Φινλανδία: Μια από τις μεγαλύτερες αλυσίδες τροφίμων πουλάει ψωμί με έντομα

Φινλανδία: Μια από τις μεγαλύτερες αλυσίδες τροφίμων πουλάει ψωμί με έντομα
Φωτογραφία Αρχείου
Φωτογραφία Αρχείου
pixinoo via Getty Images

Μια από τις μεγαλύτερες αλυσίδες τροφίμων στη Φινλανδία πουλάει κάτι πρωτότυπο: ψωμί με έντομα.

Ο Μάρκους Χέλστρομ, επικεφαλής του αρτοποιείου είπε ότι μια φραντζόλα περιέχει περίπου 70 αποξηραμένους γρύλους, αλεσμένους σε σκόνη ενώ πάνω έχουν και αλεύρι, σύμφωνα με το CBS News. Οι γρύλοι που εκτρέφονται σε αγρόκτημα αποτελούν το 3% των κιλών του ψωμιού.

Οι ιδιοκτήτες του αρτοποιείου διαφημίζουν το εν λόγω ψωμί ως «φρέσκο, με καλή και πρωτότυπη γεύση». Σύμφωνα με πρόσφατες έρευνες για τις Σκανδιναβικές χώρες, «οι Φινλανδοί έχουν την πιο θετική στάση προς τα έντομα», είπε ο Τζουχάνι Σιμπακοβ, επικεφαλής του τμήματος καινοτομίας του αρτοποιείου Fazer στη Φινλανδία.

«Κάναμε τραγανή τη ζύμη για να βελτιώσουμε τη γεύση», συμπλήρωσε ο Σιμπακοβ. «Το αποτέλεσμα ήταν νόστιμο και θρεπτικό, μια καλή πηγή πρωτεΐνης και επιπλέον τα έντομα περιέχουν καλά λιπαρά οξέα, ασβέστιο, σίδηρο και βιταμίνη B12».

Η πρώτη φουρνιά του ψωμιού με γρύλους θα πουληθεί σε μεγάλες πόλεις της Φινλανδίας αυτή την Παρασκευή. Η εταιρεία ισχυρίζεται ότι δεν υπάρχει ακόμα αρκετή ποσότητα αλευριού για την παραγωγή και αργότερα την πώληση σε εθνικό επίπεδο, αλλά στόχος είναι το ψωμί να υπάρχει σε 47 αρτοποιεία στη Φινλανδία στον επόμενο γύρο πωλήσεων.

Πηγή: CBS News

Δημοφιλή