Δημήτρης Καιρίδης
ΛΑΒΕΤΕ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΙΣ ΑΠΌ Δημήτρης Καιρίδης
Ο Δημήτρης Καιρίδης είναι Καθηγητής Διεθνών Σχέσεων στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, Αναπληρωτής Διευθυντής του Ινστιτούτου Διεθνών Σχέσεων και Επιστημονικός Σύμβουλος του Ιδρύματος «Κωνσταντίνος Γ. Καραμανλής». Από το 2002 διευθύνει τη «Θερινή Ακαδημία Πολιτικής Επιστήμης και Διεθνών Σχέσεων της Ολυμπίας» (www.olympiasummeracademy.org) και από το 2009 τo δίκτυο προβληματισμού και δράσης «Navarino Network» στη Θεσσαλονίκη (www.navarinonetwork.org). Στο παρελθόν διετέλεσε καθηγητής στην Έδρα Ελληνικών και Ευρωπαϊκών Σπουδών «Κωνσταντίνος Γ. Καραμανλής» στο Fletcher School του Πανεπιστημίου Tufts και διευθυντής του Προγράμματος Κόκκαλη για τη Νοτιοανατολική και την Κεντροανατολική Ευρώπη στο Kennedy School του Πανεπιστήμιου Harvard.

Τα πιο πρόσφατα βιβλία του έχουν τίτλο: Εθνικισμός, Εθνοτικές Συγκρούσεις και Διεθνείς Σχέσεις-Θεωρία και Πράξη στα Βαλκάνια, Αθήνα: Ι. Σιδέρης, 2015, Θεσσαλονίκη: Μια πόλη σε μετάβαση, 1912-2012 (επιμ.), Θεσσαλονίκη: Επίκεντρο, 2015, Ο Κωνσταντίνος Καραμανλής και ο Ξένος Τύπος, Αθήνα: Πατάκης, 2014, The Historical Dictionary of Modern Greece, London: The Scarecrow Press, Inc., 2009, και Η Αμερικανική Εξωτερική Πολιτική και η Συντηρητική Aντεπανάσταση, Αθήνα: Ι. Σιδέρης, 2008.

Δημοσιεύσεις από Δημήτρης Καιρίδης

Το λάθος κάποιων φιλελεύθερων της Δύσης: Παρεξηγώντας την ελληνική κρίση και ο κίνδυνος των καλών προθέσεων

(4) Σχόλια | Δημοσιεύθηκε 5 Οκτώβριος 2016 | 8:04 μμ

Στις 23 Φεβρουαρίου 2015 προσκλήθηκα να μιλήσω για την ελληνική κρίση στο Κέντρο Ευρωπαϊκών Σπουδών στο Πανεπιστήμιο Χάρβαρντ. Είχε προηγηθεί η άνοδος στην εξουσία του Σύριζα, σε συνεργασία με τους ΑΝΕΛ, στις βουλευτικές εκλογές που προηγήθηκαν έναν μήνα πριν. Με έκπληξη διαπίστωσα ότι το κοινό που συμμετείχε στην εκδήλωση διακατέχονταν...

Διαβάστε την Ανάρτηση