Ο πόλεμος του Ερντογάν με τα διεθνή ΜΜΕ

Πόλεμο με τα σημαντικότερα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης της υφηλίου ξεκίνησε ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν σε μια προσπάθεια να αποσπάσει την προσοχή της Τουρκικής κοινής γνωμής από τα εσωτερικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η γειτονική μας χώρα.
ASSOCIATED PRESS

Πόλεμο με τα σημαντικότερα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης της υφηλίου ξεκίνησε ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν σε μια προσπάθεια να αποσπάσει την προσοχή της Τουρκικής κοινής γνωμής από τα εσωτερικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η γειτονική μας χώρα, λιγότερο από εβδομάδα πριν τις βουλευτικές εκλογές της Κυριακής.

Μετά την επίθεση που εξαπέλυσε την περασμένη εβδομάδα στους New York Times, ο Ταγίπ Ερντογάν πρόσθεσε την λίστα των «εχθρών της Τουρκίας» τα σημαντικότερα Μέσα Μαζικής Ενημερώσης όπως το Αμερικανικό δίκτυο CNN, την Βρετανική δημόσια ραδιοτηλεόραση BBC ως βασικούς ενορχηστρωτές στην διεθνή συνωμοσία για την «αποσταθεροποιηση και τον διχασμό της Τουρκίας. Ενορχηστρωτές που λαμβάνουν εντολές από ένα «κεντρικό μυαλό». Δεν κατανόμασε όμως ποιος ή ποιοι μπορεί να είναι αυτό το «κεντρικό μυαλό».

Όλα αυτά ειπώθηκαν σε συνέντευξη που παραχώρησε στο φίλα προσκέιμενο ιδιωτικό κανάλι Show Tv. Συγκέκριμένα ο Τούρκος Πρόεδρος κατηγόρησε ευθέως τους New York Times, το CNN όπως και το BBC ως υπαίτιους για τα επεισόδια για το Πάρκο Gezi που ταρακούνησαν και χειραφέτησαν μετά από δεκαετίες την Τουρκική αστική τάξη.

«Ξέρετε ποιος είναι ο στόχος τους; να αποδυναμώσουν την Τουρκία, να την χωρίσουν σε δύο κομμάτια και μετά να την ενσωματώσουν στα σχέδια τους. Δεν θα το επιτρέψουμε αυτό να συμβεί», πρόσθεσε κατά την διάρκεια της συνέντευξης του.

Δεν είναι όμως τα μοναδικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης που στοχοποιήθηκαν από τον Τούρκο Πρόεδρο. Είχε προηγηθεί η μήνυση που κατάθεσε στην Τουρκική εφημερίδα Cumhurriyet λόγω τη απόκαλυψης στην οποία προέβη ότι υπήρξε μεταφορά οπλισμού άλλου στρατιωτικού υλικού σε αντιπολιτευτικές δυνάμεις που αντιμάχονται το καθεστώς Assad στην Συρία. Ο Ερντογάν κατηγόρησε ευθέως την εφημερίδα για «αντιεθνική δράση» και κατέθεσε μήνυση εναντίον του εκδότη και του διευθυντή σύνταξης της εφημερίδας.

Είναι φανερό ότι ο Τούρκος πρόεδρος μετά από πολλά χρόνια νιώθει την κυριαρχία του να απειλείται . Το αν αυτή η απειλή θα αποτελέσει και θανάσιμη για το πολιτικό του momentum, αμφιβάλλω. Αλλά οι ρωγμές είναι εδώ και απομένει να δούμε πως θα εξελιχθούν.

Δημοφιλή