Ρεκόρ θεάσεων του «τέρατος του Λοχ Νες» το 2017

Ρεκόρ θεάσεων του «τέρατος του Λοχ Νες» το 2017
Loch Ness
Loch Ness
Max2611 via Getty Images

Πολυάσχολο φαίνεται πως ήταν το 2017 για τη «Νέσι» - το θρυλικό «τέρας του Λοχ Νες»- καθώς οι «επίσημες» θεάσεις του φέτος ήταν περισσότερες από οποιοδήποτε άλλο έτος κατά τον τρέχοντα αιώνα (από το 2000 και μετά).

Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα του BBC, οι εν λόγω θεάσεις (αυτές δηλαδή που έχουν καταχωρηθεί) είναι οκτώ- πολλές για τα δεδομένα του μυθικού τέρατος, που υποτίθεται πως ζει μέσα στη λίμνη.

Η όγδοη είναι μια φωτογραφία ενός περίεργου «πτερυγίου» στο νερό, την οποία τράβηξε η Dr. Τζο Νάιτ του Πανεπιστημίου του Λάνκαστερ, μετά από πρόσφατη επίσκεψη στη λίμνη. Η ίδια είχε πάει τον εννιάχρονο γιο της στο Λοχ Νες εξαιτίας του ενδιαφέροντός του για το τέρας. «Ο γιος μου ενδιαφέρεται για όλα τα είδη “πιθανών” πλασμάτων, όπως οι γέτι και οι τίγρεις της Τασμανίας» είπε στο Newsbeat η Νάιτ. «Είναι λίγο πιο εύκολο να πας στη Σκοτία από ό,τι στα μέρη όπου ήθελε να πάμε να ψάξουμε για γέτι».

Η ίδια πάντως δεν πιστεύει πως όντως αυτό που είδαν ήταν ένα προϊστορικό πλάσμα, καθώς δεν υπάρχουν αρκετά ψάρια στη λίμνη για να τρώει ένα τόσο μεγάλο ον. «Ωστόσο, είναι πιθανό να υπάρχει κάποιου είδους χέλι ή οξύρρυγχος πίσω από τις θεάσεις, που ενδεχομένως να μεγάλωσε πιο πολύ από ό,τι συνήθως. Πιστεύω πως υπάρχει κάποιου είδους πλάσμα, αλλά πιθανότατα όχι τέρας».

Μια γυναίκα στον μήνα του μέλιτός της τον Οκτώβριο εντόπισε ένα πλάσμα που κινούνταν στο νερό, ενώ μια παρέα φίλων τον Αύγουστο είδε «κάτι τεράστιο» στο νερό, το οποίο σε κάποια φάση τινάχτηκε έξω από αυτό. Υπήρξαν τρεις θεάσεις τον Ιούνιο, μία τον Μάιο και μία τον Απρίλιο, που θεωρήθηκαν όλες «επίσημες».

Τις θεάσεις αυτές, και πολλές άλλες, έχει καταγράψει ο Γκάρι Κάμπελ, που αξιολογεί και καταχωρεί τα περιστατικά τέτοιου είδους. «Είναι οι περισσότερες που είχαμε αυτόν τον αιώνα» είπε στην εφημερίδα Express. Όσον αφορά στη φωτογραφία της Νάιτ, είπε πως η ομάδα του ήταν 50-50, αλλά τελικά κατέληξαν να αποφασίσουν υπέρ της λόγω αμφιβολιών.

Τα τελευταία χρόνια, οι περισσότερες που έχουν καταγραφεί μέσα σε ένα έτος ήταν 17, το 1996. Ωστόσο, παλαιότερα, τη δεκαετία του 1960 και τη δεκαετία του 1930, ήταν ακόμα περισσότερες- κάποιες φορές πάνω από 20 μέσα σε μια χρονιά.

Δημοφιλή