7 συμβουλές για ένα άνετο ταξίδι στην απαιτητική περίοδο των Γιορτών

7 συμβουλές για ένα άνετο ταξίδι στην απαιτητική περίοδο των Γιορτών
Coffee, present and hourglass. Passport and toy plane. How to get visa faster.
Denisfilm via Getty Images
Coffee, present and hourglass. Passport and toy plane. How to get visa faster.

Βρισκόμαστε λίγες μόνο μέρες πριν τα Χριστούγεννα, αυτή την αγαπημένη περίοδο του χρόνου και -λογικά- είστε αρκετοί εσείς εκεί έξω που σκέφτεστε να οργανώσετε μια (μικρή ή μεγάλη) απόδραση για τις γιορτές. Επειδή όμως ο χρόνος είναι χρήμα και σε κανέναν δεν περισσεύει ούτε το πρώτο αλλά ούτε και δεύτερο, σας έχουμε 9 συμβουλές που θα σας βοηθήσουν να κάνετε αυτό το πολυπόθητο ταξίδι μια εύκολη υπόθεση.

1) Μην επιλέξετε αν ταξιδέψετε ανήμερα Χριστουγέννων/Πρωτοχρονιάς

Αυτές οι μέρες είναι πάντα δύσκολες απ' όλες τις απόψεις: περισσότερος κόσμος παντού (ακόμα και στο δρόμο για να φτάσετε στο αεροδρόμιο/λιμάνι/κτελ κλπ.), πιο ακριβά εισιτήρια, αργή εξυπηρέτηση εξαιτίας της πολυκοσμίας και γενικά δεν ενδείκνυνται για ένα άνετο ταξίδι. Επιπλέον, σε ποιον θα άρεσε να μπλέξει σε όλα αυτά την ημέρα των Χριστουγέννων ή της πρώτης επίσημης του νέου έτους; Αντ' αυτού, προτιμήστε να κάνετε το ταξίδι σας λίγες μέρες πριν ή λίγες μέρες μετά. Θα είναι όλα πιο εύκολα.

2) Κάντε όλες τις κρατήσεις σας έγκαιρα

Θα γλιτώσετε χρόνο, χρήμα, θα βρείτε πιο εύκολα εισιτήρια και κατάλυμα και -last but not least- θα έχετε το κεφάλι σας ήσυχο από νωρίς. Καθόλου αμελητέα λεπτομέρεια.

3) Αποφύγετε πτήσεις με ανταπόκριση

Ναι, αυτές οι πτήσεις μπορεί να είναι (αρκετά) πιο φτηνές αλλά στις περιπτώσεις που η αναμονή είναι πολύωρη είναι και πολύ κουραστικές. Επειδή όμως δεν είναι πάντα εφικτό να βρείτε απευθείας πτήσεις, προσπαθήστε τουλάχιστον να εντοπίσετε εκείνη την εναλλακτική με τη λιγότερη αναμονή.

4) Σε περίπτωση μεγάλης αναμονής, βγείτε έξω από το αεροδρόμιο

Αν, παρόλ΄αυτά, δεν καταφέρετε να βρείτε ούτε απευθείας πτήση ούτε με μικρή αναμονή, τότε μη μείνετε μέσα στο αεροδρόμιο. Η πολύωρη αναμονή σε αυτό θα σας κάνει να νιώθετε ότι έχετε περάσει το διπλάσιο χρόνο κλεισμένοι σε ένα κτίριο, τους διαδρόμους του οποίου θα έχετε φέρει βόλτα πολλές φορές. Πόσους καφέδες, πόσα σάντουιτς και πόσες ματιές στα καταστήματα να ρίξετε; Αφήστε που έτσι ξοδεύετε και περισσότερα χρήματα. Χίλιες φορές, αν είστε και αρκετά άτομα, να πάρετε ένα ταξί και να σας πάει στην κοντινότερη πόλη. Τα περισσότερα αεροδρόμια διαθέτουν υπηρεσία φύλαξης αποσκευών (με μικρό αντίτιμο) οπότε δε θα χρειαστεί να κουβαλήσετε και τις βαλίτσες σας.

5) Κλείστε τη θέση που προτιμάτε

Αν ξέρετε εκ των προτέρων πού δεν σας αρέσει να κάθεστε μέσα σε ένα αεροπλάνο (αν ταξιδέψετε από αέρος δηλαδή), τότε αξίζει να κάνετε αυτό το μικρό έξοδο και να εξασφαλίσετε την επιθυμητή θέση, ειδικά αν το ταξίδι σας πρόκειται να διαρκέσει αρκετές ώρες.

6) Να είστε ευγενικοί με το προσωπικό ασφαλείας

Κατέχουν πολλές και σημαντικές πληροφορίες που θα σας βοηθήσουν να κάνετε πιο άνετη και λειτουργική τη διαδικασία ελέγχου των αποσκευών σας όσο και τη γενικότερη παραμονή σας στο αεροδρόμιο.

7) Κάνετε πιο χρηστικό το κινητό σας

Υπάρχουν εφαρμογές που σας επιτρέπουν να κάνετε το check in της πτήσης ή/και του καταλύματός σας μέσω του κινητού σας τηλεφώνου, χωρίς αναμονή σε ουρές και ρεσεψιόν. Τι καλύτερο;

Καλό ταξίδι!