Πώς να φτιάξετε εύκολα σπιτική πραλίνα φουντουκιού χωρίς ζάχαρη

Πραλίνα φουντουκιού. Αυτός ο γλυκός παράδεισος! Μία από εκείνες τις ημέρες που έψαχνα απεγνωσμένα κάτι γλυκό και σοκολατένιο να φάω, είδα ξεχασμένη στο ντουλάπι μία πραλίνα φουντουκιού του εμπορίου. Αυτό ήταν! Όχι, δεν άνοιξα το καπάκι και βούτηξα μέσα, αλλά αποφάσισα να φτιάξω την δική μου πιο υγιεινή εκδοχή.
bubbles and avocados

Πραλίνα φουντουκιού. Αυτός ο γλυκός παράδεισος! Μία από εκείνες τις ημέρες που έψαχνα απεγνωσμένα κάτι γλυκό και σοκολατένιο να φάω, είδα ξεχασμένη στο ντουλάπι μία πραλίνα φουντουκιού του εμπορίου. Αυτό ήταν! Όχι, δεν άνοιξα το καπάκι και βούτηξα μέσα, αλλά αποφάσισα να φτιάξω την δική μου πιο υγιεινή εκδοχή.

Πέτυχε, αυτό είναι το μόνο σίγουρο. Για την ακρίβεια, πέτυχε τόσο πολύ που την έκρυβα για να μην μου την φάνε όλη! Προσοχή μόνο, αν χρησιμοποιήσετε multi μην σας καεί (στην «καριέρα» μου έχω κάψει αρκετά). Βάλτε τα φουντούκια λίγα λίγα και μαζί με τα υγρά συστατικά της συνταγής.

Υλικά:

2 φλιτζ. φουντούκια καβουρδισμένα (φροντίστε να έχετε αφαιρέσει το καφέ κέλυφος από τα φουντούκια σας)

1 φλιτζ. σοκολάτα (85% κακάο και πάνω) λιωμένη

2 κουτ. σούπας κακάο

2 κουτ. σούπας μέλι

1 κουτ. γλυκού βανίλια

1 κουτ. σούπας λάδι καρύδας

Εκτέλεση

Σε ένα μπλέντερ χτυπάμε λίγο τα φουντούκια μέχρι να γίνουν σκόνη.

Στη συνέχεια ρίχνουμε και όλα τα υπόλοιπα υλικά. Την σοκολάτα αφού την έχουμε λιώσει και συνεχίζουμε το χτύπημα.

Η πραλίνα χρειάζεται πολύ χτύπημα, γύρω στα 5-7 λεπτά. Αν χρειαστεί, ανοίγουμε λίγο το καπάκι από το μπλέντερ και με ένα κουτάλι ανακατεύουμε λίγο το μείγμα μας για να το βοηθήσουμε να ανακατευτεί καλύτερα.

Μόλις αποκτήσει κρεμώδη υφή, το βάζουμε σε ένα βαζάκι και προσπαθούμε να μην το φάμε όλο με το κουτάλι (πράγμα πολύ δύσκολο).

Δείτε περισσότερα στη σελίδα του bubbles and avocados.