Τα ρέματα που βύθισαν Μάνδρα, Μαγούλα και Νέα Πέραμο. Πού βρίσκονται

Τα ρέματα που βύθισαν Μάνδρα, Μαγούλα και Νέα Πέραμο. Πού βρίσκονται
sooc

Δύο μεγάλα ρέματα στην περιοχή της Μάνδρας ευθύνονται μεταξύ άλλων για την ολοκληρωτική καταστροφή που βύθισε τη Δυτική Αττική.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Ελεύθερου Τύπου, το μεγάλο ρέμα «Σούρες» και το μικρότερο της «Αγίας Αικατερίνης» είναι οι δύο παγίδες θανάτου στην περιοχή. Έπειτα από χρόνια προσπαθειών και εξαγγελιών το 2016 δόθηκε τελικά έγκριση για τη μελέτη για τη διευθέτηση των δύο χειμάρρων, που όμως έμεινε στα χαρτιά, καθώς η φύση πρόλαβε και έδειξε τη δύναμή της.

Το μεγάλο ρέμα που διαπερνά τη Μάνδρα, οι «Σούρες», έχει δεχτεί τη μεγαλύτερη αλλοίωση, με δεκάδες τετραγωνικά μέτρα του χειμάρρου να έχουν χτιστεί είτε με νόμιμα είτε με αυθαίρετα κτίσματα, η κοίτη να έχει μειωθεί δεκάδες μέτρα, ενώ ένα μεγάλο κομμάτι του ρέματος έχει υπογειοποιηθεί και περνά μέσα από μικρούς αγωγούς.

Το δεύτερο ρέμα, αυτό της «Αγίας Αικατερίνης», αν και μικρότερο, αποδείχτηκε και το πιο θανατηφόρο. Βρίσκεται στη νοτιοδυτική πλευρά της πόλης. Η φυσική συνέχεια του ποταμού είναι η κεντρική οδός Κοροπούλη, η οποία όμως έχει διακοπεί υπόγεια λόγω αστοχίας της ΕΥΔΑΠ. Με αποτέλεσμα ο χείμαρρος όταν υπερχειλίζει να «αναζητά» τη φυσική του κοίτη, πνίγοντας τα πάντα στο πέρασμά του.

Δημοφιλή