Λήξη συναγερμού. Άνοιξε ξανά ο σταθμός του μετρό Oxford Circus στο Λονδίνο

Λήξη συναγερμού. Άνοιξε ξανά ο σταθμός του μετρό Oxford Circus στο Λονδίνο

Άνοιξαν οι σταθμοί του μετρό Oxford Circus και Bond Street στο Λονδίνο ενώ σύμφωνα με τις πληροφορίες οι συρμοί κινούνται και πάλι κανονικά. H αστυνομία μέσα από tweet της προτρέπει τους πολίτες να φύγουν από τα κτίρια στα οποία είχαν κρυφτεί, καθώς ο συναγερμός έχει λήξει.

Υπενθυμίζεται πως ο σταθμός εκκενώθηκε νωρίτερα το απόγευμα αφού υπήρξαν μαρτυρίες για πυροβολισμούς. Ένοπλοι αστυνομικοί αναπτύχθηκαν στην περιοχή, ανέφεραν αυτόπτες μάρτυρες στο πρακτορείο Reuters.

Οι πρώτες πληροφορίες των περαστικών που βρίσκονταν στο σημείο έκαναν λόγο για πολλούς πυροβολισμούς, ωστόσο η αστυνομία δεν επιβεβαίωσε κάτι τέτοιο. Δεν υπάρχουν επίσης πληροφορίες για τραυματισμούς.

Η αστυνομία νωρίτερα είχε ανακοινώσει πως διαχειρίζεται το περιστατικό στο μετρό της βρετανικής πρωτεύουσας ως σχετιζόμενο με τρομοκρατία.

Δημοσιογράφος του BBC τη στιγμή του συναγερμού σημείωσε πως οι περαστικοί έτρεχαν πανικόβλητοι στο σημείο, ενώ έκλαιγαν και φώναζαν. «Οι άνθρωποι που έκαναν τα ψώνια τους με αφορμή τη Black Friday πέταξαν τις σακούλες που είχαν στα χέρια τους και έτρεχαν για να σωθούν», σχολίασε.

Στελέχη των υπηρεσιών ασφαλείας έσπευσαν αμέσως στην περιοχή.

Οxford Circus

Δημοφιλή