Απόβαση Κρητικών με «γουρούνες» στην Αθήνα. Διαμαρτύρονται για το νέο ΚΟΚ

Απόβαση Κρητικών με «γουρούνες» στην Αθήνα. Διαμαρτύρονται για το νέο ΚΟΚ
eurokinissi

Στο λιμάνι του Πειραιά έφτασαν τα ξημερώματα δεκάδες ιδιοκτήτες «γουρουνών» από την Κρήτη προκειμένου να διαδηλώσουν έξω από το υπουργείο Μεταφορών για τον νέο ΚΟΚ.

Αψηφώντας την έντονη βροχόπτωση οι οδηγοί των τετράτροχων διαμαρτύρονται για την απαγόρευση κυκλοφορίας της «γουρούνας» στους δρόμους, την οποία προωθεί το υπουργείο μέσω του νέου ΚΟΚ.

Στόχος του υπουργείου Μεταφορών είναι η πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων αλλά οι ιδιοκτήτες των τετράτροχων υποστηρίζουν ότι τα ποσοστά των ατυχημάτων στα οποία εμπλέκονται τα συγκεκριμένα οχήματα έχουν μειωθεί.

«Από το Ηράκλειο φεύγουμε 100 άτομα, ιδιώτες αλλά και ιδιοκτήτες ενοικιαζόμενων οχημάτων, για να πάρουμε μέρος στην πανελλήνια διαμαρτυρία στην Αθήνα. Εκεί θα βρεθούμε με τους υπόλοιπους ενοικιαστές και ιδιώτες της Ελλάδος και θα κάνουμε πορεία προς το υπουργείο Μεταφορών ενώ θα ζητήσουμε συνάντηση με τον υπουργό, Χρήστο Σπίρτζη», τόνισε μιλώντας στο cretapost, ο πρόεδρος του συλλόγου Ενοικιαζόμενων Αυτοκινήτων και μηχανών, Γιώργος Μπαμιεδάκης.

Υπενθυμίζεται ότι το συγκεκριμένο νομοσχέδιο για τον ΚΟΚ απαγορεύει την κυκλοφορία των συγκεκριμένων οχημάτων σε όλους τους ασφαλτοστρωμένους δρόμους.

«Αυτή η οριζόντια απαγόρευση μας δημιουργεί τεράστια προβλήματα. Μας κλείνει τα μαγαζιά, τα σπίτια με αποτέλεσμα πολλοί άνθρωποι να μείνουν άνεργοι. Η «γουρούνα» είναι όχημα παντός τύπου καθώς μπορεί να οδηγηθεί και από ΑμεΑ ενώ ειδικά στην Κρήτη αρκετοί αγρότες χρησιμοποιούν τις γουρούνες για να κάνουν τις αγροτικές εργασίες τους», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Μπαμιεδάκης.

«Η Πολιτεία μας υποχρεώνει να έχουμε τα οχήματά ασφαλισμένα είτε είναι σεζόν είτε όχι. Μόνο με την παράδοση πινακίδων μπορούμε να κρατήσουμε ανασφάλιστα τα οχήματα. Αυτό όμως δημιουργεί τεράστια προβλήματα ειδικά σε κάποια νησιά που δεν έχουν εφορίες και θα πρέπει να πάνε σε άλλο νησί για να παραδώσουν τις πινακίδες», υπογράμμισε σχετικά ο κ. Μπαμιεδάκης.

Δημοφιλή