Βίντεο με βανδαλισμούς από αντιεξουσιαστές σε ξένα sites στο πλαίσιο του «φεστιβάλ εξέγερσης» στα Εξάρχεια

Βίντεο με βανδαλισμούς από αντιεξουσιαστές σε ξένα sites στο πλαίσιο του «φεστιβάλ εξέγερσης» στα Εξάρχεια
Eurokinissi

Βίντεο σε ξενόγλωσσες ιστοσελίδες του αντιεξουσιαστικού χώρου, στα οποία εμφανίζονται νεαροί με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους να σπάνε κάμερες, να κλέβουν σούπερ μάρκετ και να καταστρέφουν ακυρωτικά μηχανήματα, δημοσιεύτηκαν στο διαδίκτυο τα τελευταία 24ωρα, στο πλαίσιο του «φεστιβάλ εξέγερσης» που γίνεται στα Εξάρχεια.

Το πότε τραβήχτηκε το υλικό με τις πράξεις αυτές δεν αναφέρεται στις δημοσιεύσεις αλλά τα βίντεο προκαλούν ανησυχία στις Αρχές, ενόψει των συγκεντρώσεων για την επέτειο του Πολυτεχνείου. Σε κάποιο σημείο ενός εκ των βίντεο εμφανίζεται νεαρός να σπάει κάμερες ασφαλείας στο κέντρο της Αθήνας. Υπενθυμίζεται ότι τα μεσάνυχτα της Δευτέρας συνελήφθη ένας 22χρονος Γάλλος, ο οποίος έσπαγε κάμερες. Ο 22χρονος πιθανότατα δεν είναι ο εικονιζόμενος στο βίντεο.

Αστυνομικές πηγές αναφέρουν πάντως ότι ίσως; υπάρχει σχέδιο καταστροφής καμερών στην ευρύτερη περιοχή των Εξαρχείων, όπου ούτως ή άλλως είναι ελάχιστες οι κάμερες, προκειμένου να μη μπορεί να αντλήσει υλικό η ΕΛ.ΑΣ. κατά τη διάρκεια επεισοδίων.

Δημοφιλή