Ημερολόγιο Εκλογών # -11

Η HuffPost Greece, μετρά αντίστροφα για τις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου. Κάθε βράδυ ένας διαφορετικός δημοσιογράφος του Newsroom, ποστάρει για τις ημέρες των εκλογών, σε αυτό το blog, όλα όσα του έκαναν κλικ.
Amanda Schutz/Flickr

Ημερολόγιο Εκλογών, νούμερο #7 και ο κλήρος έπεσε σε εμένα να σας ενημερώσω για τα πολλά και υπέροχα που έγιναν την ημέρα που πέρασε στο πολιτικό σκηνικό του τόπου ετούτου.

Σας προτείνω να διαβάσετε μέχρι το τέλος γιατί κλείνω μετά μουσικής: Νέα σποτ Καμμένου που μας τα λέει με μαντινάδες το κοπέλι.

-Το σημερινό εκλογολόγιο αποφάσισα να το ξεκινήσω με τον άνθρωπο που αγαπάτε να μισείτε: Τον Γιώργο Παπανδρέου.

Έδωσε, που λέτε, συνέντευξη πρωί-πρωί στην «Πρώτη Γραμμή» του ΣΚΑΪ και δεν είχε τον σταματημό. Μίλησε για όλα. Φωτογράφισε αυτούς που τον ανέτρεψαν, είπε γιατί έκανε το Κίνημα Δημοκρατών Πολιτών, πόσο πόνεσε που μπήκαμε στο Μνημόνιο, για τα σκληρά μέτρα που αναγκάστηκε να πάρει και πόσα, μα πόσα, περίμενε από τους ευρωπαίους. Και επειδή θέλησε να πιάσει τον ταύρο απ' τα κέρατα (μετά τα μέτρα βεβαίως, βεβαίως), πήγε στη Μέρκελ: «Άγκελα», της λέει «τώρα θέλω να βγεις για να ηρεμήσουν οι αγορές». «Οι αγορές θα καταλάβουν», είπε η Άνγκελα, και ηρέμησαν όλοι. Εκτός από τις αγορές... (που μια νευρικότητα την έχουν, χρόνια τώρα...)

(Στο 3ο λεπτό του βίντεο)

Ο Γ. Παπανδρέου μνημόνευσε και την κυβέρνηση Καραμανλή που πέντε χρόνια στην εξουσία δεν έκανε τίποτα. Του το έλεγαν και οι συνομιλητές του στο εξωτερικό, σου λέει: «Πέντε χρόνια δεν έκανε τίποτα αυτή η κυβέρνηση».

-Δεν πέρασαν, λοιπόν, λίγες ώρες και τσουπ, έσκασε και το άλλο νέο της ημέρας: Ο Καραμανλής μίλησε!

Όχι, δεν απάντησε στον Παπανδρέου. Προέτρεψε απλά τους ψηφοφόρους να στηρίξουν το κόμμα του Αντώνη Σαμαρά στις εκλογές. Ότι κάνει δηλαδή σε κάθε εκλογική αναμέτρηση, για να αποσυρθεί μετά ήσυχα-ήσυχα στα ιδιαίτερά του στη Ραφήνα.

-Η στρατηγική της ΝΔ πάλι κινήθηκε στο δίπτυχο «κηρύσσω πόλεμο στον προπαγανδιστή του ΣΥΡΙΖΑ, Λαζόπουλο» και «ελάτε, βοηθήστε, φίλοι ευρωπαίοι». Και εξηγούμαι:

Τι «στενό συνεργάτη του κ. Τσίπρα» και «προπαγανδιστή του ΣΥΡΙΖΑ» τον είπε, τι ατάκες τύπου «τα 3 εκατ. ευρώ που έβγαλες στο εξωτερικό, τα ξέχασες;», ζήσαμε μια ομορφιά πάλι. Τώρα, δεν ξέρω ποιο από όλα ήταν αυτό που άναψε τη σπίθα του πολέμου, αλλά ο Λάκης Λαζόπουλος, μεταξύ όλων των άλλων, προέτρεψε τον κόσμο να μην ψηφίσει μικρούς ανθρώπους.

Από την άλλη, ο Αντώνης Σαμαράς, εμφανίστηκε με βοήθεια από τας Ευρώπας.

Έφερε άρον-άρον τον Ισπανό πρωθυπουργό Μαριάνο Ραχόι, να δώσει μια χείρα βοηθείας μπας και κερδηθεί αυτή η μάχη. Έχει και τους Podemos κι εκείνος που τον σκιάζουν, έχουν κάνει και κολεγιά με τον Τσίπρα, κοινός εχθρός, σου λέει. Είπε λοιπόν ο Ραχόι, ότι πρέπει να συνεχιστούν οι πολιτικές που έχουν δρομολογηθεί και ότι ο ίδιος είναι μάρτυρας της δυναμικής προσπάθειας του Σαμαρά να βγάλει τη χώρα από την κρίση, χαρακτηρίζοντάς τον «πραγματικό ηγέτη». Να φανταστώ ότι θα ανταποδώσει το κάλεσμα -και τις φιλοφρονήσεις- και ο Σαμαράς στις ισπανικές εκλογές.

Υ.Γ. Φρέσκο σποτ με πρωταγωνιστή τον Σαμαρά. Έχει πάρει σβάρνα τα σπίτια και τις πλατείες...

Αλέξης Τσίπρας πέρασε τη μέρα τιτιβίζοντας. Έκανε τη διαδικτυακή συνέντευξη με τους χρήστες του Twitter. Θυμάστε, εκείνη που στην αφίσα για τη συνέντευξη άφηνε τα πουλάκια του Twitter ελεύθερα ωσάν περιστέρια και οι της ΝΔ τα είδαν ως Άγιο Πνεύμα και ξεκίνησαν ιερό πόλεμο...

Η συνέντευξη ξεκίνησε με ένα μικρό ορθογραφικούλι στο σούπερ (διαδικτυακή), αλλά δεν βαριέσαι...

Την ατάκα την άφησε για το τέλος. Είπε «γλάστρες» τους δημοσιογράφους της ΝΕΡΙΤ που έκαναν τη συνέντευξη Σαμαρά. Και είπε ότι αρνείται το debate γιατί δεν έχει επιχειρήματα. Εν αντιθέσει με τον ίδιο που δεν φοβήθηκε τις ερωτήσεις των χρηστών του twitter. Ήθελε και ερώτηση για την ΑΕΚ είπε, αλλά δεν το πέρασε η συντακτική ομάδα, όπως του απάντησαν.

Κάρολος Παπούλιας πάλι (αυτός, ο άνθρωπος αυτός, για τον οποίο έγιναν όλα) εμφανίστηκε ως Πυθία. Δύσκολα τα πράγματα, είπε. «Καθίστε να περάσουν οι εκλογές και θα σας πω...». Κάτι ξέρει. Kάτι ξέρει;

-Σας έχω και Άδωνι.

Θυμήθηκε τα νεανικά χρόνια που δεν έζησε και αναφώνησε αγκαλιά με τους ΔΑΠίτες:

«Και...Α!!!!..και Ου!!! Και ΔΑΠ-ΝΔΦΚ».

-Και για το τέλος, αυτό που σας υποσχέθηκα

Τα νέα προεκλογικά σποτ των ΑΝΕΛ με δέκα μαντινάδες για τον Πάνο τον Καμμένο. Μετά τα τρενάκια και τον μικρό Αλέξη, οι ΑΝΕΛ μας τα λένε κρητικά και τραγουδιστά.

Κουστούμι μας εράψανε

Στα μέτρα τους κομμένο.

Όμως δεν λογαριάσανε

τον Πάνο τον Καμμένο.

(Ένα βάζουμε, μη γίνει σεντόνι η ανάρτηση! Προσέξατε, να φανταστώ, ότι το σήμα των ΑΝΕΛ παίζει λύρα...)

Και εις αύριον με υγεία!

Ημερολόγιο εκλογών # -13

Ημερολόγιο Εκλογών # -15

Δημοφιλή