Θρίαμβος στο Μιλάνο για τον Ολυμπιακό με MVP τον τρομερό ΜακΛίν

Θρίαμβος στο Μιλάνο για τον Ολυμπιακό με MVP τον τρομερό ΜακΛίν
Eurokinissi Sports

Σπουδαία εκτός έδρας νίκη πανηγύρισε ο Ολυμπιακός, που πέρασε από το Μιλάνο (86-85) για να μείνει στην κορυφή της κατάταξης της EuroLeague. Συγκλονιστική εμφάνιση από τον Τζαμέλ ΜακΛίν.

Την έβδομη νίκη του σε εννέα αγώνες πανηγύρισε ο Ολυμπιακός, που πέρασε από το Μιλάνο (86-85) για να μείνει στην κορυφή της κατάταξης της EuroLeague. Οι Πειραιώτες δυσκολεύτηκαν, αλλά επικράτησαν της Αρμάνι, στάθηκαν όρθιοι σε ένα γήπεδο που παραδοσιακά τους δυσκολεύει, όμως το κυριότερο ήταν πως άντεξαν τα ξεσπάσματα των γηπεδούχων και δεν "λύγισαν" από την κακή βραδιά του Νίκολα Μιλουτίνοφ που αποβλήθηκε με πέντε φάουλ σε έξι λεπτά συμμετοχής!

Πράγματα και θαύματα έκανε ο Τζαμέλ ΜακΛίν στην κορυφαία του βραδιά με την ερυθρόλευκη φανέλα, απέναντι μάλιστα στην πρώην ομάδα του. Εξαιρετικά ισορροπημένος για άλλο ένα παιχνίδι ο Γιάνις Στρέλνιεκς, σπουδαίος ο Μπράιαν Ρόμπερς, έδωσε βοήθειες ο Γιώργος Πρίντεζης, γλίτωσε τον τίτλο του μοιραίου ο Κώστας Παπανικολάου που αστόχησε σε δυο βολές, αλλά έπαιξε εκπληκτική άμυνα στον Κέρτις Τζέρελς που βρήκε... ταμπλό στο φινάλε.

Με τον Θίοντορ να κάνει σπουδαίο ξεκίνημα, η Αρμάνι έβαλε από νωρίς δύσκολα στον Ολυμπιακό. Ο Ρόμπερτς όμως ήταν ο Ρόμπερτς της αναμέτρησης με τη Φενέρμπαχτσε. Ο Αμερικανός έβαλε 10 πόντους στο πρώτο δεκάλεπτο (21-14), πριν έρθει στο δεύτερο ο Στρέλνιεκς για να διαλύσει κάθε αμυντικό πλάνο των γηπεδούχων. Με "πρώτο βιολί" τον Λετονό και τους ΜακΛίν - Μάντζαρη να ακολουθούν, ο Ολυμπιακός ήταν εκπληκτικός στο εμπρός μέρος του γηπέδου, χωρίς ωστόσο να "χτίσει" μια διαφορά που άξιζε βάσει της συγκέντρωσής και της ψυχραιμίας του στην κυκλοφορία της μπάλας. Τα δέκα επιθετικά ριμπάουντ των Ιταλών τους κράτησαν κοντά στο σκορ (42-46) στο ημίχρονο, όπως και τα μόλις τρία λάθη που έκαναν στα είκοσι πρώτα λεπτά της αναμέτρησης.

Το τρίτο φάουλ του Μιλουτίνοφ στο ξεκίνημα της τρίτης περιόδου θα μπορούσε να πει κάποιος πως ήταν κακός οιωνός, όμως ο Πρίντεζης, ο Ρόμπερτς κι ο ΜακΛίν κράτησαν όρθια την ομάδα τους, δίνοντάς της και διαφορές ασφαλείας. Μικρές μεν, αρκετές δε για να "κόψουν τη φόρα" στους γηπεδούχους, μέχρι αυτοί να βάλουν μερικά σουτ για το 62-66 στο 30' που άφηνε ανοιχτούς λογαριασμούς για ντέρμπι μέχρι το φινάλε. Με τον Πρίντεζη να περνάει στον πάγκο και να δείχνει να πονά στη μέση, ο ΜακΛίν συνέχισε να σφυροκοπά την πρώην ομάδα του, την ώρα που ο Μιλουτίνοφ αποχαιρετούσε με πέντε φάουλ σε έξι λεπτά συμμετοχής. Ο 24χρονος Γκουντάιτις κέρδισε κατά κράτος τον Σέρβο, μείωσε στους τρεις (67-70 στο 33') κι έτσι ήρθε το θρίλερ που αρκετοί περίμεναν.

Πάσκολο-Μίτσοφ γύρισαν το ματς τούμπα (72-70), με την εμπειρία του Σέρβου να κρατά ζωντανούς τους Ιταλούς και τους Πρίντεζη - Παπανικολάου να κάνουν το ίδιο για χάρη του Ολυμπιακού. Δυο λάθη στην επίθεση, μία κακή αντίδραση στην άμυνα και ένα καλάθι του Θίοντορ έδωσαν το προβάδισμα (85-83) στους Ιταλούς, όμως ο Τζαμέλ ΜακΛίν δεν τα παράτησε. Απάντησε με γκολ-φάουλ για το 85-86, πριν κόψει τον Θίοντορ στα 30.5" και δει τον Γκουντάιτις να αστοχεί στην αμέσως επόμενη φάση. Ο Παπανικολάου βρήκε σίδερο σε δυο βολές, όμως "ρέφαρε" με την άμυνα που έπαιξε στον Τζέρελς, ο οποίος δεν κατάφερε να σκοτώσει στο μηδέν τους Πειραιώτες.

O MVP

Ο Τζαμέλ ΜακΛίν έχει δεχθεί έντονη κριτική για τις φετινές του εμφανίσεις, όμως απέναντι στην Αρμάνι είχε πολλά κίνητρα. Στο Μιλάνο ένιωθε σαν στο σπίτι του, σκόραρε 22 πόντους με 10/14 δίποντα και 2/3 βολές, μάζεψε 7 ριμπάουντ, έδωσε 1 ασίστ και συγκέντρωσε 25 μονάδες στο σύστημα αξιολόγησης. Ήταν πραγματικά σπουδαίος, αν και χρησιμοποιήθηκε πίσω από τους Μιλουτίνοφ - Μπόγρη, δικαίωσε τον προπονητή του και βρήκε αυτή τη μεγάλη εμφάνιση που είχε ανάγκη για να "ξεμπουκώσει" και να νιώσει ξανά δυνατός.

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΠΟΥ ΞΕΧΩΡΙΣΕ

Τα 10/14 δίποντα του ΜακΛίν είναι μια επίδοση που δεν συναντά κανείς εύκολα στα ευρωπαϊκά γήπεδα. Εξαιρετικά και τα 8/17 τρίποντα του Ολυμπιακού, σε αντίθεση με τα 4/18 της Αρμάνι Μιλάνο που παραδόξως έκανε μόλις πέντε λάθη και κέρδισε κατά κράτος τη μάχη των ριμπάουντ (33 έναντι 22 των ερυθρολεύκων).

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ

Στη φοβερή βραδιά του Τζαμέλ ΜακΛίν και σε πολλά μικρά πράγματα, όπως φυσικά η άμυνα που έπαιξε ο Κώστας Παπανικολάου στον Κέρτις Τζέρελς. Ο Ολυμπιακός είχε μεγάλα σκαμπανεβάσματα, έχασε τον βασικό του ψηλό που είναι φέτος ο κορυφαίος του παίκτης, είχε όμως την εμπειρία και το πείσμα για να φύγει από το Μιλάνο με τη νίκη.

Η ΠΡΟΣΕΛΕΥΣΗ

Σχεδόν γεμάτο ήταν το Mediolanum Forum, στο οποίο βρέθηκαν και 400 οπαδοί του Ολυμπιακού.

ΟΙ ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Ιερεζουέλο (Ισπανία), Γιαβόρ (Σλοβενία), Πάντερ (Γερμανία)

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 21-17, 42-46, 62-66, 85-86

ΑΡΜΑΝΙ ΜΙΛΑΝΟ (Πιανιτζάνι): Μίτσοφ 15 (1 τρίποντο, 3 ριμπάουντ, 5 ασίστ), Πάσκολο 2, Καλνιέτις 2, Ταρτσέβσκι 7 (10 ριμπάουντ), Τσιντσαρίνι, Εμπαγιέ 3, Θίοντορ 20 (7/17 δίποντα, 2/5 τρίποντα, 3 ριμπάουντ, 4 ασίστ), Τζέφερσον 10, Μπέρτανς, Τζέρελς 7 (1/3 δίποντα, 1/6 τρίποντα), Γκουντάιτις 19 (6/8 δίποντα, 7/9 βολές, 10 ριμπάουντ).

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Σφαιρόπουλος): ΜακΛίν 22 (10/14 δίποντα, 7 ριμπάουντ, 1 ασίστ), Παπαπέτρου 2 (1/6 σουτ), Μιλουτίνοφ, Στρέλνιεκς 14 (3/3 δίποντα, 2/4 τρίποντα, 2/2 βολές, 2 ριμπάουντ, 5 ασίστ, 1 κλέψιμο), Πρίντεζης 9 (2/6 δίποντα, 1/3 τρίποντα), Παπανικολάου 11 (1/2 τρίποντα, 6/9 βολές), Μάντζαρης 6 (2/3 τρίποντα), Ρόμπερτς 18 (3/4 δίποντα, 2/3 τρίποντα, 6/6 βολές, 4 ριμπάουντ, 3 ασίστ), Μπόγρης, Γουίλτζερ, Τόμπσον 4.

Ομαδικά στατιστικά Αρμάνι Μιλάνο: 29/52 δίποντα, 4/18 τρίποντα, 15/18 βολές, 33 ριμπάουντ (12 επιθετικά - 21 αμυντικά), 16 ασίστ, 3 κλεψίματα, 5 λάθη.

Ομαδικά στατιστικά Ολυμπιακού: 21/36 δίποντα, 8/17 τρίποντα, 20/26 βολές, 22 ριμπάουντ (4 επιθετικά - 18 αμυντικά), 16 ασίστ, 2 κλεψίματα, 3 κοψίματα, 10 λάθη.

Οι επόμενοι αγώνες των δυο ομάδων: Η Αρμάνι Μιλάνο θα αντιμετωπίσει την επόμενη Πέμπτη την Αναντολού Εφές στην Κωνσταντινούπολη, ενώ ο Ολυμπιακός θα παίξει επίσης την Πέμπτη στην Ισπανία με τη Βαλένθια.

Πηγή: sport24.gr

Δημοφιλή