Βραβεύεται στο Παρίσι ο Αλέξης Τσίπρας

Βραβεύεται στο Παρίσι ο Αλέξης Τσίπρας
Nick Paleologos / SOOC

Το Βραβείο Πολιτικού Σθένους (Prix du Courage politique) και το Βραβείο Δέσμευσης στο Ευρωπαϊκό Ιδεώδες (Prix de l'Engagement européen) θα παραλάβει την Πέμπτη ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας. Παράλληλα θα έχει συναντήσεις με Γάλλους επιχειρηματίες με επενδυτικό ενδιαφέρον για την Ελλάδα.

Στην μονοήμερη επίσκεψή του στην γαλλική πρωτεύουσα ο Αλ. Τσίπρας θα βραβευθεί από τον Δικηγορικό Σύλλογο Παρισίων και την πολιτική επιθεώρηση Politique Internationale. Με το ίδιο βραβείο στο παρελθόν έχουν τιμηθεί προσωπικότητες όπως ο Εμανουέλ Μακρόν, η Κριστίν Λαγκάρντ, ο Νικολά Σαρκοζί, η Άνγκελα Μέρκελ.

Ακόμη ο πρωθυπουργός θα εκφωνήσει ομιλία σε εκδήλωση του Δικηγορικού Συλλόγου Παρισίου, από τον οποίο θα λάβει το Βραβείο Δέσμευσης στο Ευρωπαϊκό Ιδεώδες (Prix de l'Engagement européen).

Υπενθυμίζεται ότι η βράβευση από την πολιτική επιθεώρηση Politique Internationale είχε προγραμματιστεί για τα μέσα Οκτωβρίου, όμως επαναπροσδιορίσθηκε για τις 23 Νοεμβρίου μόλις οριστικοποιήθηκε η συνάντηση του πρωθυπουργού με τον Πρόεδρο των ΗΠΑ, Ντόναλτν Τραμπ στις 17 Οκτωβρίου.

Δημοφιλή