Ανταπόκριση: Spetses Classic Yacht Regatta 2015- Μέρα 1η

Μικρό παιδί θυμάμαι το κτίριο του σημερινού Poseidonion Grand Hotel ένα ερείπιο, και χαίρομαι που η οικογένεια Βορδώνη μας έδωσε τη δυνατότητα να μπορούμε σήμερα να το επισκεπτόμαστε. Σημείο κατατεθέν των Σπετσών, έχω ζήσει πολλά ανέμελα παιδικά καλοκαίρια στην πλατεία μπροστά.Κατηφορίζοντας από την Ντάπια αντικρύζω τα πρώτα ιστιοφόρα που ετοιμάζονται. Σκάφη με τεράστια ιστορία, με απαράμιλλη ομορφιά, και βέβαια με μακριά παράδοση. Ονόματα όπως Αθηνά, Αλκμήνη, Αλκυόνη, Ευρυάλη, Αφρόεσσα, Cassiopeia, Amalthea, Alexandra, Αργοναύτης, Απηλίωτης, Αελλώ, Πάραλος, σού κεντρίζουν την περιέργεια ενώ διαβάζοντας το "βιογραφικό" τους ανακαλύπτεις πόση αγάπη τούς έχουν οι ιδιοκτήτες τους.
dafni kalou

Ατενίζοντας μαζί με το άγαλμα της Μπουμπουλίνας τη θάλασσα από τη βεράντα του Ποσειδωνίου, απολαμβάνω την ηρεμία και την ησυχία του νησιού. Χτες βράδυ επισκέφτηκα για πρώτη φορά το Nikki Beach, με αφορμή το "welcome cocktail" του αγώνα, και ομολογώ πως παρόλο που εντυπωσιάστηκα με την αφαιρετική αρχιτεκτονική του, την άψογη αισθητική και τη μοντέρνα διακόσμηση, παραμένω λάτρης του παλαιού, του κλασσικού (ναι, με 2 σίγμα) και του παραδοσιακού στοιχείου.

Μικρό παιδί θυμάμαι το κτίριο του σημερινού Poseidonion Grand Hotel ένα ερείπιο, και χαίρομαι που η οικογένεια Βορδώνη μας έδωσε τη δυνατότητα να μπορούμε σήμερα να το επισκεπτόμαστε. Σημείο κατατεθέν των Σπετσών, έχω ζήσει πολλά ανέμελα παιδικά καλοκαίρια στην πλατεία μπροστά.

Κατηφορίζοντας από την Ντάπια αντικρύζω τα πρώτα ιστιοφόρα που ετοιμάζονται. Σκάφη με τεράστια ιστορία, με απαράμιλλη ομορφιά, και βέβαια με μακριά παράδοση. Ονόματα όπως Αθηνά, Αλκμήνη, Αλκυόνη, Ευρυάλη, Αφρόεσσα, Cassiopeia, Amalthea, Alexandra, Αργοναύτης, Απηλίωτης, Αελλώ, Πάραλος, σού κεντρίζουν την περιέργεια ενώ διαβάζοντας το "βιογραφικό" τους ανακαλύπτεις πόση αγάπη τούς έχουν οι ιδιοκτήτες τους.

Οι Σπετσιώτες παραπονιούνται πως δεν έχουν ξένους φέτος, όμως στο διπλανό τραπέζι ο David Cottingham, Βρετανός ζωγράφος, μου δήλωσε πως έχει ερωτευτεί την Ελλάδα, ενώ συγχρόνως αποτυπώνει με κραγιόν τη θέα μπροστά του.

Τα πληρώματα μαζεύονται σιγά σιγά, ακούς σκόρπιες κουβέντες για τον καιρό φυσικά, αλλά αναπόφευκτα και συζητήσεις για τη δυσχερή θέση μας στην Οικονομία. Η οργανωτική επιτροπή έχει φροντίσει τα πάντα ως την τελευταία λεπτομέρεια, η Δρ. Μαρίνα Λύδα Κουταρέλλη μαζί με την ομάδα της υποδέχεται τους δημοσιογράφους, τους επίσημους προσκελημένους και επιμελείται τις τελευταίες λεπτομέρειες. Υπό την αιγίδα του Δήμου Σπετσών, διοργανωτής είναι ο Ναυτικός Όμιλος Ελλάδος με την υποστήριξη του Ναυτικού Ομίλου Σπετσών.

Είναι η 5η συνεχόμενη χρονιά που η Spetses Classic Yacht Regatta λαμβάνει χώρα στο μπογάζι των Σπετσών, και εδώ να σημειώσουμε πως χάρη στην αρωγή των εταιριών CHIVAS Χρυσός Χορηγός, BERENBERG Ασημένιος Χορηγός, IWC SHAFFHAUSEN Επίσημος Χρονομέτρης, ΣΤΕΛΙΟΣ ΑΘΗΝΙΩΤΑΚΗΣ κατάστημα Σπετσών Αθλοθέτης και POSEIDONION GRAND HOTEL Μέγας Υποστηρικτής, μας προσφέρεται η δυνατότητα να απολαύσουμε 72 σκάφη να ξεδιπλώνουν μαζί με τα πανιά τους την ναυτική τους ιστορία στα νερά του Αργοσαρωνικού.

Δημοφιλή