26.000 υπογραφές για να μην συμμετάσχει ο Matt Damon στην ταινία «Ocean's 8»

26.000 υπογραφές για να μην συμμετάσχει ο Matt Damon στην ταινία «Ocean's 8»
Fred Thornhill / Reuters

Σας είχαμε γράψει πριν λίγες μέρες ότι ο Matt Damon μάλλον θα πρέπει να σταματήσει να μιλά δημόσια για τα σκάνδαλα σεξουαλικών παρενοχλήσεων στο Χόλιγουντ για το δικό του καλό γιατί όποτε το κάνει, απλώς βρίσκεται υπόλογος.

Όχι άδικα, αφού και τις δύο φορές που έχει αναφερθεί στο ζήτημα, όχι μόνο δε βρήκε μισή κουβέντα να πει για να καταδικάσει απερίφραστα τύπους σαν τον Weinstein και τους ομοίους του, αλλά στο τέλος πρότεινε να εστιάσουμε σε όσους δεν παρενοχλούν σεξουαλικά τις γυναίκες του χώρου, λες και αυτό δεν είναι το αναμενόμενο και θα πρέπει να κάνουμε ειδικό αφιέρωμα γι′ αυτή την κατηγορία ανδρών.

Να που δεν είμαστε οι μόνες και οι μόνοι εδώ στη HuffPost Greece που βρήκαμε τις τοποθετήσεις του τουλάχιστον περίεργες αφού στην άλλη μεριά του Ατλαντικού μαζεύουν υπογραφές για να μη συμμετάσχει ο Damon στη γυναικεία εκδοχή του Ocean’s 11, το Ocean’s 8, στο οποίο πρωταγωνιστούν μεταξύ άλλων οι Sandra Bullock, Cate Blanchett, Anne Hathaway και Rihanna.

Ο βραβευμένος με Όσκαρ ηθοποιός αναμένεται να επαναλάβει το ρόλο του ως Linus Caldwell. Ωστόσο, στο κείμενο της πρωτοβουλίας συλλογής υπογραφών αναφέρεται ότι «το Ocean’s 8 υποτίθεται πως θα είναι ένα φιλμ για τη δύναμη των γυναικών... Η συμπεριφορά του Matt Damon είναι όχι απλώς ανεπίτρεπτη αλλά χυδαία», καταλήγοντας στο ότι δεν πρέπει να συμμετάσχει στην ταινία ο ηθοποιός.

Τη στιγμή που γράφεται αυτό το κείμενο, οι υπογραφές έχουν φτάσει τις 26.425 απέχοντας μόλις 3.500 και κάτι παραπάνω από το στόχο που είναι οι 30.000. Δε μένει παρά να δούμε αν θα υπάρξει απάντηση από την πλευρά της παραγωγής του Ocean’s 8.