Αυτός είναι ο κίνδυνος για τους διεθνείς του Ολυμπιακού

Αυτός είναι ο κίνδυνος για τους διεθνείς του Ολυμπιακού
sport24.gr

Η ανακοίνωση των παικτών του Ολυμπιακού και το "όχι" στην Εθνική ξεκαθαρίζουν την κατάσταση, συνεπώς οι συγκεκριμένοι αθλητές κινδυνεύουν με ποινή αποκλεισμών 2 αγωνιστικών από την Stoiximan.gr BasketLeague.

Oι παίκτες του Ολυμπιακού ανακοίνωσαν ότι είναι αδύνατο να συμμετάσχουν στις υποχρεώσεις των εθνικών τους ομάδων στα προκριματικά του Νοεμβρίου, συνεπώς - αν κι εφόσον συμπεριληφθούν την τελική κλήση από τον Θανάση Σκουρτόπουλο - κινδυνεύουν με ποινή δυο αγωνιστικών από την Stoiximan.gr Basket League.

Η περίπτωση μηδενισμού και αφαίρεσης 2 βαθμών των ερυθρολεύκων δεν υφίσταται πλέον, διότι πρόκειται για απόφαση των ίδιων των αθλητών, ενώ δεν υπάρχει και θέμα τραυματισμού. Είναι καθαρά άρνηση - για προφανή λόγο βέβαια, μιας και υπάρχει υποχρέωση στην EuroLeague - των παικτών και γι' αυτή την περίπτωση η πρόβλεψη του αθλητικού νόμου είναι σαφής:

Πρόκειται για το άρθρο 94 του πειθαρχικού κώδικα, παράγραφος 2:

"Σε παίκτη που αρνείται αδικαιολόγητα την συμμετοχή του στην προετοιμασία και τις αγωνιστικές εκδηλώσεις της Εθνικής Ομάδας, επιβάλλεται αυτοδίκαια και αυτεπάγγελτα, η ποινή αποκλεισμού από τους αγώνες πρωταθλήματος και Κυπέλλου της ομάδας του. Ο αριθμός των αγώνων αποκλεισμού του είναι ίσος με τους αγώνες που θα συμμετάσχει η Εθνική στα πλαίσια των διεθνών αγωνιστικών εκδηλώσεων της Ευρωπαϊκής και Παγκόσμιας Ομοσπονδίας".

Αρα δύο αγώνες θα έχει η Εθνική, (στις 24/11 με τη Μεγάλη Βρετανία στο Λέστερ και στις 27/11 με το Ισραήλ στο Ηράκλειο), από δύο ματς πρωταθλήματος θα απουσιάσουν οι παίκτες του Ολυμπιακού. Αυτό - επαναλαμβάνουμε - θα συμβεί μόνο αν συμπεριληφθούν στις τελικές κλήσεις του Σκουρτόπουλου. Για τα παιχνίδια της EuroLeague δεν υπάρχει ποινή, με βάση τον κανονισμό της διοργάνωσης.

Βέβαια υπάρχει και το 94.1 που λέει το εξής:

"Επειδή η επιβολή ποινής σε αθλητή είναι πράξη που χαρακτηρίζεται σαν ακραία επιβάλλεται η πρότερη εξάντληση μέτρων σωστής διαπαιδαγώγησης και διαμόρφωσης του χαρακτήρα των αθλητών, που επιλέγονται στα εθνικά συγκροτήματα, η προβολή αθλητικών προτύπων, η κατανόηση και αναγνώριση του κύρους και της σημασίας της ιδιότητας του διεθνή αθλητή, έτσι ώστε η εκπλήρωση των υποχρεώσεών τους που πηγάζουν από αυτή να είναι ενσυνείδητη και εκούσια".

Για να ολοκληρώσουμε: αν τελικά επιβληθούν δύο αγωνιστικές στους παίκτες του Ολυμπιακού (κατ αρχάς στους Ελληνες), αυτοί θα χάσουν το εντός έδρας ματς με τον Κόροιβο (03/12) και το εκτός με την ΑΕΚ (10/12).

Για τους Μιλουτίνοφ και Στρέλνικς, θα επιληφθεί η FIBA.

Πηγή: sport24.gr

Δημοφιλή