Θέμα ωρών η πρώτη λοταρία του ΥΠΟΙΚ για ηλεκτρονικές συναλλαγές. Θα μοιραστούν 1000 ευρώ σε ισάριθμους τυχερούς

Θέμα ωρών η πρώτη λοταρία του ΥΠΟΙΚ για ηλεκτρονικές συναλλαγές. Θα μοιραστούν 1000 ευρώ σε ισάριθμους τυχερούς
eurokinissi

Στην τελική ευθεία βρίσκεται η διενέργεια από το υπουργείο Οικονομικών της λοταρίας με βάση τις αποδείξεις δαπανών που έχουν κάνει οι φορολογούμενοι μέσω καρτών ή άλλων μορφών ηλεκτρονικών συναλλαγών.

Ενδεχομένως και αύριο το υπουργείο Οικονομικών να προχωρήσει στην πρώτη λοταρία στην οποία οι λαχνοί θα αφορούν αποδείξεις ηλεκτρονικών συναλλαγών των φορολογούμενων κατά τον μήνα Οκτώβριο.

Όπως έχει ήδη ανακοινώσει το υπουργείο Οικονομικών η λοταρία θα αφορά την κλήρωση 1.000 ευρώ για κάθε έναν από τους 1.000 τυχερούς φορολογούμενους.

Το πλήθος των λαχνών προκύπτει κλιμακωτά, με βάση το άθροισμα των ποσών που αντιστοιχούν στο σύνολο των μηνιαίων συναλλαγών ως εξής:

  • Για συνολικό άθροισμα μέχρι 100 ευρώ, 1 λαχνός για κάθε ένα 1 ευρώ.
  • Για τα επόμενα 400 ευρώ, δηλαδή συνολικό άθροισμα από 101 ευρώ μέχρι 500 ευρώ, 1 λαχνός για κάθε 2 ευρώ. Δηλαδή για συναλλαγές 500 ευρώ το μήνα ο φορολογούμενος θα δικαιούται 300 λαχνούς.
  • Για τα επόμενα 500 ευρώ, δηλαδή συνολικό άθροισμα από 501 ευρώ μέχρι 1.000 ευρώ, 1 λαχνός για κάθε 3 ευρώ.
  • Για το υπερβάλλον ποσό, δηλαδή συνολικό άθροισμα πάνω από 1.001 ένας λαχνός για κάθε τέσσερα ευρώ. Για μηνιαίες ηλεκτρονικές συναλλαγές 1.500 ευρώ ο φορολογούμενος θα λάβει 591 λαχνούς.

Σημειώνεται ότι μετά την πραγματοποίηση της πρώτης κλήρωσης, φέτος θα πραγματοποιηθεί άλλη μία λοταρία.

Πρόκειται για τη μεγάλη λοταρία του Δεκεμβρίου βάσει της οποίας θα διανεμηθεί στους τυχερούς πολύ υψηλότερο ποσό αφού συνολικά για όλο το έτος είχε προβλεφθεί ποσό ύψους 12.000.000 ευρώ για το σκοπό αυτόν. Στην κλήρωση του Δεκεμβρίου θα ληφθούν υπόψη οι αποδείξεις δαπανών των φορολογούμενων έως και τον μήνα Σεπτέμβριο.

Δημοφιλή