«Σφραγίστηκε» με κοινή δήλωση η «συμμαχία» Φώφης Γεννηματά- Γιάννη Ραγκούση

«Σφραγίστηκε» με κοινή δήλωση η «συμμαχία» Φώφης Γεννηματά- Γιάννη Ραγκούση
Sooc

Τη «συμμαχία»μεταξύ της προέδρου του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Φώφης Γεννηματά, και του πρώην υπουργού και υποψηφίου στον πρώτο γύρο των εκλογών για την ηγεσία του νέου φορέα της Κεντροαριστεράς, Γιάννη Ραγκούση, φαίνεται να σφραγίζει κοινή τους δήλωση, την οποία ανάρτησε ο πρώην υπουργός στον λογαριασμό του στο Twitter.

Όπως αναφέρεται στη δήλωση, «έχουμε δεσμευτεί ότι δεν θα γίνουμε ποτέ ένα άμορφο κόμμα του μεσαίου χώρου, με αντάλλαγμα κάποιες καρέκλες εξουσίας. Είμαστε ο προοδευτικός πόλος απέναντι στη συντήρηση και τον λαϊκισμό...έχουμε χαράξει αυτόνομη πορεία...δεν θα γίνουμε συμπλήρωμα κανενός».

«Αποφασίσαμε να συμπορευτούμε χωρίς καμία καθυστέρηση για την επόμενη μέρα της παράταξης» συμπληρώνεται σχετικά.

Γ. Τούντας και Π. Ιωακειμίδης από τις Κινήσεις Πολιτών για τη Σοσιαλδημοκρατία υποστηρίζουν τη Φ. Γεννηματά

Δύο από τα πιο γνωστά στελέχη των Κινήσεων Πολιτών για τη Σοσιαλδημοκρατία, ο Γ. Τούντας και ο Π. Ιωακειμίδης τάσσονται υπέρ της Φώφης Γεννηματά.

Για αναμφισβήτητη πολιτική νίκη της κ. Γεννηματά, η οποία δεν προβλέπεται να ανατραπεί στον δεύτερο γύρο, κάνει λόγο ο κ. Τούντας, ενώ ο κ. Ιωακειμίδης δηλώνει ανοιχτά ότι θα την ψηφίσει.

«Ηταν λάθος η πραγματοποίηση δεύτερου γύρου από τη στιγμή που η πρωτιά της Φ. Γεννηματά με 42% και η μεγάλη διαφορά από τον Ν. Ανδρουλάκη αποτελεί αναμφισβήτητη πολιτική νίκη, η οποία δεν προβλέπεται να ανατραπεί στον δεύτερο γύρο. Επιπλέον, το υψηλό ποσοστό αποδοχής της αντανακλά το καθόλα θεμιτό δικαίωμα να οδηγήσει την παράταξη στις επόμενες εκλογές το πρόσωπο που κατάφερε να πετύχει κάτι πριν από λίγους μήνες φάνταζε απραγματοποίητο» αναφέρει ο κ. Τούντας, σε άρθρο του, χθες, στην εφημερίδα τα ΝΕΑ.

Ο καθηγητής Παναγιώτης Ιωακειμίδης δήλωσε: «Όσοι ψηφίσαμε στον πρώτο γύρο θα πρέπει οπωσδήποτε να βρεθούμε την Κυριακή στις κάλπες για τον δεύτερο γύρο των εκλογών. Η μεγάλη συμμετοχή παραμένει προϋπόθεση για την επιτυχία του εγχειρήματος της δημιουργίας του νέου, ενιαίου φορέα της Κεντροαριστεράς. Έχουμε δύο εξαιρετικές ποψηφιότητες (προσωπικά θα ψηφίσω Φ. Γεννηματά γιατί, μεταξύ άλλων, άνοιξε τη διαδικασία για τη δημιουργία του ενιαίου φορέα).

(Με επιπλέον πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Δημοφιλή