Θα αλλάξει την πόλη!

Κάναμε ποδαρικό και είχαμε την τύχη να απολαύσουμε τη μοναδική διαδικασία μεταμόρφωσης του Μακεδονία Παλλάς. Μπήκαμε πρώτοι και μαγευτήκαμε από τις αλλαγές που βλέπαμε να συντελούνται κάθε μία ώρα. Μία εμπνευσμένη ομάδα πήρε το ρίσκο και δέχθηκε να φιλοξενήσει μία διεθνή διοργάνωση τα πρώτα 24τετράωρα της λειτουργίας του. Δεν περίμενε να είναι όλα τέλεια. Έκανε αυτό που γίνεται στην πραγματική ζωή.
Dimitris Stathopoulos

Κάναμε ποδαρικό και είχαμε την τύχη να απολαύσουμε τη μοναδική διαδικασία μεταμόρφωσης του Μακεδονία Παλλάς. Μπήκαμε πρώτοι και μαγευτήκαμε από τις αλλαγές που βλέπαμε να συντελούνται κάθε μία ώρα.

Μία εμπνευσμένη ομάδα πήρε το ρίσκο και δέχθηκε να φιλοξενήσει μία διεθνή διοργάνωση τα πρώτα 24τετράωρα της λειτουργίας του. Δεν περίμενε να είναι όλα τέλεια. Έκανε αυτό που γίνεται στην πραγματική ζωή.

Γιατί έγινε ένα ξενοδοχείο για πραγματικούς ανθρώπους. Δεν θα μνημονεύσω κανέναν, γιατί τους λάτρεψα όλους. Και γιατί όλοι συνέβαλαν τα μέγιστα. Από το διευθυντή έως την πιο νέα καμαριέρα. Και το καλύτερο; Νόμιζα ότι ετοίμαζαν ένα πάρτυ και γιόρταζαν μαζί με τους καλεσμένους τους.

Ο Θερμαϊκός νωχελικός «γλείφει» το ξενοδοχείο και ταιριάζει απρόσμενα με το σκανδιναβικό ντιζάιν. Καθαρόαιμος Βορράς. Γοητεία, αυστηρότητα και καθαρές γραμμές. Το μαρμάρινο δάπεδο μπροστά από τη ρεσεψιόν παίζει με τις γραμμές του Μόραλη και φέρνει τη γοητεία των 60' στα πόδια μας.

Ζήλεψα, γιατί δεν ήμουν μέλος αυτής της ομάδας, αλλά ταυτόχρονα βίωσα βαθιά τη μοναδική αίσθηση της δουλειάς που γίνεται διασκέδαση.

Αυτή τη στιγμή που γράφω, μένω ακόμη στο ξενοδοχείο, και η... εμπνευστική ατμόσφαιρα μιας γεροδεμένης ομάδας με κατακλύζει. Μου μεταφέρει το αίσθημα ότι «μπορούμε» και την ίδια στιγμή που αυτοσαρκάζομαι για τις «μελούρες» στις οποίες βυθίζομαι, την ίδια στιγμή αισθάνομαι να γίνομαι πιο δημιουργικός. Και καταλαβαίνω ότι ο στόχος της αρχιτεκτονικής σήμερα, σε αυτό εδώ το κτήριο, επιτεύχθηκε.