Γιορτάζουμε τα πρώτα 10 χρόνια της HuffPost κοιτάζοντας τα επόμενα 10

Αλλάξαμε δραματικά μέσα σε αυτή την περίοδο, εξελίσσοντας συνεχώς τη δουλειά μας και δημιουργώντας καινοτομίες, ενώ ταυτόχρονα μείναμε πιστοί στο DNA μας, το οποίο, από την 1η μέρα, είχε στόχο να ενημερώνει, να εμπνέει, να διασκεδάζει και να εμπνέει.
Brian Ach/Getty Images for AOL

Είναι 9 Μαΐου του 2005. Ένας τύπος που ονομάζεται Barack Obama μπαίνει στον 5ο μήνα του ως γερουσιαστής των ΗΠΑ. Ο Βενέδικτος ο 16ος έχει μόλις γίνει Πάπας. Το «Hollaback Girl» της Gwen Stefani καταλαμβάνει την πρώτη θέση στο Billboard Hot 100 chart και η Britney Spears με τον Kevin Federline έχουν μόλις παντρευτεί, έχοντας ορκιστεί αιώνια αγάπη.

Και μια ιστοσελίδα με το όνομα The Huffington Post γεννιέται.

Ξεκινήσαμε εκείνη την ημέρα, μια Δευτέρα, με αναμφισβήτητα ανάμεικτα σχόλια. Eάν η μνήμη μου δεν με απατά, οι κριτικοί έκαναν ουρά για να προβλέψουν πως (ηThe Huffington Post) δε θα κρατήσει. Μία ώρα μετά το λανσάρισμά μας, ένας κριτικός συνέκρινε την HuffPost με έναν συνδυασμότου Ishtar, του Heaven's Gate και του Gigli. Ένα χρόνο μετά μου έστειλε e-mail όπου με ρωτούσε αν θα μπορούσε να γράφει blog στο site, και φυσικά της είπα ναι.

Στα 10 χρόνια που ακολούθησαν κάναμε σκοπό μας το να λέμε «ναι» όσο το δυνατόν περισσότερο, να παίρνουμε ρίσκα, να δεχόμαστε τις προκλήσεις και να βλέπουμε πάντα τους εαυτούς μας σαν ένα έργο σε εξέλιξη. Αλλάξαμε δραματικά μέσα σε αυτή την περίοδο, εξελίσσοντας συνεχώς τη δουλειά μας και δημιουργώντας καινοτομίες, ενώ ταυτόχρονα μείναμε πιστοί στο DNA μας, το οποίο, από την 1η μέρα, είχε στόχο να ενημερώνει, να εμπνέει, να διασκεδάζει και να εμπνέει. Σήμερα είμαστε ένας συνδυασμός μιας παγκόσμιας πλατφόρμας όπου οι άνθρωποι -γνωστοί και άγνωστοι- που έχουν κάτι ενδιαφέρον να πουν μπορούν να το πουν, και μιας διεθνούς, δημοσιογραφικής επιχείρησης βραβευμένης με το βραβείο Πούλιτζερ, με ερευνητές δημοσιογράφους σε όλο τον κόσμο. Στη HuffPost δεν υπάρχει ιεραρχία. Στην πρώτη σελίδα, μια ανάρτηση από τον Γάλλο Πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ μπορεί να εμφανίζεται δίπλα σε μια ανάρτηση από έναν φοιτητή πανεπιστημίου με μια ενδιαφέρουσα ιδέα.

Το πρώτο σλόγκαν της Huffington Post όταν λανσαρίστηκε, στις 9 Μαΐου του 2005, ήταν «Παρέχουμε ειδήσεις και απόψεις από τις 9 Μαΐου, 2005». Τώρα πια έχει περάσει αρκετός καιρός ώστε το σλόγκαν αυτό να λειτουργεί με διαφορετικό τρόπο.

Είχαμε όμως πολλά σλόγκαν από τότε, όπως τα «Η προσωπική έκφραση είναι η νέα ψυχαγωγία», «Η ευρεία διάδοση είναι η νέα αποκλειστικότητα» και «Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης είναι τα νέα πρωτοσέλιδα». Κάποια στιγμή, μετά από πολλή συζήτηση, η άποψη του συνιδρυτή Kenny Lerer επικράτησε και ονομαστήκαμε «Η Εφημερίδα του Ίντερνετ», αν και είχαμε σταματήσει εδώ και καιρό να είμαστε μόνο αυτό, έχοντας κάνει μετάβαση πλέον από την απλή παροχή ειδήσεων και απόψεων σε πολλά περισσότερα -να βοηθάμε ανθρώπους να κάνουν τις ζωές που θέλουν, όχι μόνο τις ζωές με τις οποίες συμβιβάστηκαν. Σε εκείνο το σημείο ξεκινήσαμε να προτρέπουμε τους ανθρώπους να κοιμούνται για να φτάσουν στην κορυφή -κυριολεκτικά.

Αναπολήσαμε πολύ κατά τη διάρκεια αυτής της επετειακής εβδομάδας, η πραγματική μας επιδίωξη όμως, είναι να κοιτάξουμε μπροστά. Γι' αυτό και το κεντρικό θέμα της επετείου των 10 χρόνων μας είναι «Τα Επόμενα Δέκα». Για να γιορτάσουμε αυτό το ορόσημο, ξεδιπλώσαμε μια σειρά σπέσιαλ δραστηριοτήτων, λανσαρισμάτων και εκδηλώσεων -μεγάλα και μικρά, σοβαρά και παιχνιδιάρικα- και όλα τους έχουν κάτι να πουν σχετικά με το από που ερχόμαστε και ιδίως που πάμε.

Κατ' αρχάς, υπάρχει ο επανασχεδιασμός του Μobile Web, η απόλυτη αντανάκλαση της πίστης μας ότι τα κινητά είναι το μέλλον και το μέλλον συμβαίνει τώρα. Θέλουμε να προσφέρουμε στο κοινό μας την καλύτερη δυνατή εμπειρία και η ομάδα μας από mobile strategists, σχεδιαστές και προγραμματιστές συνεργάζεται με τους συνεργάτες μας, Code and Theory, για να το πραγματοποιήσουν. Και δεδομένου ότι θα έχουμε 15 διεθνείς εκδόσεις σε 10 γλώσσες μέχρι το τέλος του καλοκαιριού, ο επανασχεδιασμός μας προσφέρει μετάφραση σε όλες αυτές τις εκδόσεις. Αυτό σημαίνει πως όλοι οι αναγνώστες της HuffPost ανά τον κόσμο (το μισό κοινό μας προέρχεται από χώρες εκτός Αμερικής) θα έχουν πρόσβαση σε ό,τι καλύτερο παράγουμε,«μοιραζόμαστε» διαδικτυακά και σε ό,τι κάνουν οι bloggers μας ανά τον κόσμο. Όπως πάντα, θα συνεχίσουμε να κάνουμε εξάσκηση (κι άλλη εξάσκηση, κι άλλη, κι άλλη) σε όσα μαθαίνουμε, και θα ακολουθήσουν επανασχεδιασμοί στην desktop αλλά κα στην tablet έκδοσή μας.

Ως κομμάτι της 10χρονης ανασκόπησής μας, θα έχουμε βαθιά ενημερωμένα προφίλ μερικών από τα πιο σημαίνοντα πρόσωπα της στιγμής, των οποίων το ανάστημα μόνο θα υψωθεί μέσα στα επόμενα 10 χρόνια: η Επίτροπος της Ομοσπονδιακής Επιτροπής Επικοινωνιών Jessica Rosenworcel, η Εισαγγελέας του Υπουργείου Δικαιοσύνης Vanita Gupta, η ακτιβίστρια για την καταπολέμηση της διαφθοράς και πρώην κυβερνητικός υποψήφιος της Νέας Υόρκης Zephyr Teachout, η σοσιαλίστρια και μέλος του Δημοτικού Συμβουλίου του Σιάτλ, Kshama Sawants, η Mobile Political Director της Credo, Becky Bond, η εκτελεστική διευθύντρια του Color of Change, Rashad Robinson, οι ακτιβιστές για τις σεξουαλικές επιθέσεις στα πανεπιστήμια, Annie Clark και Andrea Pino, η ακτιβίστρια για την κλιματική αλλαγή Karen Diver και ο μεταρρυθμιστής Γερουσιαστής, Adam Schiff.

Και δεδομένου ότι στην HuffPost θέλαμε πάντα να πηγαίνουμε πέρα από την ευαισθητοποίηση και να έχουμε πραγματικό κοινωνικό αντίκτυπο, συνεργαστήκαμε με το CrowdRise για να βάλουμε στο επίκεντρο 10 κοινωνικούς σκοπούς για τους οποίους νοιαζόμαστε βαθιά, από τα δικαιώματα της LGBT κοινότητας και τους άστεγους, μέχρι την πολιτική για τα ναρκωτικά και τη φτώχεια. Ρίξτε μια ματιά σε όλους τους σκοπούς εδώ και συνεισφέρετε αν θέλετε στο έργο που μιλά περισσότερο σε εσάς.

Για να μοιραστούμε την αγάπη των γενεθλίων μας, έχουμε συμπεριλάβει βίντεο δέκα 10χρονων που γεννήθηκαν στις 9 Μαΐου του 2005. Δείτε τα αξιολάτρευτα και ξεκαρδιστικά βίντεο παιδιών που μοιράζονται τις σκέψεις τους σχετικά με την HuffPost («είναι μια εφημερίδα στο Facebook», λέει ένα παιδί), όλα όσα είναι υπέροχα όταν είσαι 10 («οι διψήφιοι αριθμοί» λέει ένα άλλο) και τις ευχές τους για τους ίδιους, τους αγαπημένους τους και τον κόσμο.

Το Σάββατο 16 Μαΐου στο Newseum στη Washington, η ηγετική ομάδα του πολιτικού τμήματος της HuffPost, οι Ryan Grim, Sam Stein και Amanda Terkel, θα μιλήσουν για τις ρίζες της HuffPost και την εξέλιξή της, και για μερικά από τα μεγαλύτερα θέματα που έχουμε καλύψει, συμπεριλαμβανομένης της πρόσφατης συνέντευξης του Sam με τον Πρόεδρο Obama.

Επίσης ξεκινάμε μια σειρά γύρω από το θέμα του «Τα Επόμενα Δέκα» "The Next Ten", με μια φανταστική ομάδα bloggers, όλοι τους μέλη της διευρυμένης οικογένειας της HuffPost, κάποιοι από τους οποίους είναι μαζί μας από την αρχή. Ζητήσαμε από ειδικούς να προβλέψουν την επόμενη δεκαετία στους αντίστοιχους τομείς τους. Έχουμε τον Robert Reich για την ταξική ανισότητα, τον Kofi Annan για την παγκόσμια δημοκρατία, τον Peter Diamandis για την τεχνολογία, τον Craig Newmark για την ηθική των μέσων ενημέρωσης, τον Matthew Cooke και τον Adrian Grenier για την ποινική καταδίκη, την Christina Aguilera για την κρίση της πείνας, τον Bill McJibben για την περιβαλλοντική αγωγή, τον Adam Grant για την εργασία με νόημα, τον Glenn Beck για τα μέσα ενημέρωσης, την Janice Min για το μέλλον των εξώφυλλων στα περιοδικά με θέμα τους διάσημους, τον Eric Schmidt και τον Jared Cohen για τη συνδεσιμότητα , τον Marc benioff για την καινοτομία και τη συμμετοχή στα κοινά, τη Βασίλισσα Ράνια της Ιορδανίας για τη διατήρηση της ηθικής προόδου μέσα στην τεχνολογική πρόοδο, τον Επίσκοπο T.C. Jakes για τα επόμενα 10 χρόνια στην πίστη και πολλούς, πολλούς άλλους.

Είναι επίσης μια καταπληκτική στιγμή για τα βίντεο της HuffPost. Από το λανσάρισμά του τον Αύγουστο του 2012, το HuffPost Live έχει συγκεντρώσει 2.2 δισ. views, συμπεριλαμβανομένων 28.000 επισκεπτών από περισσότερες από 100 χώρες και έχει κερδίσει τρία συνεχόμενα βραβεία Webby στην κατηγορία του online video. Όλα αυτά είναι πολλά περισσότερα από απλοί αριθμοί. Το HuffPost Live πήρε τα μυστικά συστατικά που κάνουν τηνHuffPost, HuffPost :το παιχνίδισμα και τον αυθορμητισμό, την αίσθηση της ευκαιρίας- και τα έβαλε «στον αέρα», ανοίγοντας τη συζήτηση με τρόπους που δεν θα μπορούσαμε να έχουμε φανταστεί πίσω στο 2005. Και τώρα, με το The HuffPost Show, βλέπουμε με έξυπνη, σατιρική ματιά τις δημοφιλέστερες ειδήσεις της εβδομάδας με ένα μείγμα προκλητικού σχολιασμού ομαδικών συζητήσεων, αιχμηρών ψηφιακών βίντεο και συνεντεύξεων με καλεσμένους από τη γερουσιαστή Elizabeth Warren και τoν Kareem Abdul-Jabbar μέχρι τον Russell Crowe και τον Tog Notaro.

Δίνουμε έμφαση στα βίντεο, επεκτείνοντας τα πρωτότυπα βίντεο ώστε να συμπεριλαμβάνουν long-form σειρές και ντοκιμαντέρ φέρνοντάς μας πιο κοντά στη στιγμή όπου το 50 τοις εκατό του περιεχομένου της HuffPost θα είναι βίντεο. Ανάμεσα στα δικά μας highlights είναι το HuffPost 10, μία σειρά από 10 βίντεο μικρού μήκους από 10 διαφορετικούς αφηγητές για 10 διαφορετικούς ανθρώπους, γεγονότα και ιδέες οι οποίες κάνουν τον κόσμο ένα καλύτερο μέρος και το Στην Πράξη! (σσ What's working) με ρεπορτάζ για ανθρώπους οι οποίοι κάνουν θετικές αλλαγές παγκοσμίως. Θα εγκαινιάσουμε και το Culture Shock, που βασίζεται στο πως μπορείς να είσαι ευτυχισμένος στο εργασιακό περιβάλλον - ένα θέμα το οποίο καλύψαμε πολύ το περασμένο έτος - μια ενότητα που θα καλύπτει τους τρόπους με τους οποίους οι εταιρείες οι οποίες καινοτομούν στους χώρους εργασίας

Ζούμε σε μία απίστευτη εποχή όταν οι περισσότερες από το 35% των εταιρειών στην Αμερική προσφέρουν κάποιου είδους πρόγραμμα μείωσης άγχους, ο ύπνος και ο διαλογισμός επιτέλους προσφέρονται για να ενισχύσουν την παραγωγικότητα, και οι εταιρείες βλέπουν ότι τα κέρδη συνδεόνται άμεσα με την υγεία των υπαλλήλων.

Πάνω από όλα, στα επόμενα 10 χρόνια είμαστε αποφασισμένοι να φανταστούμε εκ νέου τη δημοσιογραφία με τη δική μας παγκόσμια πρωτοβουλία What's Working (σσ Στην πράξη!) πέρα από την προσέγγιση του ''Ό,τι έχει αίμα, πουλάει'' (σσ If it bleeds it leads). Θα συνεχίσουμε φυσικά να καλύπτουμε ακόμη τις κρίσεις, τις ιστορίες βίας, την τραγωδία, τις ιστορίες διαφθοράς αλλά θα αυξήσουμε δραματικά την κάλυψη των ιστοριών καινοτομίας, δημιουργικότητας, εφευρετικότητας και αλληλεγγύης, επειδή πιστεύουμε ότι χρωστάμε στους αναγνώστες μας να τους δώσουμε την πλήρη εικόνα του τι συμβαίνει σε όλο τον κόσμο. Αυτή τη στιγμή, γίνεται λόγος για εγκλήματα για τα οποία η «έμπνευση» προκύπτει λόγω της κάλυψης τους από τα ΜΜΕ. Εμείς θέλουμε να παράγουμε εκείνο το είδος δημοσιογραφίας το οποίο εμπνέει λύσεις.

Είμαστε επίσης ιδιαίτερα ενθουσιασμένοι που δημοσιεύουμε για πρώτη φορά το HuffPost Highline, το long-form πρότζεκτ μας υπό την ευθύνη των Rachel Morris και Greg Veis οι οποίοι έγιναν μέλη της ομάδας μας τους τελευταίους τέσσερις μήνες: Το εξαιρετικό προφίλ της Amaris Tyynismaa, της 13χρονης πρωταθλήτριας που υποφέρει από σύνδρομο Tourette. Το HuffPost Highline θα είναι το σπίτι μίας φιλόδοξης και δημιουργικής ψηφιακής αφήγησης σε long form μορφή - από προφίλ και απόψεις σε long-form συνεντεύξεις και έρευνες - και από τον Ιούνιο θα δημοσιεύουμε ένα long-form την εβδομάδα.

Είμαι ευγνώμων σε όλους όσους έχουν υπάρξει μέρος της HuffPost από την πρώτη ημέρα: οι 850 δημοσιογράφοι, ρεπόρτερ και τεχνικοί σε όλο τον κόσμο. Όλοι εκείνοι οι οποίοι είναι μέρος της HuffPost mafia οι οποίοι έφυγαν για να δημιουργήσουν νέα πράγματα, οι '' boomerangers'' οι οποίοι έφυγαν και ξαναγύρισαν, και οι περίπου 100,000 bloggers σε όλο τον κόσμο. Όλοι μαζί φτάσαμε σε αυτό το σημείο. Είμαι επίσης ευγνώμων σε όλους όσοι έχουν διαβάσει, δει και μοιραστεί τι κάνουμε στη HuffPost. Είμαστε εδώ εξαιτίας σας.

Οπότε ας ευχηθούμε και στα επόμενα 10!

Τώρα παρακαλώ απολαύστε αυτά τα μηνύματα γενεθλίων από μερικά από τα μέλη της ευρύτερης οικογένειας της HuffPost.

Δημοφιλή