Επιχείρηση ευρωπαϊκές συμμαχίες για τον Κυριάκο Μητσοτάκη

Επιχείρηση ευρωπαϊκές συμμαχίες για τον Κυριάκο Μητσοτάκη
Eurokinissi

Με μια ακόμα παρουσία στο εξωτερικό ο Κυριάκος Μητσοτάκης συνεχίζει τον ευρωπαϊκό μαραθώνιο επιχειρώντας να ενισχύσει ακόμα περισσότερο τις διεθνείς του συμμαχίες, αλλά παράλληλα να ενισχύσει και το πρωθυπουργικό του προφίλ, προβάλλοντας ως το αδιαφιλονίκητο φαβορί στην εσωτερική πολιτική σκηνή και ως ο επερχόμενος πρωθυπουργός όποτε και αν γίνουν οι εκλογές.

Έτσι, ο πρόεδρος της ΝΔ μετά τα διαδοχικά τετ α τετ που είχε στις Βρυξέλλες με τους Ευρωπαίους επιτρόπους και τον επικεφαλής της Κομισιόν Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, αλλά και το τετ α τετ στο Παρίσι με τον Γάλλο υπουργό Οικονομίας Μπρουνό Λεμέρ, μεταβαίνει στο Στρασβούργο όπου θα μιλήσει στη Συνέλευση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (Ε.Λ.Κ.) στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, όπου και αναμένεται να παρουσιάσει το κυβερνητικό του πρόγραμμα για την αναπτυξιακή πολιτική.

Στόχος της Πειραιώς είναι μέσω της συνέχισης της διεθνούς παρουσίας του Κυριάκου Μητσοτάκη να σταλεί ένα ξεκάθαρο μήνυμα στους Ευρωπαίους εταίρους ότι η ΝΔ έχει έτοιμο σχέδιο για την επόμενη ημέρα, αλλά και συγκεκριμένες προτάσεις που θα επανεκκινήσουν την ελληνική οικονομία και θα οδηγήσουν σε συνθήκες ανάπτυξης τη χώρα.

Παράλληλα, στην ατζέντα του προέδρου της ΝΔ περιλαμβάνονται σειρά συναντήσεων με τον Πρόεδρο του Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κ. Guido Raimondi, τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου κ. Antonio Tajani, τον Πρόεδρο της Συμμαχίας Φιλελευθέρων και Δημοκρατών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο κ. Guy Verhofstad, τον Πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας τoυ Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος κ. Manfred Weber, τον Γενικό Γραμματέα του Συμβουλίου της Ευρώπης κ. Thorbjorn Jagland, καθώς επίσης και με τον Αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ. Valdis Dombrovskis.

Στάλθηκε από το iPhone μου

Δημοφιλή