Επεισόδια στο Ειρηνοδικείο για τους πλειστηριασμούς. Η αστυνομία έριξε χημικά μέσα στην αίθουσα

Επεισόδια στο Ειρηνοδικείο για τους πλειστηριασμούς

Ένταση επικράτησε στο Ειρηνοδικείο Αθηνών επί της οδού Λουκάρεως, όταν ομάδα πολιτών προσπάθησε να ματαιώσει τον δημόσιο πλειστηριασμό, απαγορεύοντας στον κόσμο να εισέλθει στην αίθουσα. Από τα επεισόδια υπήρξαν τραυματισμοί διαδηλωτών.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο από στελέχη της ΛΑΕ, στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμο» μεταφέρθηκε τραυματισμένος ο πρώην δήμαρχος Καισαριανής και στέλεχος του κόμματος Θάνασης Μπαρτζώκας.

Η αστυνομία έκανε περιορισμένη χρήση χημικών σε κλειστό χώρο, καθώς τα επεισόδια σημειώθηκαν στην αίθουσα 7.

Προκειμένου να προχωρήσουν κανονικά οι πλειστηριασμοί, στο κτίριο του Ειρηνοδικείου βρίσκονται από νωρίς το πρωί τρεις διμοιρίες της Υποδιεύθυνσης Μέτρων Τάξης.

Τα ΜΑΤ απέκλεισαν την αίθουσα του δικαστηρίου και δεν επέτρεψαν στα μέλη του κινήματος «δεν πληρώνω», τις άλλες συλλογικότητες, τα μέλη της Λαϊκής Ενότητας και στα μέλη του ΠΑΜΕ να μπουν στο κτίριο.

Υπενθυμίζεται ότι οι δύο πρώτοι γύροι της διαδικασίας ήταν προγραμματισμένοι για τις 10 το πρωί και τις 12 το μεσημέρι, αντίστοιχα, ενώ πραγματοποιήθηκε και συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το συμβολαιογραφικό γραφείο στην Ακαδημίας, όπου διεξάγεται ο πρώτο ηλεκτρονικός πλειστηριασμός.

Ειρηνοδικείο

Δημοφιλή