Στους 20 οι νεκροί από την κακοκαιρία στη Μάνδρα

Στους 20 οι νεκροί από την κακοκαιρία στη Μάνδρα
Eurokinissi

Μεγαλώνει η λίστα των θυμάτων από την κακοκαιρία στη Δυτική Αττική καθώς άνδρες των ΕΜΑΚ εντόπισαν το μεσημέρι της Κυριακής στη Μάνδρα ακόμη μια σορό, η οποία ανήκει σε άνδρα περίπου 70 ετών, με αποτέλεσμα ο τραγικός απολογισμός να ανέρχεται πλέον στους 20 νεκρούς.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες ο νεκρός εντοπίστηκε μέσα στις λάσπες κάτω από βυτιοφόρο. Οι αρχές εκτιμούν πως πρόκειται για τον πτώμα ενός εκ των τριών ανθρώπων που αγνοούνται από το πρωί της Τετάρτης.

Η σορός μεταφέρεται στο Θριάσιο νοσοκομείο για τη διαδικασία της ταυτοποίησης.

Την ίδια ώρα η κατάσταση στη Μάνδρα Αττικής είναι απελπιστική καθώς οι ζημιές είναι ανυπολόγιστες, σχεδόν κανένα νοικοκυριό δεν έχει πόσιμο νερό, ενώ δεκάδες είναι τα σπίτια τα οποία δεν καταστράφηκαν που δεν έχουν ηλεκτροδότηση.

Χθες η δήμαρχος Μάνδρας έκανε λόγο για τουλάχιστον 2.000 νοικοκυριά που έχουν καταστραφεί. Είναι λογικό ότι και οι επιχειρήσεις της περιοχής έχουν υποστεί τεράστια ζημιά που δεν είναι βέβαιο πως είναι αναστρέψιμη.

Για την αποκατάσταση της ψυχραιμίας στους κατοίκους της Μάνδρας μετά από τον πανικό που επικράτησε νωρίτερα λόγω της διάδοσης πληροφοριών για νέες πλημμύρες, επιλήφθηκε αξιωματικός της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, ο οποίος εγκαταστάθηκε προσωρινά στο δημαρχείο.

Ο αντιπεριφερειάρχης Γιάννης Βασιλείου σε ανάρτησή του στο διαδίκτυο επισημαίνει μεταξύ άλλων: «Οι πολίτες θα πρέπει να γνωρίζουν πως ό,τι βοήθεια έχει ζητηθεί ή ζητείται από την δήμαρχο Μάνδρας Ειδύλλιας Ερυθρών κ. Κριεκούκη Γιάννα, έχει δοθεί από την Περιφέρεια Αττικής και πως είμαστε σε διαρκή ετοιμότητα για την αντιμετώπιση οποιωνδήποτε νέων προβλημάτων προκύψουν».

Στο μεταξύ συνεχίζεται η καταγραφή των ζημιών από τα συνεργεία με τους μηχανικούς της Περιφέρειας και του υπουργείου Μεταφορών - Υποδομών.

Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας έχει ζητήσει να ολοκληρωθεί η καταμέτρηση των ζημιών έως την Τρίτη προκειμένου να υπάρχει μία συνολική εικόνα της καταστροφής και των απαραίτητων παρεμβάσεων. Σύμφωνα με πληροφορίες η κυβέρνηση ετοιμάζεται να δώσει υψηλές αποζημιώσεις στους πληγέντες από τις καταστροφικές πλημμύρες της Μάνδρας.

Σημεία διανομής τροφίμων, εμφιαλωμένου νερού και ειδών ένδυσης και υπόδησης

Τρία επιπλέον σημεία διανομής τροφίμων, εμφιαλωμένου νερού και ειδών ένδυσης και υπόδησης στη Μάνδρα

Στη δημιουργία σταθερού δικτύου διανομής τροφίμων, εμφιαλωμένου νερού και ειδών ένδυσης και υπόδησης, ειδικά για τους κατοίκους του Δήμου Μάνδρας που δεν έχουν πρόσβαση στα τρόφιμα και εμφιαλωμένα νερά που συγκεντρώνει η Περιφέρεια Αττικής στο Δημαρχείο Μάνδρας, προχώρησαν η Περιφέρεια Αττικής και το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας.

Συγκεκριμένα για την καλύτερη εξυπηρέτηση και πρόσβαση των πληγέντων πολιτών (ειδικά όσων δεν έχουν δυνατότητα μετακίνησης, όπως ηλικιωμένων, κ.ά.) στο μοναδικό ως σήμερα σημείο διανομής τροφίμων και εμφιαλωμένου νερού στο Δημαρχείο Μάνδρας, δημιουργήθηκαν τρία αποκεντρωμένα σημεία, σε συνεργασία με το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας στις ακόλουθες διευθύνσεις στη Μάνδρα:

Σημείο 1ο: Πλατεία Αγίου Κων/νου, οδός Στρατηγού Νικολάου Ρόκα 76

Σημείο 2ο: Πλατεία Ειρήνης, Κοροπούλη και Σπετσών

Σημείο 3ο: 2ο Δημοτικό Σχολείο, Αιόλου και 25ης Μαρτίου

Τα τρία αυτά σημεία ενεργοποιήθηκαν από το Σάββατο, 18/11 και από σήμερα, Κυριακή, 19/11, λειτουργούν διαρκώς από τις 9 το πρωί ως τις 6 το απόγευμα. Επιπλέον για μεμονωμένες περιπτώσεις όπου υπάρχει σοβαρό πρόβλημα μετακίνησης, θα γίνεται διανομή κατ’ οίκον.

Για όσους επιθυμούν να προσφέρουν τυποποιημένα προϊόντα και νερά, μπορούν να τα αποστέλλουν απευθείας είτε στα προαναφερθέντα σημεία είτε στο Κέντρο Ειδών Πρώτης Ανάγκης (Κέντρο Logistics) της Περιφέρειας Αττικής (στην Εσπλανάδα - πλατεία Νερού, δίπλα στο Τάε Κβο Ντο του Φαληρικού).

Τέλος, για περισσότερες πληροφορίες ή επικοινωνία με το Δίκτυο Διανομής Τροφίμων και Εμφιαλωμένων Νερών, οι πολίτες μπορούν να καλούν στην τηλεφωνική γραμμή 210-4819001.

Δημοφιλή