οργάνωσης ταξίδεψαν έως τις Νήσους και υποδυόμενα τους τουρίστες κατέγραψαν τη βάρβαρη διαδικασία. Φέτος από τον Ιούλιο έως και τον Σεπτέμβριο σφαγιάστηκαν σε 24 ακτές 1.691 φάλαινες και δελφίνια.

«Τώρα είμαι πίσω στο σπίτι μου, κάθομαι στο γραφείο μου αλλά μπορώ ακόμη να μυρίσω την έντονη και αρρωστημένη μυρωδιά του θανάτου κάθε φορά που θα θυμηθώ την παραμονή μου στο Hvannasund», περιγράφει μέλος της ομάδας 1.

Συνεχίζει δε αναφέροντας:

«Ολόκληρη η κοινότητα απολαμβάνει τη σφαγή. Οι τουρίστες αισθάνονται τόσο τυεροί που βρίσκονται στο ίδιο μέρος και παρακολουθούν... Μετά τη βάρβαρη δολοφονία μεταφέρουν τα πτώματα από την ακτή στο λιμάνι. Νέκρες φάλαινες κείτονται στο έδαφος της ειδυλλιακής αλλά αιματοβαμμένης αυτής μικρής πόλης. Δύο ώρες πριν οι φάλαινες αυτές κολυμπούσαν ελέυθερες (...) όχι μόνο μπρος στα δικά μου μάτια αλλά και σε μάτια παιδιών. Από μακριά μπορώ να διακρίνω ένα πεντάχρονο να χοροπηδά ανάμεσα στα πτώματα. Άλλα παιδιά λίγο μεγαλύτερα καρφώνουν με τα μαχαίρια τσέπης που κουβαλούν τα πτώματα των φαλαινών ενώ κλωτσούν έμβρυα»

Η σφαγή ονομάζεται Grind και τα θηλαστικά δολοφονούνται με μαχαίρια. Οι αρχές επιτρέπουν το κυνήγι και η τοπική κυβέρνηση υπερασπίζεται το Grind εξηγώντας στο Fox News ότι «οι εκπρόσωποι της οργάνωσης Sea Shepherd θα φτάσουν όσο πιο μακριά μπορούν προκειμένου να αποδώσουν αρνητική εικόνα στο κυνηγί φαλαινών και να το χαρακτηρίσουν: βάρβαρο, μη αναγκαίο, σατανικό, τρελό ενώ εμάς θα περιγράψουν ως σαδιστές ψυχοπαθείες. Στόχος τους προκαλέσουν οργή και θυμό ενάντια στις Νήσους Φερόε». Επεσήμανε δε, πως «κάθε φάλαινα προμηθεύει την κοινότητα με μερικά εκατοντάδες κιλά κρέας και λίπος - κρέας που διαφορετικά θα έπρεπε να εισάγωγουμε από το εξωτερικό. Ψαρεύουμε λιγότερο από το 1% του εκτιμώμενου αποθέματος».

ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΚΛΗΡΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ

Δημοφιλή