Αναβλήθηκε η δίκη των Βρετανών στρατιωτικών που επιτέθηκαν σε 37χρονο Χανιώτη

Αναβλήθηκε η δίκη των Βρετανών στρατιωτικών που επιτέθηκαν σε 37χρονο Χανιώτη
Eurokinissi

Αναβλήθηκε η δίκη των δύο Βρετανών στρατιωτικών που κατηγορούνται για τον ξυλοδαρμό 37χρονου Χανιώτη το βράδυ της Παρασκευής.

Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα του Cretapost.gr, η εκδίκαση της υπόθεσης ορίστηκε τελικά στις 28 Νοεμβρίου μετά το αίτημα των συνηγόρων υπεράσπισης των δύο στρατιωτών, λόγω της απουσίας της νόμιμου δικηγόρου τους. Ωστόσο ο δικηγόρος του 37χρονου ανέφερε ενώπιον της Έδρας ότι δεν κατέστη δυνατή η ιατροδικαστική εξέταση, ενώ ζήτησε οι δύο δράστες να τελούν υπό κράτηση μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης. Το αίτημα αυτό δεν έγινε δεκτό κι έτσι οι δύο Βρετανοί αφέθηκαν ελεύθεροι. Η δίκη τους θα γίνει ερήμην, καθώς οι δύο στρατιωτικοί συμμετέχουν στην πολυεθνική άσκηση «Νηρηίς 2017», η οποία θα διαρκέσει μέχρι το Σάββατο 25 Νοεμβρίου. Όπως αναφέρει το Cretapost.gr, το πλοίο στο οποίο υπηρετεί ο ένας από τους δύο ήταν να αναχωρήσει το πρωί της Δευτέρας. Σύμφωνα με το Flashnews.gr, οι δύο τους υπηρετούν σε διαφορετικά πολεμικά.

Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα του zarpanews.gr, ο πατέρας και η σύζυγος του 37χρονου καταγγέλλουν πως η οικογένεια δέχτηκε πιέσεις από «υψηλά ιστάμενους» για να μη δημοσιοποιήσει το περιστατικό, μέχρι να φύγουν οι δράστες και η ιστορία να ξεχαστεί. Ωστόσο, όπως είπε ο πατέρας του 37χρονου, Γιώργος Σαπουνάκης, «ούτε εγώ ούτε ο γιος μου δεν πρόκειται να δεχτούμε κάτι τέτοιο».

Δημοφιλή