Ελληνίδα μοντέλο πιάστηκε με κοκαΐνη μεγάλης αξίας στο αεροδρόμιο του Χονγκ Κονγκ

Ελληνίδα μοντέλο πιάστηκε με κοκαΐνη μεγάλης αξίας στο αεροδρόμιο του Χονγκ Κονγκ

Μία 19χρονη, μοντέλο από την Ελλάδα, συνελήφθη στο διεθνές αεροδρόμιο του Χονγκ Κονγκ αφού την έπιασαν να μεταφέρει κοκαΐνη αξίας HK$ 2,4 εκατ. (307.000 δολάρια ΗΠΑ) στο σακίδιό της.

Την είδηση έφερε στη δημοσιότητα πρώτα η South China Morning Post, το οποίο δημοσιεύει φωτογραφίες από τη σύλληψη.

Το περιστατικό έγινε την περασμένη Δευτέρα όταν και η κοπέλα έφτασε στο αεροδρόμιο του Χονγκ Κονγκ από την Αιθιοπία. Εκεί σε ένα τυχαίο έλεγχο από τις Αρχές, διαπιστώθηκε πως μετέφερε 2,6 κιλά κοκαΐνη στις αποσκευές της, σε ειδικά διαμορφωμένη κρύπτη.

Πηγές του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών επιβεβαίωσαν στη HuffPost Greece τη σύλληψη, χωρίς να γνωρίζουν περισσότερα για το αστυνομικό σκέλος της υπόθεσης.

Η 19χρονη είναι η τέταρτη γυναίκα που συλλαμβάνεται τις τελευταίες ημέρες στην Κίνα κατά την προσπάθεια τους να εισάγουν κοκαΐνη στην χώρα.

Οι τελωνειακοί υπάλληλοι συνέλαβαν την περασμένη Τρίτης (14/11) και Παρασκευή (17/11), επίσης τρεις γυναίκες, στο αεροδρόμιο και κατάσχεσαν μεγάλη ποσότητα κοκαΐνης.

Σύμφωνα με το Τμήμα Τελωνείων και Μεταφορών η Ελληνίδα αντιμετωπίζει τις κατηγορίες για διακίνηση και εμπορία ναρκωτικών και κατά τον νόμο της χώρας μπορεί να αντιμετωπίσει ακόμη και ισόβια κάθειρξη και πρόστιμο HK$5 εκατ.

Δημοφιλή