Η νέα Miss Minnesota USA είναι η Mikayla Holmgren, η πρώτη διαγωνιζόμενη καλλιστείων με σύνδρομο Down

Η νέα Miss Minnesota USA είναι η Mikayla Holmgren, η πρώτη διαγωνιζόμενη καλλιστείων με σύνδρομο Down

Η Mikayla Holmgren μόλις άνοιξε ένα νέο κεφάλαιο για τις γυναίκες με σύνδρομο Down, καθώς όχι μόνο κέρδισε δύο βραβεία στον διαγωνισμό Miss Minnesota, αλλά είναι και η πρώτη που συμμετείχε ποτέ σε Αμερικανικό Διαγωνισμό Ομορφιάς.

Η Holmgren επί του παρόντος σπουδάζει στο Πανεπιστήμιο του Bethel, εργάζεται στο κέντρο φροντίδας παιδιών του πανεπιστημίου, είναι πρέσβειρα του Best Buddies (μία ΜΚΟ που διδάσκει ανθρώπους με διανοητικές και αναπτυξιακές δυσκολίες) και, όπως δηλώνει η ίδια, λατρεύει να χορεύει και να βρίσκεται επί σκηνής.

Η απόφασή της να συμμετάσχει στον διαγωνισμό Miss Minnesota, αποτελεί μια συγκινητική ενέργεια καθώς ενέπνευσε πολύ κόσμο που πάσχει από το ίδιο σύνδρομο. Με το που άρχισε να κυκλοφορεί στα Μέσα η είδηση της συμμετοχής της, πολλές ήταν οι μητέρες που έφεραν τα παιδιά τους -που επίσης πάσχουν από το σύνδρομο Down- για να την παρακολουθήσουν να διαγωνίζεται.

Η διευθύντρια του διαγωνισμού, Denise Wallace Heitkamp, παραδίδοντας το βραβείο στην Mikayla, είπε χαρακτηριστικά: «Κάθε φορά που μιλάς και χορεύεις, κάνεις όλο τον κόσμο να χαμογελά». Όπως είπε, «Χωρίς εγωισμό και με μεγάλη ταπεινότητα, κατορθώνεις να ξεπερνάς κάθε εμπόδιο».

Πριν τον διαγωνισμό, η Mikayla δήλωνε ότι θέλει να ανοίξει το δρόμο για περισσότερες γυναίκες με αναπτυξιακά προβλήματα, ώστε να νιώθουν ότι μπορούν να συμμετάσχουν σε διαγωνισμούς ομορφιάς και ταλέντου. Απ' ότι φαίνεται, τα κατάφερε θαυμάσια.