Μητσοτάκης: Δεν θέλω να σκεφτώ τι θα έλεγε ο ΣΥΡΙΖΑ για την τραγωδία αν ήταν αντιπολίτευση. Δεν είμαστε όλοι ίδιοι

Μητσοτάκης: Δεν θέλω να σκεφτώ τι θα έλεγε ο ΣΥΡΙΖΑ για την τραγωδία αν ήταν αντιπολίτευση. Δεν είμαστε όλοι ίδιοι
Sooc

«Δεν θα ήθελα να σκεφτώ τι θα έλεγε σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ εάν βρισκόταν αυτός στην αντιπολίτευση και εμείς στην κυβέρνηση, εάν είχε συντελεστεί μια τέτοια τραγωδία. Δεν θα κάνω τα ίδια, γιατί δεν είμαστε όλοι ίδιοι» δήλωσε ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την έναρξη της ομιλίας του στη Χίο για το μεταναστευτικό/ προσφυγικό, αναφερόμενος στην καταστροφή από τις πλημμύρες στη δυτική Αττική.

«Η ΝΔ συγκρότησε ήδη μια ειδική επιστημονική επιτροπή η οποία θα μελετήσει σε βάθος αυτή την πρωτοφανή καταστροφή, θα αναζητήσει τα αίτιά της και θα προτείνει συγκεκριμένες λύσεις και παρεμβάσεις» πρόσθεσε.

Ο κ. Μητσοτάκης εξέφρασε την οδύνη του για την τραγωδία, τα συλλυπητήριά του στις συγγενείς των θυμάτων και τη συμπαράστασή του στους συμπολίτες που δοκιμάζονται- και δίνοντας τα συγχαρητήριά του στην Πυροσβεστική, τις Ένοπλες Δυνάμεις και την Αστυνομία.

«Δεν είναι σήμερα η ώρα να αποδώσουμε ευθύνες. Εξ’ ορισμού την πρώτη ευθύνη την έχει πάντα η Κυβέρνηση, η περιφερειακή και η τοπική αυτοδιοίκηση, η οποία καλείται να διαχειριστεί μια κρίση. Γνωρίζουμε, όμως, πολύ καλά ότι στη Δυτική Αθήνα, στη Δυτική Αττική - είναι μια περιοχή την οποία και εγώ προσωπικά γνωρίζω καλά- έχουν συντελεστεί διαχρονικά μια σειρά από εγκλήματα. Άναρχη δόμηση, μπαζώματα ρεμάτων, πλήρης έλλειψη ουσιαστικού αντιπλημμυρικού σχεδιασμού» δήλωσε ο πρόεδρος της ΝΔ, προσθέτοντας πως «έχω ήδη ζητήσει και προχωράμε στη Νέα Δημοκρατία τη συγκρότηση μιας ειδικής επιστημονικής επιτροπής η οποία θα μελετήσει σε βάθος αυτή την πρωτοφανή καταστροφή, θα αναζητήσει τα αίτιά της και κυρίως θα προτείνει συγκεκριμένες λύσεις και παρεμβάσεις. Αυτό περιμένει κανείς από ένα υπεύθυνο και σοβαρό κόμμα».

Δημοφιλή