Σε αυτές τις εκλογές οι πολίτες καλούνται να επιλέξουν την αλήθεια και την υπευθυνότητα

Είναι γεγονός ότι ο ελληνικός λαός πέρασε και περνάει δύσκολα τα τελευταία χρόνια και εξακολουθεί να κάνει μεγάλες θυσίες, οι οποίες όπως φαίνεται τελικά έχουν αποδώσει καρπούς. Η χώρα βρίσκεται σε σταθερή πορεία οικονομικής ανάκαμψης προς τη δυναμική της ανάπτυξης με στόχο και σκοπό την έξοδο από τα μνημόνια
Bloomberg via Getty Images

Σε αυτές τις δύσκολες ώρες, καθώς η πόλωση βρίσκεται στο αποκορύφωμά της, προέχει το συμφέρον της Πατρίδας και ο Ευρωπαϊκός της προσανατολισμός. Τα τελευταία δυόμιση χρόνια η Νέα Δημοκρατία κλήθηκε να κρατήσει τη χώρα ζωντανή μέσα στην Ευρώπη και την ευρωζώνη.

Η εμμονή του Σύριζα για μη εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας οδήγησε τη χώρα σε εκλογές, δείχνοντας ανευθυνότητα, προχειρότητα και θέτοντας ταυτόχρονα νέα διλήμματα χωρίς να αντιλαμβάνεται την κρισιμότητα των στιγμών. Στα διλήμματα αυτά καλούνται πλέον οι πολίτες να απαντήσουν την 25η Ιανουαρίου.

Είναι γεγονός ότι ο ελληνικός λαός πέρασε και περνάει δύσκολα τα τελευταία χρόνια και εξακολουθεί να κάνει μεγάλες θυσίες, οι οποίες όπως φαίνεται τελικά έχουν αποδώσει καρπούς. Η χώρα βρίσκεται σε σταθερή πορεία οικονομικής ανάκαμψης προς τη δυναμική της ανάπτυξης με στόχο και σκοπό την έξοδο από τα μνημόνια. Οι πολίτες βρίσκονται αντιμέτωποι με τον άκρατο λαϊκισμό του Σύριζα, τη διαστρέβλωση και την ανευθυνότητα μη κοστολογημένων προγραμμάτων.

Οι σημαντικές μεταρρυθμίσεις των τελευταίων ετών, εν μέσω κρίσης, τις οποίες είχε ανάγκη η χώρα εδώ και δεκαετίες αλλά κανείς δεν αναλάμβανε το πολιτικό κόστος της πραγματοποίησής τους, αποδεικνύουν ολοφάνερα την υπευθυνότητα της Νέας Δημοκρατίας. Το Εθνικό Σχέδιο Μεταρρυθμίσεων και Ανάπτυξης που παρουσίασε ο Πρωθυπουργός περιέγραψε ρεαλιστικά την επόμενη μέρα μιας Ελλάδας που όλοι ονειρευόμαστε. Που δε θα ζει με ελλείμματα και δανεικά, που θα βρίσκεται σε τροχιά ανάπτυξης, που θα παρουσιάζει αυξανόμενους παραγωγικούς συντελεστές. Ρεαλιστικά και υπεύθυνα, αξιοποιώντας τους φυσικούς μας πόρους, προάγοντας το τουριστικό μας προϊόν, ενισχύοντας τη βιομηχανία και την παραγωγή προϊόντων υψηλής τεχνολογίας, προσελκύοντας νέες επενδύσεις σε όλους τους τομείς της παραγωγής, ενισχύοντας παράλληλα τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις που αποτελούν βασικό πυλώνα της ελληνικής οικονομίας.

Η χώρα μας για πρώτη φορά τον περασμένο Δεκέμβριο παρουσίασε έναν ισοσκελισμένο προϋπολογισμό, γεγονός που δείχνει ολοφάνερα τη διαδικασία μετάβασης σε ένα νέο μοντέλο υπεύθυνης πολιτικής και ανάπτυξης. Ο Ελληνικός λαός έχει την κρίση και αντιλαμβάνεται την αξία του έργου που έχει γίνει μέχρι τώρα και συνεχίζει αδιάκοπα να συντελείται.

Η προσαρμογή στις δημοσιονομικές απαιτήσεις ήταν βεβαίως αναγκαία και αρκετά δυσάρεστη για τον ελληνικό λαό, ο οποίος τώρα περιμένει στην πράξη να δει τα θετικά της αποτελέσματα και στο εισόδημά του. Πρόκειται για έναν πραγματικό άθλο των Ελλήνων φορολογουμένων, με προσήλωση στο εθνικό συμφέρον. Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας αποκατέστησε πλήρως την αξιοπιστία της χώρας στις διεθνείς αγορές, ανοίγοντας το δρόμο για πραγματικές επενδύσεις που θα δώσουν θέσεις εργασίας στους ανέργους και ουσιαστικές ευκαιρίες στους νέους, κρατώντας έτσι και αξιοποιώντας το παραγωγικό μας δυναμικό εντός συνόρων.

Σε αυτές τις εκλογές οι πολίτες καλούνται να επιλέξουν την αλήθεια και την υπευθυνότητα που πρεσβεύει η μεγάλη κεντροδεξιά παράταξη της ΝΔ και να της δώσουν νέα εντολή να συνεχίσει το έργο της, στηλιτεύοντας την ανευθυνότητα του νέου μοντέλου κατά το γνωστό "λεφτά υπάρχουν". Στόχος όλων μας είναι η οριστική έξοδος από το μνημόνια χωρίς να μπει η Ελλάδα σε ανεξέλεγκτες καταστάσεις και περιπέτειες άνευ προηγουμένου, που θα ανακόψουν τη σταθερή πορεία εξόδου από την κρίση και θα απειλήσουν τη θέση μας στην Ευρώπη.

Κανείς δεν αμφισβητεί ότι η Ελλάδα βιώνει τα τελευταία χρόνια μια πρωτοφανή κρίση αξιών, θεσμών και πολιτικής. Οι πολίτες απαιτούν αλήθεια, συνέπεια και υπευθυνότητα. Με αυτά τα κριτήρια θα επιλέξουν στις εκλογές, αποφασίζοντας υπεύθυνα, αν θα επιστρέψουμε στο χθες που χρεοκόπησε ή αν θα προχωρήσουμε με σταθερότητα στο Αύριο.

Ας μη θέσουμε αυτή την επιτυχία στην αβεβαιότητα.

Δημοφιλή