Στις 11 Δεκεμβρίου (νωρίτερα) θα ξεκινήσει η συζήτηση του κρατικού προϋπολογισμού

Στις 11 Δεκεμβρίου (νωρίτερα) θα ξεκινήσει η συζήτηση του κρατικού προϋπολογισμού
REUTERS/Alkis Konstantinidis
REUTERS/Alkis Konstantinidis
Alkis Konstantinidis / Reuters

Νωρίτερα από ό,τι είχε προγραμματιστεί αρχικά, και συγκεκριμένα στις 11 Δεκεμβρίου, θα ξεκινήσει στην Ολομέλεια της Βουλής η συζήτηση του κρατικού προϋπολογισμού του 2018, ενώ η ψήφισή του θα γίνει στις 19 Δεκεμβρίου.

Αυτό αποφασίστηκε κατά πλειοψηφία στη Διάσκεψη των Προέδρων μετά από εισήγηση της κυβερνητικής πλειοψηφίας καθώς, για να καταβληθούν έγκαιρα συντάξεις, μισθοί και επιδόματα, θα πρέπει ο προϋπολογισμός να πάρει ΦΕΚ τουλάχιστον μέχρι τις 20 μήνα.

Σύμφωνα με τον νέο προγραμματισμό, η πενθήμερη συζήτηση θα ξεκινήσει στις 11 Δεκεμβρίου και θα συνεχιστεί μέχρι τις 13, ενώ θα γίνει διακοπή για να αρχίσει εκ νέου στις 18 και θα ολοκληρωθεί την αμέσως επόμενη μέρα, στις 19 μετά από ονομαστική φανερή ψηφοφορία που θα αρχίσει στις 12 τα μεσάνυχτα.

Όπως διευκρίνισε ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βουτσής, η διακοπή της συζήτησης κρίθηκε αναγκαία καθώς, στις 14 και 15 Δεκεμβρίου ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας θα βρίσκεται στις Βρυξέλλες για τη Σύνοδο Κορυφής, ενώ 15-17 Δεκεμβρίου είναι προγραμματισμένο το συνέδριο της Ν.Δ. και ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος θα βρίσκεται σε προγραμματισμένο ταξίδι στην Ουάσιγκτον όπου θα έχει, μεταξύ άλλων, επαφές με υποψήφιους επενδυτές.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Δημοφιλή