Αυτοί είναι οι 15 πιο πλούσιοι Έλληνες στον κόσμο σύμφωνα με τη λίστα του Forbes

Αυτοί είναι οι 15 πιο πλούσιοι Έλληνες στον κόσμο σύμφωνα με τη λίστα του Forbes

Ήταν μια χρονιά ρεκόρ για τους πλουσιότερους ανθρώπους στον πλανήτη, καθώς αυξήθηκαν κατά 13% από πέρσι και συνολικά στην ετήσια λίστα του το Forbes συμπεριέλαβε 2043 δισεκατομμυριούχους, ενώ πέρσι είχε 1810. Ανάμεσα τους βρίσκονται 15 ελληνικής καταγωγής επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται σε διάφορες χώρες.

Δείτε τη λίστα:

1.Τζιμ Ντέιβις

Ο ελληνικής καταγωγής Τζιμ Ντέιβις βρίσκεται στην θέση 315 με περιουσία 5,1 δισ. Είναι ο ιδιοκτήτης της εταιρείας υποδημάτων New Balance. Οι γονείς του είχαν μεταναστεύσει από την Ελλάδα στις ΗΠΑ όπου και γεννήθηκε το 1943.

2. Τόμ Γκόρης

Βρίσκεται στη θέση 581 με περιουσία 3,3 δισ. Ο Τομ Γκόρης γεννήθηκε στη Ναζαρέτ από Έλληνα πατέρα και Λιβανέζα μητέρα. Όταν ήταν μόλις 4 ετών μετακόμισαν στις ΗΠΑ. Επιβλέπει πάνω από 25 εταιρείες με περιουσιακά στοιχεία 6 δισ. μέσω της εταιρείας του Platinum Equity.

3.Τζον Κατσιματίδης

Ο Τζον Κατσιματίδης βρίσκεται στη θέση 581 με 3,3 δισ. δολάρια. Ο όμιλος επιχειρήσεων που κατέχει περιλαμβάνει μεταξύ άλλων, την μεγαλύτερη αλυσίδα σούπερ-μάρκετ τροφίμων της Νέας Υόρκης και της Φλόριντα, 400 Βενζινάδικα αλλά και εταιρείες Real Estate.

4.Τζον Πολ Ντετζόρια

Στη θέση 630 βρίσκεται ο Ελληνοιταλός Τζον Πολ Ντετζόρια με περιουσία 3,1 δισ. Μεγάλο μέρος των ετήσιων εσόδων του αντλεί από την εταιρεία του, «John Paul Mitchell Systems», που παρασκευάζει προϊόντα για τον καλλωπισμό των μαλλιών. Μάλιστα πριν χτίσει την αυτοκρατορία του, ήταν άστεγος και ζούσε στο αυτοκίνητο του.

5. Φίλιππος Νιάρχος

Βρίσκεται στην 814η θέση στην παγκόσμια κατάταξη. Η περιουσία του υπολογίζεται σε 2,5 δισ. δολάρια. Θεωρείται ένας από τους 10 μεγαλύτερους συλλέκτες στον πλανήτη. Μόνο η συλλογή του από πίνακες και έργα τέχνης υπολογίζεται ότι ξεπερνάει το 1 δισ. δολάρια.

6.Ντιν Μητρόπουλος

Στη θέση 867 της παγκόσμιας κατάταξης βρίσκεται ο Ντιν Μητρόπουλος, η περιουσία του οποίου ανέρχεται στα 2,4 δισ. δολάρια. Είναι ιδιοκτήτης της εταιρίας Pabst Brewing, παράγει πάνω από 24 μάρκες μπύρας και ποτών. Η οικογένεια του μετακόμισε στις Ηνωμένες Πολιτείες, όταν ήταν 9 ετών και τα τελευταία χρόνια το όνομα του βρίσκεται στις λίστες με τους 15 πλουσιότερους Έλληνες.

7.Αλέξανδρος Σπανός

Βρίσκεται στην 8671η θέση με περιουσία 2,4 δισ. ενώ το 2016 ήταν στην 1067η θέση της λίστας με περιουσία 1,7 δισ. Ο κ. Σπανός ασχολείται με το real estate και κατοικεί στις ΗΠΑ, ενώ είναι ιδιοκτήτης των San Diego Chargers.

8.Γιώργος Αργυρός

Βρίσκεται στην θέση 939 με περιουσία 2,2 δισ. ενώ το 2016 βρισκόταν στην 1011η θέση με περιουσία 1,8 δισ. δολάρια. Ασχολείται με το real estate και επενδύσεις και είχε διατελέσει πρεσβευτής των ΗΠΑ στην Ισπανία.

9.Πήτερ Πετρόπουλος

Βρίσκεται στη θέση 973 με περιουσία 2,1 δισ. ενώ το 2016 ήταν στην θέση 1121 με περιουσία 1,6 δισ. Είναι επιχειρηματίας, τραπεζίτης, συγγραφέας και πολιτικός, ενώ διετέλεσε γραμματέας Εμπορίου των ΗΠΑ από τις 29 Φεβρουαρίου 1972 έως τον Φεβρουάριο του 1973, υπό την προεδρία του Νίξον. Θεωρείται ως ο άνθρωπος με την μεγαλύτερη επιρροή αυτή τη στιγμή στις ΗΠΑ.

10.Άλεκ Γκόρης

Βρίσκεται στη θέση 973 με περιουσία 2,1 δισ. Είναι αδελφός του Τομ Γκόρη που βρίσκεται στη 2η θέση της λίστας. Ο Άλεκ ξεκίνησε να εργάζεται στο μαγαζί του θείου του, όπου έβαζε τα ψώνια στις σακούλες. Όταν η οικογένεια εγκαταστάθηκε στις ΗΠΑ δεν μιλούσε καθόλου αγγλικά.

11.Αριστοτέλης Μυστακίδης

Ο Αριστοτέλης Μυστακίδης βρίσκεται στη θεση 973 με περιουσία 2,1 δισ. Το 2012 βρισκόταν στο νούμερο 418 της ίδιας λίστας. Είναι διακεκριμένος διαχειριστής επενδύσεων σε βιομηχανικά μέταλλα παγκοσμίως και διατηρεί διοικητικές θέσεις στις μεγαλύτερες θυγατρικές της Glencore, της οποίας είναι και μέτοχος.

12.Σπύρος Λάτσης

Βρίσκεται στην θέση 1098 με περιουσία 1,9 δισ. Διαθέτει, εκτός από 12 μεγάλα πετρελαιοφόρα και πλοία μεταφοράς υγροποιημένου αερίου, καθώς και επενδύσεις στην ελβετική τράπεζα «EFG International», στον ενεργειακό όμιλο «Ελληνικά Πετρέλαια» και στην εταιρεία ανάπτυξης, επένδυσης και διαχείρισης ακινήτων «Lamda Development».

13. Φιλάρετος Καλτσίδης

Βρίσκεται στην θέση 1567 με περιουσία 1,3 δισ. Ο κ. Καλτσίδης διατηρεί διπλή υπηκοότητα, την ελληνική και την ρωσική. Είναι μέλος της Mining Science Academy και της Διεθνούς Ακαδημίας Ενέργειας.

14. Τζειμι Ντάιμον

Βρίσκεται στην 1795η θέση με περιουσία 1,1 δισ. Ο Τζέιμι Ντάιμον είναι Διευθύνων Σύμβουλος της JPMorgan Chase, της μεγαλύτερης τράπεζας των Ηνωμένων Πολιτειών και έχει επιλεγεί τέσσερις φορές από το περιοδικό TIME ως ένας από τους 100 πιο ισχυρούς ανθρώπους του κόσμου.

15. Γιώργος Μάρκος

Βρίσκεται στη θέση 1940 με περιουσία 1 δισ. O Γεώργιος Μάρκος γεννήθηκε ως Γεώργιος Μουτσάνας το 1941 στην Εύβοια. Είναι ο ιδρυτής της Εταιρείας Marcus and Millichap, στην οποία είναι Πρόεδρος μέχρι σήμερα.

Πηγή: Ellines.com

Δημοφιλή