Για υπονόμευση της οικονομίας κατηγορεί τον Κυριάκο Μητσοτάκη η κυβέρνηση

Για υπονόμευση της οικονομίας κατηγορεί τον Κυριάκο Μητσοτάκη η κυβέρνηση
Nikos Libertas / SOOC

Για υπονόμευση της οικονομίας και της χώρας και για «διασπορά ψευδών καταστροφολογικών ειδήσεων» κατηγορεί τον πρόεδρο της ΝΔ Κυριάκο Μητσοτάκη η κυβέρνηση μετά την αποκάλυψη του ρόλου της Μιράντας Ξαφά και των όσων είπε στο Λονδίνο.

Η πολιτική σύγκρουση ανάμεσα σε κυβέρνηση και ΝΔ λίγες ώρες πριν την συζήτηση στη Βουλή για την διανομή του κοινωνικού μερίσματος, αλλά και την ώρα που οργανώνεται μία έξοδος της Ελλάδος στις αγορές, μαίνεται καθώς στην κυβέρνηση διαπιστώνουν ότι η ΝΔ αφού ταυτίσθηκε με τις offshore της φοροδιαφυγής (όπως έδειξαν οι δηλώσεις Γεωργιάδη) τώρα απεσταλμένοι της ηγεσίας της ΝΔ λένε σε επενδυτές στο Λονδίνο ότι:

-δεν θα κλείσει η τρίτη αξιολόγηση

-οι τράπεζες θα χρειαστούν ανακεφαλαιοποίηση

-το τραπεζικό σύστημα δεν είναι σταθερό

-ο Κ. Μητσοτάκης, αν γίνει πρωθυπουργός το 2018, θα βάλει την Ελλάδα σε νέο μνημόνιο

Δεν είναι τυχαίο ότι η αντίδραση της κυβέρνησης δεν ήταν κάποιο σχόλιο «κύκλων» όπως συνηθίζεται, αλλά του γραφείου τύπου του πρωθυπουργού.

«Ο Κ. Μητσοτάκης, αφού από τη πρώτη στιγμή επένδυσε στη καταστροφή, απελπισμένος πια και απόλυτα πεπεισμένος ότι χωρίς καταστροφή δεν έχει καμιά ελπίδα πολίτικης επιβίωσης στέλνει τη σύμβουλό του στο εξωτερικό σε διατεταγμένη υπηρεσία, μήπως και καταφέρει να υπονομεύσει τη πορεία ανάκαμψης της οικονομίας», υπογραμμίζει η κυβέρνηση και προσθέτει: «η διασπορά καταστροφολογικών ψευδών ειδήσεων, δεν είναι κάτι καινούργιο από πλευράς ΝΔ. Η μεθοδευμένη υπονόμευση, όμως, προς τους διεθνείς επενδυτές της ευστάθειας του τραπεζικού συστήματος την ώρα που η κυβέρνηση τους καλεί να επενδύσουν στα ελληνικά ομόλογα, συνιστά πράξη που εκφεύγει από τα όρια της πολιτικής και εισέρχεται στη σφαίρα της δικαιοσύνης. Ο λόγος για τη συνέχεια προφανώς της ανήκει».

Δημοφιλή