Όσα δεν άκουσαν στη ΝΔ: Το γαλάζιο ερωτηματολόγιο για τις υπεκφυγές Τσίπρα - Καμμένου

Όσα δεν άκουσαν στη ΝΔ: Το γαλάζιο ερωτηματολόγιο για τις υπεκφυγές Τσίπρα - Καμμένου
Sooc

Αποφασισμένη να κρατήσει ζωντανή εντός και εκτός Βουλής την υπόθεση της εμπλοκής του Πάνου Καμμένου στην αγοραπωλησία με τη Σαουδική Αραβία φέρεται η ΝΔ, από τη στιγμή που, όπως λένε οι επιτελείς της Πειραιώς, δεν απαντήθηκαν καίρια ερωτήματα από τον Πρωθυπουργό και τον υπουργό Άμυνας.

Η ΝΔ υποστηρίζει ότι παρά το νόμο που απαγορεύει μεσάζοντες, αντιθέτως ξεκαθαρίζει ότι δεν υπάρχει τρίτος σε διακρατικές συμφωνίες, ο κ. Καμμένος δέχθηκε ως μεσάζοντα τον κ. Παπαδόπουλο και την εταιρεία του, χωρίς ποτέ ωστόσο να μπουν στα ταμεία του κράτους τα 66 εκ. Ευρώ που προέβλεπε η συμφωνία.

Επιπλέον στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης σημειώνουν ότι παραμένει γκρίζο σημείο ποιος θα καρπωνόταν το όφελος από τα επιπλέον 200.000 βλήματα που θα πωλούσε το υπουργείο Άμυνας, απ τη στιγμή όπου το ενδιαφέρον των Σαουδαράβων περιοριζόταν - λόγω τιμήματος - στον αριθμό των 100.000 βλημάτων, αλλά τα απαιτούσε ο μεσάζων Παπαδόπουλος, χωρίς όμως να έχει καταθέσει την απαιτούμενη εγγυητική.

Διερωτώνται μάλιστα γιάτι υπεγράφη η συμφωνία με τον συγκεκριμένο μεσάζοντα ο οποίος από το 2014 ενέχεται σε σοβαρές παραβάσεις και του έχει επιβληθεί πρόστιμο από τις ελληνικές αρχές, τη στιγμή που η πρεσβεία μας στο Ριάντ είχε ενημερώσει ότι ο συγκεκριμένος δεν εκπροσωπεί την Σαουδική Αραβία;

Χωρίς απάντηση αποχώρησαν από την αίθουσα της Ολομέλειας τα γαλάζια στελέχη και στο ερώτημα για το αν ισχύει ακόμα η συμφωνία ή αν η κυβέρνηση προτίθεται να αποσύρει το ενδιαφέρον της επίμαχης πώλησης, από τη στιγμή που - όπως προκύπτει από σειρά εγγράφων - ο Πρέσβης της Σαουδικής Αραβίας αγνοούσε το τίμημα της Συμφωνίας που υποτίθεται εκ μέρους της Σαουδικής Αραβίας υπέγραψε ο Παπαδόπουλος.

Σύμφωνα με τη ΝΔ κομβικός ήταν ο ρόλος στο να ξετυλίξει το κουβάρι των αποκαλύψεων, του ταξίαρχου Παπαδάκη, από τη στιγμή που αποκάλυψε στην αποστολή των Σαουδαράβων που επισκέφθηκαν το Υπουργείο Αμύνης κρίσιμες λεπτομέρειες της συμφωνίας την οποία υπό φυσιολογικές συνθήκες έπρεπε να γνωρίζουν.

Τέλος, ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν έλαβε καμία απάντηση στην πρόταση του στην συνεδρίαση της επιτροπής εξοπλισμών της Τρίτης, να προσκληθούν κεκλεισμένων των θυρών ο προϊστάμενος της αρμόδιας διεύθυνσης εξοπλισμών του ΥΠΕΘΑ, ο ταξίαρχος Παπαδάκης, ο φερόμενος ως μεσάζοντας Βασίλης Παπαδόπουλος αλλά και ο διοικητής της ΕΥΠ Γιάννης Ρουμπάτης, μιας και όπως σημείωσε, κρατικές υπηρεσίες ήταν αυτές που ζήτησαν τη συμμετοχή της ΕΥΠ σε αυτή την υπόθεση.

Δημοφιλή