Κι αν η αλλαγή σε περιμένει στη γωνία;

Το Open Doors θέλει να βοηθήσει κοινωνικά ευαίσθητες ομάδες (και όχι μόνο) να ενταχθούν ξανά στη ζωή και να πλησιάσουν τα όνειρά τους. Απευθύνεται σε άνεργους, άπορους, μετανάστες, συνταξιούχους, ανεκπαίδευτους, άνεργες μητέρες κλπ. Εστιατόρια, σινεμά, πανεπιστήμια, ιδρύματα, εταιρείες, φορείς, κλπ. άμεσα προσβάσιμα σε ανθρώπους που έχουν ανάγκη επανένταξης στη ζωή. Μακριά από διαδικασίες. Με μία απλή σήμανση στην είσοδο που θα σηματοδοτεί ότι οι πόρτες είναι ανοιχτές σε οποιονδήποτε θέλει να μπει και να ζητήσει να μάθει, να εργαστεί, να απασχοληθεί, να ενταχθεί. Με το OpenDoors οι άνθρωποι θα μπορούν να πάρουν τη ζωή στα χέρια τους ξανά σε έναν κόσμο που συνήθως δεν υπάρχουν δεύτερες ευκαιρίες.
dimitris tzanis

Κάθε μέρα μπορεί να φέρει και κάτι καινούριο, κάθε στροφή μπορεί να σε οδηγήσει σε μια διαφορετική ζωή. Ένα ταξίδι στην Ινδία αποτέλεσε αφορμή για να ξεκινήσει ένα project κοινωνικού χαρακτήρα, το Open Doors, αλλά και να γεννηθούν δεκάδες μικρές ιδέες που έχουν ήδη πάρει το δρόμο τους.

Το Open Doors θέλει να βοηθήσει κοινωνικά ευαίσθητες ομάδες (και όχι μόνο) να ενταχθούν ξανά στη ζωή και να πλησιάσουν τα όνειρά τους. Απευθύνεται σε άνεργους, άπορους, μετανάστες, συνταξιούχους, ανεκπαίδευτους, άνεργες μητέρες κλπ.

Εστιατόρια, σινεμά, πανεπιστήμια, ιδρύματα, εταιρείες, φορείς, κλπ. άμεσα προσβάσιμα σε ανθρώπους που έχουν ανάγκη επανένταξης στη ζωή. Μακριά από διαδικασίες. Με μία απλή σήμανση στην είσοδο που θα σηματοδοτεί ότι οι πόρτες είναι ανοιχτές σε οποιονδήποτε θέλει να μπει και να ζητήσει να μάθει, να εργαστεί, να απασχοληθεί, να ενταχθεί.

Με το OpenDoors οι άνθρωποι θα μπορούν να πάρουν τη ζωή στα χέρια τους ξανά σε έναν κόσμο που συνήθως δεν υπάρχουν δεύτερες ευκαιρίες.

Φανταστείτε να μπορούσε ένας άπορος νέος να δουλέψει για έναν φωτογράφο και να γνωρίσει από κοντά την τέχνη της φωτογραφίας, ένας μετανάστης να μπορούσε να βοηθήσει έναν ξυλουργό ενώ παράλληλα θα μάθαινε τη δουλειά κλπ.

Το OpenDoors είναι μια κοινωνική πλατφόρμα που θα τρέξει παράλληλα σε διαφορετικές χώρες. Το project OPEN DOORS είναι σε φάση σχεδιασμού και δέχεται βοήθεια και προτάσεις από όλους.

Έχω ήδη ξεκινήσει επαφές και ταξίδια σε διάφορες χώρες του κόσμου γι ανα επικοινωνήσω την ιδέα της πλατφόρμας. Από κάθε ταξίδι, επιστρέφω πάντα με φωτογραφίες που αποτυπώνουν τους ανθρώπους, τα συναισθήματα και τη ζωή όπως ακριβώς είναι: ανεπεξέργαστα...RAW.

Οι άνθρωποι αποτελούν την έμπνευση για κάθε νέα σκέψη και κάθε ιδέα.

Παράλληλα έχω κάνει ανοιχτή πρόταση σε μεγάλους οίκους μόδας του εξωτερικού να φωτογραφίσουν τις νέες collection τους με την υπόσχεση τα χρήματα της αμοιβής του να πάνε για την βοήθεια των ευπαθών κοινωνικών ομάδων στην Ελλάδα.

Με την ίδια ανθρωπιστική διάθεση σχεδιάζω να εκδόσει ένα album με τις φωτογραφίες που τράβηξα στην Ινδία, τα έσοδα του οποίου θα διατεθούν για την εκπαίδευση μικρών παιδιών στην Ινδία.

Τέλος, στα σχέδιά μου είναι μια σειρά interviews -innerviews διάσημων προσώπων στα οποία κυρίαρχη θα είναι η raw, αληθινή έκφραση.

Δημοφιλή