Γιούνκερ - Τσίπρας μίλησαν για την καταστροφή στη δυτική Αττική και την αξιολόγηση

Γιούνκερ - Τσίπρας μίλησαν για την καταστροφή στη δυτική Αττική και την αξιολόγηση

Για την καταστροφή στη δυτική Αττική αλλά και για την καλή πορεία που έχει η τρίτη αξιολόγηση μίλησαν ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ. Ο πρωθυπουργός ζήτησε στήριξη του πενταετούς σχεδίου αντιπλημμυρικών έργων.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο περιθώριο της άτυπης Συνόδου Κορυφής και ο πρωθυπουργός ενημέρωσε τον Πρόεδρο Γιούνκερ για τις καταστροφικές πλημμύρες στη Δυτική Αττική και για τις πρωτοβουλίες της ελληνικής κυβέρνησης για την ανακούφιση των πληγέντων. Ακόμη ο Αλ. Τσίπρας είπε ότι η ελληνική κυβέρνηση εκπονεί πενταετές σχέδιο αντιπλημμυρικών έργων σε συνεργασία με την ΕΙΒ και ζήτησε τη στήριξη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε πολύ θερμό κλίμα και εξετάσθηκε και η πορεία της τρίτης αξιολόγησης. Τόσο ο Αλ. Τσίπρας όσο και ο Ζ. Κλ. Γιούνκερ εξέφρασαν την βεβαιότητα για άμεση ολοκλήρωσή της και διαπίστωσαν ότι υπάρχει κοινή βούληση για την επιτυχή ολοκλήρωση του ελληνικού προγράμματος τον Αύγουστο του 2018.

Δημοφιλή