Ένας λογαριασμός στο Instagram θέλει να μας βοηθήσει να μάθουμε καλύτερα τον εαυτό μας και τους γύρω μας

Ένας λογαριασμός στο Instagram θέλει να μας βοηθήσει να μάθουμε καλύτερα τον εαυτό μας και τους γύρω μας
Soheresone

Πριν λίγους μήνες, στα τέλη Μαρτίου, έκανε την εμφάνισή του ένας νέος λογαριασμός στο Instagram με το όνομα soheresone, ο οποίος άρχισε να ανεβάζει ασπρόμαυρες φωτογραφίες που απεικόνιζαν απλές, φαινομενικά, ερωτήσεις.

  • Μέσα σε ποια ταινία θα ήθελες να περάσεις ένα ολόκληρο Σαββατοκύριακο;
  • Ποια είναι η πρώτη σου ανάμνηση από την παιδική σου ηλικία;
  • Τι είναι αυτό που κάνει τον κολλητό σου, κολλητό σου;
  • Ποιον θαυμάζεις;
  • Αν μπορούσε να σε ακούσει όλος ο κόσμος για 1 λεπτό, τι θα τους έλεγες;
  • Αν πληρωνόσουν σε ευτυχία, ποια δουλειά θα σε έκανε ευτυχισμένο;

Όπως μάθαμε αργότερα, η ομάδα πίσω από το soheresone ήθελε με αυτόν τον τρόπο να βελτιώσει την παγκόσμια συλλογική ενσυναίσθηση, βάζοντας τους ανθρώπους να αναρωτηθούν πράγματα που μπορεί να ακούγονται απλά αλλά, σε δεύτερη ανάγνωση, αποκαλύπτουν πολλά για τους εαυτούς μας και τη σχέση μας με τον κόσμο γύρω μας.

Ο λογαριασμός είχε εντυπωσιακή απήχηση και γρήγορα, κάτι που ξεκίνησε σαν πείραμα στο Instagram, εξελίχθηκε σε ένα κανονικό κίνημα τροφοδοτημένο από ερωτήσεις που ενεργοποιούσαν όμορφες απαντήσεις και ενδιαφέρουσες συζητήσεις. Η φύση των ερωτήσεων ξεπερνούσε εθνικότητες, φυλές, ταυτότητες και πολιτιστικές διαφορές και, αντί να τις διαχωρίζει, τις ένωνε.

Στην πορεία, η ομάδα του soheresone αποφάσισε να πάει το ιδιαίτερο αυτό παιχνίδι ερωτήσεων ένα βήμα πιο πέρα, δημιουργώντας ένα πραγματικό επιτραπέζιο παιχνίδι με κάρτες. Σε αυτό μπορούν να συμμετάσχουν από 1 έως αμέτρητοι παίκτες και στόχος του είναι να βοηθήσει τους ανθρώπους να μάθουν καλύτερα τους εαυτούς τους και τους ανθρώπους που έχουν απέναντί τους, μέσα από τη δύναμη συνηθισμένων και όχι και τόσο συνηθισμένων ερωτήσεων.

Έτσι ξεκίνησε μια καμπάνια χρηματοδότησης στο Kickstarter η οποία όχι μόνο βρήκε υποστηρικτές αλλά κατάφερε να συγκεντρώσει το απαιτούμενο ποσό σε μικρό χρονικό διάστημα και τώρα το παιχνίδι Soheresone βρίσκεται σε διαδικασία υλοποίησης και σύντομα θα κυκλοφορήσει στην αγορά.

Αν λοιπόν θέλετε να μάθετε περισσότερα για τον εαυτό σας και τους φίλους σας, μπορείτε να ενημερωθείτε για την κυκλοφορία του από τα παρακάτω links: