Σε βρήκα Τσε, Το ντοκιμαντέρ του Θύμιου Κάκου

Πενήντα χρόνια συμπληρώνονται από το θάνατο του Ερνέστο Τσε Γκεβάρα και την ερχόμενη Δευτέρα 23 Οκτωβρίου και ώρα 19:00, στην αίθουσα εκδηλώσεων της ΕΣΗΕΑ, θα πραγματοποιηθεί σε α` προβολή το ντοκιμαντέρ «Σε βρήκα Τσε» του δημοσιογράφου Θύμιου Κάκου. Το κεντρικό πρόσωπο του ντοκιμαντέρ, είναι ο παιδικός φίλος και συνοδοιπόρος του Τσε, ο Κάρλος Καλίκα Φερέρ, συγγραφέας του βιβλίου «Από τον Ερνέστο στον Τσε», ο οποίος μάλιστα θα δώσει το παρόν στην εκδήλωση.
piccaya via Getty Images

Πενήντα χρόνια συμπληρώνονται από το θάνατο του Ερνέστο Τσε Γκεβάρα, και την ερχόμενη Δευτέρα 23 Οκτωβρίου και ώρα 19:00, στην αίθουσα εκδηλώσεων της ΕΣΗΕΑ, θα πραγματοποιηθεί σε α` προβολή, θα παρουσιαστεί το ντοκιμαντέρ «Σε βρήκα Τσε» του δημοσιογράφου Θύμιου Κάκου.

Το κεντρικό πρόσωπο του ντοκιμαντέρ, είναι ο παιδικός φίλος και συνοδοιπόρος του Τσε, ο Κάρλος Καλίκα Φερέρ, συγγραφέας του βιβλίου «Από τον Ερνέστο στον Τσε», ο οποίος μάλιστα θα δώσει το παρόν στην εκδήλωση. Παράλληλα, το οδοιπορικό στην Αργεντινή, από το οποίο και προέκυψε το ντοκιμαντέρ, θα αποτυπώνεται σε έκθεση φωτογραφίας που θα λάβει χώρα στον 1ο όροφο της ΕΣΗΕΑ.

Στο πάνελ, εκτός από τον Κάρλος Καλίκα Φερέρ, θα βρίσκονται, ο Μανώλης Γλέζος, η Μάρτα Σίλβια Ντιος Σάντς, φιλόλογος -ερευνήτρια του έργου του Τσε Γκεβάρα, ο Κώστας Ήσυχος, π. Υπουργός καθώς και ο δημιουργός, δημοσιογράφος Θύμιος Κάκος. Χαιρετισμούς, θα απευθύνουν, η Ζέλμις Μαρία Ντομίνγκες Κορτίνα, Πρέσβειρα της Κούβας, η Φανή Πετραλιά, γραμματέας του Μορφωτικού Ιδρύματος της ΕΣΗΕΑ καθώς και ο Γιώργος Σαββίδης, π. πρόεδρος της ΠΟΕΣΥ.

Αντίστοιχα θα πραγματοποιηθούν τρεις ακόμα εκδηλώσεις με κεντρικό άξονα ομιλητών τους:

•Κάρλος Καλίκα Φερέρ, συγγραφέα του βιβλίου ''Από τον Ερνέστο στον Τσε''

•Μάρτα Σίλβια Ντιος Σάνζ, φιλόλογο - ερευνήτρια του βίου και του έργου του Τσε

•Θύμιο Κάκο, δημοσιογράφο

Όλες οι εκδήλωσες θα πλαισιώνονται από την προβολή του ντοκιμαντέρ ''Σε βρήκα Τσε'' του Θ. Κάκου, καθώς και έκθεση φωτογραφίας από το οδοιπορικό στην Αργεντινή.

Παρασκευή 27 Οκτωβρίου 2017

Δήμος Ν. Φιλαδέλφειας - Ν. Χαλκηδόνας, στις 18:30

Παγκόσμιο Πολιτιστικό Ίδρυμα Ελληνισμού της Διασποράς

Δεκελείας 152 & Αττάλειας 2

Δευτέρα 30 Οκτωβρίου

Τμήμα Κοινωνικής Πολιτικής Παντείου Πανεπιστημίου, στις 18:00

Αμφιθέατρο ''Σάκη Καράγιωργα II'', 2ος όροφος

Λ. Συγγρού 136

Πέμπτη 2 Νοεμβρίου

Δήμος Κερατσινίου-Δραπετσώνας, στις 19:30

Θέατρο «Μελίνα Μερκούρη»

Εμμ. Μπενάκη 70, Αμφιάλη

Δημοφιλή