Στους έξι οι αγνοούμενοι από τις πλημμύρες στη δυτική Αττική

Στους έξι οι αγνοούμενοι από τις πλημμύρες στη δυτική Αττική
Sooc

Έρευνες για τον εντοπισμό έξι ατόμων πραγματοποιεί η Πυροσβεστική, δύο ημέρες μετά τις πλημμύρες στη δυτική Αττική.

Όπως ανακοινώθηκε, στην ευρύτερη περιοχή της Μάνδρας αναζητούνται δύο άνδρες. Υπενθυμίζεται πως οι νεκροί από την καταστροφή έφτασαν την Πέμπτη τους 16.

Σε επιφυλακή βρίσκονται όλες οι Υπηρεσίες της Αττικής ενώ υπήρξε και ενίσχυση αυτών από πυροσβεστικούς υπαλλήλους από την Στερεά και την Δυτική Ελλάδα. Έντονες βροχοπτώσεις σημειώνονται και σήμερα Παρασκευή στο Λεκανοπέδιο, προκαλώντας προβλήματα στην κυκλοφορία.

Στις 910 ανέρχονται οι κλήσεις στην Πυροσβεστική, λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων, από το πρωί της Τετάρτης, προς την ευρύτερη περιοχή της Ν. Περάμου, των Μεγάρων και της Μάνδρας Αττικής. Πραγματοποιήθηκαν συνολικά απεγκλωβισμοί 96 ατόμων από οικίες και αυτοκίνητα. Οι συνολικές πυροσβεστικές δυνάμεις που επιχειρούν είναι 155 πυροσβεστικοί υπάλληλοι με 46 οχήματα και έχουν συγκροτηθεί 56 συνεργεία για την αντιμετώπιση των συμβάντων. Στον υπόλοιπο νομό Αττικής το τελευταίο 12ωρο, λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων, η Πυροσβεστική δέχτηκε 70 κλήσεις για αντλήσεις υδάτων, 35 εκ των οποίων στην Αίγινα.

Παροχή βοήθειας από τον όμιλο ΕΛΠΕ

Αυτοκίνητα από τα Διυλιστήρια Ασπροπύργου και Ελευσίνας για τις μεταφορές κατοίκων και αγαθών στις πληγείσες περιοχές διέθεσε ο Όμιλος ΕΛΠΕ. Επίσης, χορηγήθηκε ποσότητα καυσίμων για την κίνηση των μηχανημάτων του Δήμου Μάνδρας –Ειδυλλίας.Για την αντιμετώπιση των πρώτων αναγκών διανεμήθηκαν νερό, τρόφιμα και κλινοσκεπάσματα, ενώ κλιμάκιο της ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ θα συναντηθεί άμεσα με τους αρμόδιους φορείς για να συζητηθούν επιπλέον δράσεις στις οποίες θα συνεισφέρει η εταιρεία.

Δημοφιλή