Κακουργηματική ποινική δίωξη κατά αγνώστων άσκησε η Εισαγγελία για τον τραυματισμό της δικηγόρου στα Εξάρχεια

Κακουργηματική ποινική δίωξη κατά αγνώστων άσκησε η Εισαγγελία για τον τραυματισμό της δικηγόρου στα Εξάρχεια
Sooc

Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος άσκησε η Εισαγγελία κατά των, αγνώστων προς το παρόν, υπαιτίων για τονσοβαρό τραυματισμό της νομικού Αναστασίας Τσουκαλά κατά τη διάρκεια επεισοδίων στα Εξάρχεια μετά την πορεία για την επέτειο της 17ης Νοεμβρίου.

Η δίωξη αφορά το αδίκημα της βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης που τιμωρείται με κάθειρξη 5 έως 10 ετών.

Η κ. Τσουκαλά , εγκληματολόγος αναπληρώτρια καθηγήτρια στο Πανεπιστήμιο Paris II, νοσηλεύεται στον Ευαγγελισμό σε σοβαρή κατάσταση καθώς δέχθηκε στο γόνατο φωτοβολίδα ναυτικού τύπου που εκτοξεύθηκε από κουκουλοφόρους κατά τη διάρκεια επεισοδίων στην περιοχή των Εξαρχείων. Η νομικός βρισκόταν με φωτορεπόρτερ, πίσω από τις δυνάμεις των ΜΑΤ.

Κακουργηματική δίωξη ασκήθηκε επίσης, κατά αγνώστων για το αδίκημα του εμπρησμού από πρόθεση σχετικά με την πυρπόληση αυτοκινήτου στην περιοχή των επεισοδίων.

Χθες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα οι συλληφθέντες κατά τη διάρκεια των επεισοδίων, μεταξύ των οποίων και αρκετοί ξένοι υπήκοοι. Σε δύο από αυτούς απαγγέλθηκε κακουργηματικού βαθμού κατηγορία για κατοχή εκρηκτικών υλών και παραπέμπονται σε Ανακριτή ενώ οι υπόλοιποι θα δικαστούν από το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο για αδικήματα που ανά περίπτωση αφορούν επικίνδυνη σωματική βλάβη κατά αστυνομικών που τελούν σε υπηρεσία, διατάραξη κοινής ειρήνης, αντίστασης κατά της αρχής και παράνομης κατοχής φωτοβολίδων.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ)

Δημοφιλή