Το λόμπι της δραχμής αντεπιτίθεται!

Το χειρότερο όμως είναι ο Εθνικός Διχασμός που έχει ξεσπάσει στα social media. Κατηγορίες, βρισιές, προσβολές, γερμανοτσολιάδες, εθνοκομμουνιστές. Από όλα έχει ο νέο-εμφυλιακός μπαξές της τρέλας. Χωρίζεται ο κόσμος στους «μεν» και τους «δε». Αυτός ο διχασμός, είναι ο μεγαλύτερος εχθρός και πρέπει να τελειώσει ΤΩΡΑ.
Chris Hondros via Getty Images

Δεν έχω καμία όρεξη να υπερασπιστώ τη Λαγκάρντ, την Μέρκελ, το Σόιμπλε -αυτόν ειδικά τον έχω μεγάλο άχτι με τον μισελληνισμό του-, τον Γιούνκερ και όλους όσους στριμώξαν την Ελλάδα. Την ίδια στιγμή όμως δεν έχω καμία πρόθεση να υπερασπιστώ τον Σαμαρά και τον Βενιζέλο που κατέστρεψαν την χώρα και τον Λαφαζάνη με τον Καμμένο που την αποτελειώνουν.

Δεν θεωρώ κακό το δημοψήφισμα. Είναι καλό να αποφασίζει ο λαός για τόσο σημαντικά θέματα. Το κακό βέβαια, είναι γιατί το δημοψήφισμα να γίνει τώρα που η Ελλάδα είναι με την πλάτη στον τοίχο. Γιατί δεν έγινε τέσσερις, τρεις, δύο μήνες πριν που η Ελλάδα ήταν σε -κάπως- καλύτερη κατάσταση; Ποια σκοπιμότητα εξυπηρετεί τώρα το δημοψήφισμα με την καταστροφή να αιωρείται από πάνω μας; Να μη γελιόμαστε παιδιά. Το δημοψήφισμα είναι για ευρώ ή δραχμή. Γιατί με την Ελλάδα εκτός προγράμματος από την Τρίτη και με ένα πιθανό «όχι» η δραχμή θα είναι μονόδρομος. Και δεν μπορώ να καταλάβω, γιατί πολλοί εθνοψεκασμένοι και αριστεριστές θεωρούν καλή την προσφυγή στη δραχμή, «εις το όνομα της εθνικής υπερηφάνειας». Να αναλύσουμε λίγο τι είναι δραχμή και γιατί είναι το χειρότερο είδος καζινοκαπιταλισμού;

Έστω λοιπόν ότι η χώρα βγαίνει από το ευρώ. Αν και ιδεολογικά είμαι κατά -θεωρώ τον εαυτό μου διεθνιστή και είμαι υπέρ του κόνσεπτ της Ευρώπης των λαών- αυτό λογικά θα έπρεπε να γίνει με συντεταγμένο τρόπο. Που σημαίνει αποθέματα σε τρόφιμα, καύσιμα, φάρμακα και συνάλλαγμα για ένα χρονικό διάστημα -σχετικά ικανό- μέχρι να αποκτήσει αξιοπιστία το νέο νόμισμα, συν τα μισά περίπου για backup γιατί ποτέ δεν ξέρει κανείς πόσο διάστημα θα πάρει αυτή η διαδικασία. Επίσης, για να προσελκύσει ένα κράτος επενδύσεις πρέπει να έχει εξασφαλίσει μια παραγωγική δομή η οποία θα του επιτρέψει να εξάγει προϊόντα -άρα πλούτο- και να φέρει επενδύσεις. Συν τοις άλλοις, ένα κράτος πρέπει να έχει μεριμνήσει για τη διαφύλαξη της κοινωνικής ισορροπίας και των διπλωματικών σχέσεων, έτσι ώστε να μην πέσει θύμα καμίας Τουρκίας και άλλων περίεργων. Βλέπετε εσείς κάτι τέτοιο; Δεν έχει εκπονηθεί κανένα πλάνο Β, εκτός από εθνοπατριωτικές ιαχές του τύπου «θα γίνει Κούγκι» και κομμουνιστικά μανιφέστα.

Να σας πω τι θα γίνει επί δραχμής και να δούμε πόσο αριστερό και πόσο πατριωτικό είναι; Μόλις βγει η χώρα από το ευρώ, αυτόματα θα αρχίσουν οι κοινωνικές εντάσεις -από τη στιγμή που βγαίνουμε με τη μορφή ανεξέλεγκτης χρεοκοπίας- και άμεσα η νέα δραχμή δεν θα έχει κανένα απολύτως αντίκρισμα. Αυτό τι σημαίνει; Ότι οι δημόσιοι υπάλληλοι θα πληρωθούν με χαρτοπετσέτες -δεν θα γκρινιάζει και η Βούλτεψη για το χαρτί υγείας- και ότι οι διεθνείς αγορές θα μας βγάλουν ισοτιμία στα επίπεδα Ζιμπάμπουε. Ποιους ωφελεί αυτό; Τους καζινοκαπιταλιστές που έχουν βγάλει λεφτά έξω και θα τα τριπλασιάσουν και θα έρθουν στην Ελλάδα σαν αυτοκράτορες αγοράζοντας τα πάντα για μια μπουκιά. Φυσικά ένας λαός ο οποίος θα ζει στην αβεβαιότητα και με τα ράφια των σούπερ μάρκετ άδεια θα δεχθεί ότι μεροκάματο του δώσουν. Α! Μην ξεχάσω κιόλας ότι το περίφημο λόμπι της δραχμής που έχει μεγάλα δάνεια, αυτομάτως δεν θα πληρώσει τίποτα και θα αλωνίζει στην ελληνική επικράτεια. Είναι αυτό Αριστερό;

Για τους άλλους τώρα, η έξοδος από το ευρώ, θα μπορούσε να ανοίξει την όρεξη των γειτόνων μας. Πιέζονται από το κουρδικό αριστερό κόμμα και για να λέμε μια αλήθεια εάν θες εθνική υπερηφάνεια πρέπει να μπορείς να υπερασπιστείς την επικράτεια σου σε περίπτωση εντάσεων. Θα μπορούμε επί δραχμής που θα αξίζει όσο τα λεφτά στη Monopoly; Επίσης, όταν θα ρθουν Ρώσοι, Κινέζοι και Νεφελίμ να αγοράσουν τους «υδατάνθρακες» -γεια σου ρε Πάνο Καμμένε με τα ωραία σου!-, τι λεφτά θα δώσουν; Τα λιγότερα δυνατά φυσικά αφού ξέρουν ότι έχουμε ανάγκη! Ή μήπως νομίζει κανείς ότι οι Ρώσοι θα πουν ότι μιας και είμαστε Ορθόδοξοι θα μας χαρίσουν λεφτά και οι Κινέζοι επειδή είναι κομμουνιστές -εδώ γελάμε- θα κάνουν το ίδιο; Εγώ πάλι σαν ανθρωπιστής, θέλω να σκέφτομαι περισσότερο τι θα απογίνουν οι άνθρωποι που είναι άστεγοι και πεινασμένοι και οι μετανάστες που ζουν σε αυτή την -καθυστερημένη, ηθικά και πολιτικά- χώρα και παλεύουν στα όρια της εξαθλίωσης. Η δραχμή θα τους φέρει κάποια υπερηφάνεια και αξιοπρέπεια; Ή περισσότερα πείνα και θα τους μετατρέψει ταυτόχρονα -τους μετανάστες- έρμαιο των ακροδεξιών που θα τους στοχοποιήσουν ως αιτία της πείνας και της φτώχειας;

Το χειρότερο όμως είναι ο Εθνικός Διχασμός που έχει ξεσπάσει στα social media. Κατηγορίες, βρισιές, προσβολές, γερμανοτσολιάδες, εθνοκομμουνιστές. Από όλα έχει ο νέο-εμφυλιακός μπαξές της τρέλας. Χωρίζεται ο κόσμος στους «μεν» και τους «δε». Αυτός ο διχασμός, είναι ο μεγαλύτερος εχθρός και πρέπει να τελειώσει ΤΩΡΑ. Δεν έχουμε χρόνο, λόγο και σκοπό να υιοθετούμε τη χρυσαυγίτικη ατζέντα του διχασμού και να πολεμάει -διαδικτυακά- ο ένας τον άλλον. Και οι μεν -οι εθνοψεκασμένοι- και οι δε -οι «γιουνκερίστας»- είναι ακραίοι. Η σιωπηρή πλειοψηφία σε αυτή τη χώρα θέλει το ευρώ, δεν πανηγυρίζει τα Μνημόνια και θέλει να αλλάξει την κατάσταση το ταχύτερο δυνατό. Μπορούν να το καταλάβουν αυτό οι πολιτικοί μας και να σταματήσουν τις εμπρηστικές δηλώσεις από Αριστερά και Δεξιά; Μάλλον όχι. Εάν ήταν καλύτεροι δεν θα φτάναμε στα χάλια που είμαστε.

Τέλος, θα μου πουν αρκετοί «κάτσε ρε φίλε είναι καλή η συμφωνία;» (αυτό στην ευγενική βερσιόν γιατί εάν πέσω σε τίποτα εκρηκτικούς τύπους θα με βγάλουν «πράκτορα» και «πιασμένο»). Όχι, η συμφωνία είναι κάκιστη, το ΔΝΤ και ο Σόιμπλε μας κάνουν bullying. Αυτό είναι μια αλήθεια. Όμως η συμφωνία αυτή είναι σαν ένα τοξικό φάρμακο το οποίο αν και σου δημιουργεί σοβαρά προβλήματα σε κρατάει -έστω και σαν φυτό- εν ζωή. Η άλλη λύση είναι να τραβήξουμε την πρίζα. Διαλέγετε και παίρνετε. Οι Ελληνες έχουν υποφέρει αρκετά, η πείνα και η εξαθλίωση είναι υπαρκτές πραγματικότητες και το ΔΝΤ και οι Ευρωπαίοι φέρονται με πραγματική αναλγησία. Όμως πρέπει να πηδήξουμε από το πλοίο τώρα; Τώρα που δύο άλλα κόμματα της Ευρωπαϊκής Αριστεράς -οι Ποδέμος και το Σιν Φέιν- πάνε να κυβερνήσουν και ένα κόμμα των Πρασίνων -το SNP- είναι σημαντικά ενισχυμένο; Είναι αριστερός ο απομονωτισμός και η κρατική κλειστή οικονομία; Γιατί να μην παλέψουμε να αλλάξουμε σταδιακά αυτή την -κακή- Ε.Ε. με όσους έχουν τις ίδιες ιδέες και παραστάσεις; Θεωρώ ότι ο Τσίπρας έκανε μια πραγματικά περήφανη και ειλικρινή διαπραγμάτευση και με την ίδια ειλικρίνεια θα πρέπει να κάνει αυτό που υποσχέθηκε -να κρατήσει τη χώρα στο ευρώ και να παλέψει για τη σταδιακή εξάλειψη της λιτότητας και των νεοφιλελεύθερων πολιτικών που τη συνοδεύουν.

ΥΓ 1. Ο ΣΥΡΙΖΑ θα έπρεπε να ανησυχεί που σύμμαχοι του στο «Όχι» είναι η Χρυσή Αυγή, οι Ανεξάρτητοι Ελληνες, ο Κατσανέβας και κάποιοι περιθωριακοί σχηματισμοί της άκρας δεξιάς και της άκρας Αριστεράς. Κάποια στιγμή θα ήταν ενδιαφέρον να εξετάσουμε τι κοινό μπορεί να έχει η εθνικιστική Δεξιά με την κομμουνιστική Αριστερά.

ΥΓ. 2 Οι κ. Σαμαράς, Βενιζέλος κτλ. μη θεωρήσουν ποτέ ότι ο κόσμος τους έχει συγχωρήσει για όλα όσα έκαναν στην Ελλάδα. Ό,τι και να κάνει ο Τσίπρας, είναι οι τελευταίοι που μπορούν να τον κρίνουν.

Δημοφιλή