Συνταγή για εύκολα σπιτικά bounty

Ήθελα να φτιάξω σπιτικά bounty εδώ και πάρα (μα πάρα πολύ όμως!) καιρό. Γιατί η σοκολάτα μου αρέσει πολύ. Η καρύδα επίσης. Και μία μικρή μπάρα που συνδυάζει δύο αγαπημένες γεύσεις, είναι ότι καλύτερο μπορώ να σκεφτώ έπειτα από ένα ωραίο ανοιξιάτικο / καλοκαιρινό / φθινοπωρικό γεύμα.
ermioni tylipaki

Ήθελα να φτιάξω σπιτικά bounty εδώ και πάρα (μα πάρα πολύ όμως!) καιρό. Γιατί η σοκολάτα μου αρέσει πολύ. Η καρύδα επίσης. Και μία μικρή μπάρα που συνδυάζει δύο αγαπημένες γεύσεις, είναι ότι καλύτερο μπορώ να σκεφτώ έπειτα από ένα ωραίο ανοιξιάτικο / καλοκαιρινό / φθινοπωρικό γεύμα.

Ή εντάξει, για να μην υπερβάλλω κιόλας, ένα από τα καλύτερα πράγματα που μπορώ να σκεφτώ. Και οκ, μπορεί να είναι δύο μικρές μπάρες.

Τα σπιτικά μου γλυκάκια δεν ήθελα να περιέχουν ζαχαρούχο γάλα, κρέμα γάλακτος ή ζάχαρη. Ήθελα επιπρόσθετα να είναι εύκολα και γευστικά. Και έστω λιγάκι υγιεινά. Και νομίζω ότι τα κατάφερα αρκετά καλά.

(Και δεν καταλαβαίνω γιατί μου αρέσει τόσο πολύ να ξεκινώ μία πρόταση με τη λέξη «και».) Όπως θα δείτε και στη συνταγή παρακάτω, η εκδοχή που σας προτείνω περιέχει γάλα καρύδας, μέλι, καρύδα, βιτάμ με έλαια καρύδας & αμυγδάλου και κουβερτούρα.

Εάν θέλουμε να κάνουμε τα γλυκάκια μας ακόμα πιο υγιεινά, μπορούμε να αντικαταστήσουμε το βιτάμ με λάδι καρύδας.

Επίσης, επειδή το μέλι καθορίζει πόσο γλυκό θα είναι το αποτέλεσμα, είναι καλύτερα να δοκιμάσετε το μείγμα καρύδας προτού το αφήσετε να κρυώσει εντελώς και να προσαρμόσετε ανάλογα την ποσότητα του μελιού.

Στη συγκεκριμένη περίπτωση, χρησιμοποίησα 4 κουταλιές της σούπας μέλι και το αποτέλεσμα ήταν ελαφρώς άγλυκο, οπότε ίσως χρειαστεί να προσθέσετε 1-2 κουταλιές ακόμα.

Εύκολα σπιτικά bounty

Προετοιμασία: 40' (χωρίς τις ενδιάμεσες αναμονές) | Μερίδες: 28

Υλικά:

300 γραμμ. γάλα καρύδας

90 γραμμ. βούτυρο (χρησιμοποίησα Βιτάμ με έλαια καρύδας και αμυγδάλου)

4-5 κουταλιές της σούπας μέλι (ανάλογα με το πόσο γλυκό θέλουμε το αποτέλεσμα)

450 γραμμ. καρύδα τριμμένη

300 γραμμ. κουβερτούρα ψιλοκομμένη

Εκτέλεση:

Σε μια μικρή κατσαρόλα ζεσταίνουμε το γάλα καρύδας, το βούτυρο και το μέλι σε μέτρια προς χαμηλή θερμοκρασία.

Μόλις λιώσουν όλα τα υλικά, αποσύρουμε το σκεύος από την εστία, προσθέτουμε την καρύδα και ανακατεύουμε ζωηρά.

Αφήνουμε το μείγμα να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου και κατόπιν το πλάθουμε σε μακρόστενα κομμάτια (υπολογίζουμε 32-34 γραμμ. μείγματος για κάθε κομμάτι).

Βάζουμε τα γλυκά στο ψυγείο για 2 ώρες να σφίξουν.

Τοποθετούμε ένα μεγάλο κομμάτι λαδόκολλας πάνω στον πάγκο εργασίας μας. Λιώνουμε την κουβερτούρα σε φούρνο μικροκυμάτων.

Χρησιμοποιώντας ένα πιρούνι, βουτάμε κάθε γλυκό στη λιωμένη κουβερτούρα. Απομακρύνουμε την περίσσεια της σοκολάτας και ακουμπάμε κάθε μπάρα πάνω στη λαδόκολλα.

Αφήνουμε τις μπάρες να έρθουν σε θερμοκρασία δωματίου. Τις διατηρούμε στο ψυγείο.

Δείτε περισσότερες συνταγές στη σελίδα the one with all the tastes