ΠΑΜΑΚ: Πρόβαδισμα 12 μονάδων για τη ΝΔ

ΠΑΜΑΚ: Πρόβαδισμα 12 μονάδων για τη ΝΔ
SOOC

Σταθερό προβάδισμα για τη ΝΔ σύμφωνα με τη δημοσκόπηση του Πανεπιστημίου Μακεδονίας για τον ΣΚΑΪ . Ειδικότερα, στην πρόθεση ψήφου το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης προηγείται με 30,5% έναντι του ΣΥΡΙΖΑ που συγκεντρώνει 18,5%. Η Δημοκρατική Συμπαράταξη έρχεται στην τρίτη θέση με 8,5%. Ακολουθούν η Χρυσή Αυγή με 8,5% και το ΚΚΕ με 6,5%.

Στην ερώτηση εάν οι πολίτες θεωρούν ότι τα πράγματα κινούνται προς τη σωστή ή την λάθος κατεύθυνση, το 78% θεωρεί ότι κινούνται προς τη λάθος κατεύθυνση. Σε ό,τι αφορά στις προοπτικές της οικονομικής κατάστασης του κάθε νοικοκυριού ξεχωριστά, το 49,5% των πολιτών θεωρούν ότι μάλλον ή σίγουρα θα χειροτερέψει και το 38,5% ότι ούτε θα βελτιωθεί, ούτε θα χειροτερέψει.

Σε ποσοστό 86% οι πολίτες πιστεύουν ότι το υπερ - πλεόνασμα προέκυψε από την σημαντική φορολογία που επιβλήθηκε στο εισόδημά τους ενώ μόλις το 5,5% αποδίδει το πλεόνασμα στην υπεραπόδοση της ελληνικής οικονομίας. Μάλιστα, όπως γράφει η Καθημερινή, το 69,5% των ερωτηθέντων θα προτιμούσε να γίνει μειωθεί οριζόντια η φορολογία σε όλους αντί της έκτακτης ενίσχυσης σε αδύναμες κοινωνικές ομάδες, θέση που υποστηρίζει το 22,5%.

Οσον αφορά τις διεργασίες στον χώρο της Κεντροαριστεράς, οι πολίτες στην πλειοψηφία τους, σε ποσοστό 56%, πιστεύουν ότι ο νέος φορέας πρέπει να εκφράσει την κεντροαριστερά με αυτόνομη πορεία. Το 13,5% μόλις, εκτιμούν ότι η κεντροαριστερά εκφράζεται καλύτερα από τον ΣΥΡΙΖΑ και, ως εκ τούτου, θα πρέπει ο νέος φορέας να ενσωματωθεί στον ΣΥΡΙΖΑ.

Δημοφιλή