Μεγιστάνες (μεταξύ τους ένας πλούσιος Έλληνας) ζήτησαν μετατροπή ρωσικού βομβαρδιστικού σε ιδιωτικό τζετ, λέει η Tupolev

Δημοσιεύθηκε: Ενημερώθηκε:
TU 160
Marina Lystseva via Getty Images
Εκτύπωση

Μεγιστάνες του χώρου των επιχειρήσεων από διαφορετικές χώρες- ένας Άραβας σεΐχης, ένας εκατομμυριούχος στην Αυστραλία και ένας πλούσιους Έλληνας- συνεχίζουν να ζητούν από τη γνωστή ρωσική εταιρεία κατασκευής αεροσκαφών Tupolev να δημιουργήσει ένα υπερηχητικό τζετ με βάση το στρατηγικό βομβαρδιστικό Tupolev-160 ή το Tupolev-2M3, δήλωσε στο ρωσικό πρακτορείο Tass ο Βαλερί Σολοζόμποφ, αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος (σχεδιασμός/ έρευνα και ανάπτυξη) της εταιρείας.

tu 160

«Λαμβάνουμε τακτικά τέτοια μηνύματα, κάποια από αυτά μέσω της υπηρεσίας Rosoboronexport» είπε σχετικά- προσθέτοντας πως όλα αυτά τα αιτήματα έχουν απορριφθεί.

«Η μετατροπή του Tupolev 160 σε επιβατηγό αεροσκάφος θα ήταν πολύ δαπανηρή υπόθεση. Είναι πολύ λιγότερο δαπανηρό να φτιάξεις ένα αεροπλάνο από την αρχή, χωρίς την τεχνογνωσία που χρησιμοποιήθηκε στη δημιουργία του Tupolev-160» εξήγησε, προσθέτοντας πως ένα ιδιωτικό τζετ δεν χρειάζεται μεταβλητές πτέρυγες. Επίσης, κάποιες από τις τεχνολογίες που έχουν χρησιμοποιηθεί στο βομβαρδιστικό (το οποίο φέρει τον ΝΑΤΟϊκό προσδιορισμό Blackjack) είναι απόρρητες.

tu 160