Οι 7 ερωτήσεις που πρέπει να κάνετε στο πρώτο ραντεβού

Οι 7 ερωτήσεις που πρέπει να κάνετε στο πρώτο ραντεβού
Getty Images/iStockphoto

Πόσες φορές δεν σας έχει ταλαιπωρήσει αυτό το «Αν»; Αν είχατε κάνει κάτι αλλιώς, αν είχατε πει κάτι άλλο από αυτό που είπατε, αν είχατε δράσει πιο γρήγορα, ίσως όλα να ήταν διαφορετικά από αυτό που κατέληξαν να είναι. Το ίδιο ισχύει και στις προσωπικές σχέσεις και ειδικότερα στα πρώτα ραντεβού.

Πολλοί συνηθίζουν να λένε ότι η πρώτη εντύπωση είναι κομβικής σημασίας για την εξέλιξη μιας σχέσης και κατά πώς φαίνεται δεν έχουν άδικο. Ψυχολόγοι και σύμβουλοι γάμου συγκλίνουν στο ότι καλό θα είναι να κάνετε τις εξής ερωτήσεις στη διάρκεια του πρώτου ραντεβού ώστε να αποφύγετε μελλοντικές κακοτοπιές και να μην έρθει η ώρα που θα πείτε στον εαυτό σας «Δεν ήξερες, δεν ρώταγες;».

1) Ποιο ήταν το τελευταίο πράγμα που καυχήθηκες για τη μητέρα σου;

Η μητέρα είναι μια σταθερή αξία στη ζωή του καθενός. Έτσι, ρωτώντας αυτό το πολύ απλό πράγμα, μπορείτε να καταλάβετε αν μοιράζεστε τα ίδια ιδανικά και τις ίδιες αντιλήψεις για τέτοιες αξίες όπως η μητέρα.

2) Αν έπρεπε να διαλέξεις μόνο έναν να σε συμβουλεύσει σε κάτι, ζωντανό ή νεκρό, ποιος θα ήταν αυτός και για ποιο λόγο;

Μια φαινομενικά «κουλή» ερώτηση που όμως δείχνει από το ποιον θαυμάζει ο wannabe σύντροφος έως πόση φαντασία διαθέτει.

3) Στρώνεις το κρεβάτι σου το πρωί;

Η απάντηση σε αυτή την ερώτηση θα σας υποδείξει πόση σημασία δίνει στην τάξη και την οργάνωση έναντι του κερδισμένου χρόνου αυτός ή αυτή που έχετε απέναντί σας. Ειδικά αν είστε τύπος που πράγματι στρώνετε το κρεβάτι σας και θέλετε τάξη στη ζωή σας, τότε από αυτό και μόνο θα καταλάβετε πολλά.

4) Για ποιο πράγμα μπορείς να συζητάς όλη μέρα

Κάνοντας αυτή την ερώτηση, ελπίζετε αυτή η απάντηση να μην είναι «Η μητέρα μου». Αστειάκι. Λοιπόν, ανάλογα με την απάντηση σε αυτή την ερώτηση, θα πάρετε μια γεύση για τις προτεραιότητες που θέτει στη ζωή ο συγκεκριμένος άνθρωπος. Πχ., για τη δουλειά μου, για τα ταξίδια που έχω κάνει, για τους φίλους μου, για την οικογένειά μου κλπ.

5) Όταν θα έχεις μεγαλώσει αρκετά και θα έχουν ασπρίσει τα μαλλιά σου, για ποιο πράγμα θα ήθελες να σε θυμούνται;

Εδώ αποκαλύπτονται στόχοι, επιθυμίες (ανεκπλήρωτες και μη), αντιλήψεις για το καλό και το κακό κ.ο.κ.

6) Ποιο είναι το πιο ντροπιαστικό πράγμα που σου έχει συμβεί τελευταία;

Εκτός του ότι θα δείτε πόσο ακομπλεξάριστος είναι ο άλλος ώστε να μοιραστεί μια τέτοια στιγμή μαζί σας, θα καταλάβετε και πόσο διαθέσιμος είναι να «τσαλακωθεί» ώστε να σας κάνει να γελάσετε. Αν το κάνει στο πρώτο ραντεβού, κατά πάσα πιθανότητα θα το κάνει και στην πορεία.

7) Πώς περνάς τον ελεύθερο χρόνο σου

Πολύ σημαντική ερώτηση καθώς έτσι αποκαλύπτονται τα ενδιαφέροντα του άλλου και κατ' επέκταση αν είναι κοινά με τα δικά σας.