Αντιγόνη Συμεωνίδου
ΛΑΒΕΤΕ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΙΣ ΑΠΌ Αντιγόνη Συμεωνίδου
 
Γεννήθηκα και μεγάλωσα στην Θεσσαλονίκη, σπούδασα Ψυχολογία στο University of Aberdeen Scotland και συνέχισα με το Μεταπτυχιακό μου Δίπλωμα στην Κοινωνική και Γνωστική Ψυχολογία στο Open University England. Στη συνέχεια εκπαιδεύτηκα στην Υπαρξιακή Ψυχοθεραπευτική Προσέγγιση. Είμαι στην διαδικασία Πιστοποίησης από το ΕΚΠΑ ως Προγεννητική ψυχολόγος και παράλληλα εκπαιδεύομαι στο Ψυχόδραμα. Ζω και εργάζομαι ιδιωτικά στην Θεσσαλονίκη.

Δημοσιεύσεις από Αντιγόνη Συμεωνίδου

O μητρικός θηλασμός ως ρίζα ζωής

(1) Σχόλια | Δημοσιεύθηκε 27 Μάρτιος 2017 | 3:04 πμ

Τεράστια τα ψυχικά και συναισθηματικά οφέλη του μητρικού θηλασμού. Εκπληρώνει βαθιές ψυχικές ανάγκες στο δίδυμο μαμάς-μωρού, ανάγκες που δημιουργούν «Σύνδεση», «Ασφάλεια», «Σχέση», «Εμπιστοσύνη». Οι ανάγκες που εκπληρώνονται με τον μητρικό θηλασμό, υπάρχουν και πατάνε επάνω στην απαρχή, με την απαρχή να είναι η έννοια Συναισθηματική Δημιουργία.

Για τα μάτια του...

Διαβάστε την Ανάρτηση

Όταν μεγαλώνουμε σε συναισθηματικά στείρο περιβάλλον

(0) Σχόλια | Δημοσιεύθηκε 19 Μάρτιος 2017 | 1:05 πμ

Το πιο κεντρικό και πυρηνικό σημείο της ύπαρξής μας είναι το συναίσθημα και η πιο βασική ανάγκη μας είναι η συναισθηματική επικοινωνία, που χτίζει την εμπιστοσύνη στον εαυτό μας και στην ύπαρξή μας.
Η δημιουργία μας είναι μέσα από συναισθήματα, η ζωή μας στο ενδομήτριο περιβάλλον πλαισιώνεται από συναισθήματα,...

Διαβάστε την Ανάρτηση

Ο σεβασμός στον άνθρωπο ξεκινάει στη γέννησή του

(0) Σχόλια | Δημοσιεύθηκε 12 Μάρτιος 2017 | 7:23 μμ

H γέννα είναι η ύστατη μορφή δημιουργίας, κυριολεκτικής και συναισθηματικής. Είναι η μετάβαση από την ενδομήτρια ζωή, στην πραγματική ζωή. Είναι το πάντρεμα ανάμεσα στην πρώτη μεταφορική μορφή στέγης και στην χειροπιαστή μορφή στέγης. Η γυναίκα δίνει ζωή, δίνει συναίσθημα, προσφέρει μέσα από την δυναμική της ψυχής και του σώματος...

Διαβάστε την Ανάρτηση