Πέντε επιθέσεις σε ένα μήνα σε σπίτια ποδοσφαιριστών – Τι «βλέπει» η ΕΛ.ΑΣ.

Πέντε επιθέσεις σε ένα μήνα σε σπίτια ποδοσφαιριστών – Τι «βλέπει» η ΕΛ.ΑΣ.
Φωτογραφία Αρχείου
Φωτογραφία Αρχείου
Sooc

Στο μικροσκόπιο της ΕΛ.ΑΣ. μπαίνει σπείρα που φαίνεται ότι «χτυπά» σπίτια ποδοσφαιριστών.

Μέσα σε διάστημα ενός μήνα έχουν καταγραφεί πέντε διαφορετικές επιθέσεις στα νότια προάστια της Αττικής. Η τελευταία σημειώθηκε το περασμένο Σάββατο και είχε στόχο την οικία όπου ζουν ο πρώην ποδοσφαιριστής της ΑΕΚ, Ντέμης Νικολαΐδης, και η σύζυγός του Δέσποινα Βανδή. Οι διαρρήκτες παρακολουθούσαν το σπίτι και εισέβαλαν στο εσωτερικό του από ανασφάλιστο παράθυρο μεταξύ 19.30 και 22.00, όταν οι ιδιοκτήτες απουσίαζαν. Αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι έψαξαν όλους τους χώρους και αφαίρεσαν μετρητά και κοσμήματα αξίας. Στη συνέχεια, έφυγαν πηδώντας στον εξωτερικό χώρο από το ίδιο παράθυρο που αποτέλεσε το σημείο εισόδου. Οι αστυνομικοί της Ασφάλειας έκαναν εξονυχιστική έρευνα για τη συλλογή γενετικού υλικού και δακτυλικών αποτυπωμάτων.

Λίγη ώρα νωρίτερα το Σάββατο, πιθανότατα οι ίδιοι δράστες εισέβαλλαν σε συγκρότημα κατοικιών στην οδό Φραντζή στη Γλυφάδα, όπου κατοικούν ο 26χρονος Νορβηγός ποδοσφαιριστής του Ολυμπιακού, Ομάρ Ελαμπντελαουί, και ο 28χρονος Βέλγος ποδοσφαιριστής των «ερυθρολεύκων», Οτζίτζα Οφόε. Αρχικά μπήκαν λίγο πριν τη 13.00 στο σπίτι του 26χρονου αφαιρώντας κοσμήματα και στη συνέχεια στο σπίτι του 28χρονου. Και στις δύο περιπτώσεις οι ποδοσφαιριστές απουσίαζαν, κάτι που εκτιμάται ότι γνώριζαν οι διαρρήκτες. Οι ποδοσφαιριστές ενημέρωσαν την Αστυνομία, που θα διαπιστώσει, ενδεχομένως και σήμερα, αν πρόκειται για τους ίδιους δράστες που «χτύπησαν» το σπίτι του Ντέμη Νικολαΐδη.

Οι παραπάνω διαρρήξεις έγιναν πριν ακόμα συμπληρωθεί ένας μήνας από τη διάρρηξη στο σπίτι του ποδοσφαιριστή του Ολυμπιακού, Εμμανουέλ Εμενίκε, στις 17 Οκτωβρίου στη Βούλα. Ο Εμενίκε βρισκόταν τότε στην Αθήνα, καθώς δεν είχε ακολουθήσει την αποστολή της ομάδας του στη Βαρκελώνη, αλλά δεν ήταν στο σπίτι του την ώρα της επίθεσης. Τα μέλη της σπείρας μπήκαν από ανασφάλιστη πόρτα. Όταν ο ποδοσφαιριστής γύρισε στην οικία του βρήκε όλους τους χώρους αναστατωμένους και ειδοποίησε την Αστυνομία. Όπως ανέφερε στους αστυνομικούς, εκλάπησαν αντικείμενα αξίας και μετρητά.

Λίγες ημέρες νωρίτερα, στις 14 Οκτωβρίου, θύμα έπεσε ο ποδοσφαιριστής της ΑΕΚ, Σέρχιο Αραούχο, όταν διαρρήκτες εισέβαλαν στο σπίτι του στην περιοχή της Βάρης. Ο ποδοσφαιριστής απουσίαζε για αρκετές ημέρες και διαπίστωσε το συμβάν με δύο ημέρες καθυστέρηση.

Οι αστυνομικοί εκτιμούν ότι έχουν να κάνουν με μία πολύ καλά οργανωμένη σπείρα, που παρακολουθεί τα θύματά της, τα σπίτια-στόχους και «χτυπάει» όταν είναι απόλυτα σίγουρη ότι δεν θα βρει κάποιο εμπόδιο κατά την εισβολή. Τα μέλη της φροντίζουν να μην «προδοθούν» από κάμερες ασφαλείας, ενώ από τον τρόπο δράσης τους φαίνεται ότι έχουν... εμπειρία (συνεπώς πρόκειται για σεσημασμένους).

Δημοφιλή