Μεξικό: Έμποροι ναρκωτικών κατασκεύασαν κανόνι για να εκτοξεύουν ουσίες

Μεξικό: Έμποροι ναρκωτικών κατασκεύασαν κανόνι για να εκτοξεύουν ουσίες
The German field gun of WWII period
The German field gun of WWII period
aoldman via Getty Images

Oι διακινητές ναρκωτικών πάντα βρίσκουν τρόπο για να μεταφέρουν το προϊόν τους όπου αυτοί θέλουν ενώ οι έμποροι που πρόσφατα συνελήφθησαν στην παραμεθόριο πόλη Άγουα Πριέτα αποδεικνύουν τα εν λόγω. Κι αυτό γιατί είχαν τοποθετήσει μέσα σε ένα φορτηγό ένα τεράστιο κανόνι το οποίο χρησιμοποιούσαν για να εκτοξεύουν πακέτα με μαριχουάνα στην άλλη πλευρά των συνόρων στις ΗΠΑ.

Στην επιχείρηση εντοπισμού των εμπόρων, συμμετείχαν και δυνάμεις του στρατού, αναφέρει το rt. To πυροβόλο αποτελούνταν από έναν χαλύβδινο σωλήνα που έπιανε το μεγαλύτερο μέρος στην καρότσα ενός ημιφορτηγού κι έναν αεροσυμπιεστή, που χρησιμοποιείτο για την εκτόξευση των δεμάτων με τα ναρκωτικά σε αμερικανικό έδαφος.

Μεταξύ άλλων οι αρχές κατέσχεσαν και κάποια πακέτα μαριχουάνας συνολικού βάρους 825 κιλών καθώς και περίπου 2.000 σφαίρες διαφόρων διαμετρημάτων, αλλά δεν κατάφεραν να πιάσουν κανένα μέλος της συμμορίας.

Η ευρηματικότητα των εμπόρων ναρκωτικών στο Μεξικό είναι ευρέως γνωστή αφού οι τρόποι που χρησιμοποιούν για να περνούν ναρκωτικές ουσίες στις ΗΠΑ είναι απίστευτοι. Μικρά αεροσκάφη, υπόγειες σήραγγες ακόμα και drones είναι μόνο μερικά από τα πιο συνηθισμένα μέσα. Άλλοι μετέφεραν ναρκωτικά μέσα σε καρπούζια ακόμα και σε εμφυτεύματα στήθους.

Να σημειωθεί πως πριν από 13 μήνες οι αρχές είχαν κατασχέσει και πάλι στην Άγουα Πριέτα άλλο ένα κανόνι μήκους περίπου τριών μέτρων, ικανό να εκτοξεύει δέματα βάρους 27 κιλών πάνω από το φράχτη στα σύνορα.

Δημοφιλή