HOtel - REstaurant - CΑfé: «Αλλού το Όνειρο και Αλλού το Θάμα»

Ευτυχώς όμως άνοιξαν τα μάτια μου και η ψυχή μου, να βλέπω νέους ανθρώπους και επιχειρηματίες να σηκώνουν την Ελλάδα ψηλά. Γιατί κανείς σ' αυτόν εδώ τον τόπο δεν κάθεται με σταυρωμένα χέρια. Αγωνίζεται! Απλά οι κάμερες και τα μικρόφωνα, τα φώτα είναι αλλού στραμμένα: Στους 2 - 3 ή στους 300 και όχι στους 125,000 αγωνιζόμενους.
Jean-Paul Pelissier / Reuters

Συνολικά 125.000 επαγγελματίες από 48.000 επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον κλάδο των Ξενοδοχείων και της Μαζικής Εστίασης επισκέφθηκαν τη 12η Έκθεση HORECA 2017 στο Metropolitan Εxpo, στα Σπάτα Αττικής, από τις 10 έως και τις 13 Φεβρουαρίου 2017. Με 550 εκθέτες, 55.000 τ.μ. εκθεσιακής επιφάνειας και περισσότερες από 240 ώρες προγράμματος στις ειδικές εκδηλώσεις, όπως Gastronomy Forum, Coffee Event, Future Hotel on the Web Worshops, Hotel Build & Design Workshops, η HORECA 2017 ήταν μια έκθεση διεθνών προδιαγραφών με state of the art οργάνωση και παρουσία.

Όπως ενημέρωσε η διοργάνωση « με την επεξεργασία των barcode προσκλήσεων προκύπτει αύξηση του ποιοτικού επισκεπτικού κοινού σε ποσοστό 20% . Ιδιαίτερα αυξημένη υπήρξε η προσέλευση ξενοδόχων και ανώτατων διευθυντικών στελεχών μονάδων φιλοξενίας, αλλά και ιδιοκτητών καταστημάτων καφεστίασης. Ιδιαίτερα σημαντική ήταν η εκπροσώπηση επαγγελματιών από κάθε περιοχή της Ελλάδας, καθώς το 56% των επισκεπτών προήλθε από την περιφέρεια». Η Οργάνωση έγινε από την Forum A.E., υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού, τον ΕΟΤ, το Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος, τον Σύνδεσμο Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ), την Πανελλήνια Ομοσπονδία Ξενοδόχων , την Ένωση Ξενοδόχων Αθηνών, το Ελληνικό Ινστιτούτο Αρχιτεκτονικής, τη Λέσχη Αρχιμαγείρων Ελλάδας, την, ScA Greece, και την Ένωση Μπάρμεν Ελλάδος.

Ναι ήταν ένα λαμπρό γεγονός για την ανάπτυξη και την επιχειρηματικότητα μέσα στην καταχνιά της μιζέριας και της γκρίνιας, των σκανδάλων και της μικροπολιτικής των αιωνίων πρασινογάλανων και πρασινοκόκκινων αντιπάλων! Ναι το μέλλον της χώρας μας ήταν εκεί! Ένα εργατικό «μελίσσι» που δεν το βάζει κάτω και επενδύει στο αύριο, με γενναιότητα και αποφασιστικότητα, μεθοδικότητα και αγώνα.

Είναι οι άνθρωποί μας που έχουν τη δύναμη να τραβάνε επενδύσεις και τα διεθνή βλέμματα, όχι για λύπηση, αλλά για συνεργατικότητα, και γι' αυτή την αειφόρο ανάπτυξη που χρόνια περιμένουμε... Και ναι, είναι εδώ, δουλεύει! Απλά τα βαριά γεγονότα των μνημονίων που έρχονται και παρέρχονται και όπου να 'ναι φτάνουν, δεν αφήνουν χρόνο για να δούμε καλά, τα καλά και θετικά που συμβαίνουν γύρω μας.

Για τα καλά, τα κανάλια και τα μικρόφωνα φαίνεται κοστίζουν ακριβά για να προβάλλουν τη χώρα μας...Δεν έχουν φαίνεται κάποιοι εκ των mediαρχών, mediaαπασχολούμενων και mediaμεσαζόντων καταλάβει ότι όταν μιλάς για τα επιτεύγματα στον τουρισμό δεν πρόκειται για πληρωμένη διαφήμιση έντυπης ή ηλεκτρονικής διάστασης, αλλά για την προβολή της Ελλάδας, του επιχειρηματία που τα καταφέρνει, για το μέλλον του τόπου.

Δεν είδα την HORECA να «παίζει» στα media όσο αξίζει σε ένα τέτοιας διάστασης και εμβέλειας διεθνές γεγονός, στην Ελλάδα της κρίσης. Δεν είδα ρεπορτάζ και συνεντεύξεις. Κάτι πληρωμένες καταχωρήσεις και ανακοινώσεις που προανήγγειλαν το γεγονός, ναι είδα! και βέβαια κάποιες εξαιρέσεις... που δεν κάλυψαν το κενό στην ευκαιρία διεθνούς προβολής της χώρας! Ενώ θα έπρεπε να είχαμε, όχι απλά περάσει το θέμα στα ψιλά, επιφανειακά και τα σύντομα, αλλά να είχαμε κατακλείσει το σύμπαν σε πανελλαδικό, τοπικό και διεθνές επίπεδο, με αναλύσεις, έρευνες, live μεταδόσεις, συνεντεύξεις, προβάλλοντας την επιχειρηματικότητα, ευρηματικότητα και καινοτομία, προβάλλοντας την Ελλάδα, το τι κάνουμε εμείς για τον τόπο και το μέλλον μας, και όχι τι περιμένουμε από τους απέξω.

Ευτυχώς όμως άνοιξαν τα μάτια μου και η ψυχή μου, να βλέπω νέους ανθρώπους και επιχειρηματίες να σηκώνουν την Ελλάδα ψηλά. Γιατί κανείς σ' αυτόν εδώ τον τόπο δεν κάθεται με σταυρωμένα χέρια. Αγωνίζεται! Απλά οι κάμερες και τα μικρόφωνα, τα φώτα είναι αλλού στραμμένα: Στους 2 - 3 ή στους 300 και όχι στους 125,000 αγωνιζόμενους.

Το κρύο ήταν τσουχτερό για τα δεδομένα της Αττικής, αλλά η καρδιά της επιχειρηματικότητας και της ελπίδας χτυπούσε δυνατά το περασμένο ΠΣΚ και Δευτέρα στην HORECA!

Κάτι, που δυστυχώς δεν βλέπεις συχνά γύρω σου, αν δεν αποφασίσεις να επισκεφτείς και να θαυμάσεις τον αγώνα των άλλων, και να πάρεις δύναμη για τον δικό σου αγώνα. Να δεις πως μπορείς να βοηθήσεις και να βοηθηθείς με πνεύμα συνεργατικότητας, και όχι αυτό της φοβίας, του φθόνου και της αντιπαλότητας...

Αλλά που να το δεις το αύριο! «Αλλού το όνειρο και αλλού το θάμα»!

Ένα μπράβο, για αυτή τη θαυμαστή συνεργασία ιδιωτικού και δημόσιου τομέα, που έχει τη σφραγίδα της ιδιωτικής πρωτοβουλίας στον Τουρισμό, την Καφεστίαση και τη Γαστρονομία!

Και του χρόνου καλύτερα! Κατέχουμε την Φιλοξενία πως να το κάνουμε. Κατέχουμε και την Γαστρονομία καλά, και δεν το έχουμε αποδείξει αυτό μόνο στη χώρα μας!

Γιατί λοιπόν να μη δώσουμε βάση και ώθηση στον Τουρισμό μας; HOtel - REstaurant - CΑfé και όχι μόνο...

Αναδημοσίευση από το opedgr.wordpress.com

Δημοφιλή