Funky Cook
ΛΑΒΕΤΕ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΙΣ ΑΠΌ Funky Cook
Πίσω από το Funkycook.gr βρίσκεται η Εύα Μονοχάρη, Food blogger από το 2007. Από επιλογή άφησε πίσω το επάγγελμα της παιδαγωγού επικεντρώθηκε στην μαγειρική μέσα από την ιδιότητα της blogger, σ’ ένα «μικρόκοσμο» που της επιτρέπει να δημιουργεί, να απολαμβάνει και τελικά να μοιράζεται την μαγειρική και την γαστρονομία στην πιο απλή της μορφή, την οικιακή, με ανθρώπους που ταυτίζονται οι απόψεις τους και η αγάπη τους γι΄ αυτή. Έξω από την «διαδικτυακή κουζίνα» έχει δημιουργήσει την ομάδα Food4Good με την οποία μαγειρεύουν συχνά για καλό σκοπό.

Δημοσιεύσεις από Funky Cook

Συνταγή για κοτόπουλο με φυστικοβούτυρο και καρύδα

(0) Σχόλια | Δημοσιεύθηκε 22 Ιούλιος 2017 | 3:21 μμ

Από μικρή όταν έβλεπα κλασικές αμερικάνικες ταινίες το φυστικοβούτυρο μου κέντριζε το ενδιαφέρον.

Μία κουταλιά που απλωνόταν επάνω στο ζεστό ψωμί και η λαχτάρα μου να δοκιμάσω ήταν απερίγραπτη. Βλέπεις έπρεπε να φτάσω περίπου 19 ετών για να καταφέρω να το γευτώ στο σπίτι του Νικ, σε ένα θρυλικό σάντουιτς,...

Διαβάστε την Ανάρτηση

Αλμυρή κολοκυθόπιτα με καλαθάκι Λήμνου

(0) Σχόλια | Δημοσιεύθηκε 4 Ιούνιος 2017 | 4:11 μμ

Αν η σπανακόπιτα είναι η αγαπημένη πίτα του χειμώνα, η κολοκυθόπιτα με πράσινα κολοκυθάκια είναι η νοστιμότερη πίτα της Άνοιξης.

Και μπορεί πια σήμερα τα κολοκυθάκια να έχουν «χάσει» την αξία της εποχικότητάς τους, άρα και τη χαρά για να τα δούμε στον πάγκο της λαϊκής αυτή την εποχή για...

Διαβάστε την Ανάρτηση

Συνταγή για κρεμμυδόπιτα από τη Μύκονο

(0) Σχόλια | Δημοσιεύθηκε 1 Μάιος 2017 | 3:09 μμ

Η Μύκονος παράγει: Λούζα, κοπανιστή, τυροβολιά, ψήνει τη μόστρα, τις κουλούρες της Λαμπρής, τα ραφιολάκια, μελόπιτες και κρεμμυδόπιτα. Η Μύκονος, αυτό το υπέροχο μοναδικό νησί που δίκαια θεωρείται ο τοπ καλοκαιρινός προορισμός, δεν είναι μόνο ένα κοσμοπολίτικο νησί, αλλά ένα νησί με βαθιά παράδοση στην κυκλαδίτικη γαστρονομία.

Όποιος έχει βρεθεί...

Διαβάστε την Ανάρτηση

Συνταγή για μαγειρίτσα: Το κλασικό φαγητό της Ανάστασης

(0) Σχόλια | Δημοσιεύθηκε 14 Απρίλιος 2017 | 2:15 μμ

Η μαγειρίτσα είναι το πιο παραδοσιακό και κλασικό φαγητό της Ανάστασης αλλά και της ελληνικής Κουζίνας! Για μια πετυχημένη μαγειρίτσα χρειάζεσαι τρυφερά μαρούλια, μυρωδικά χόρτα, ζουμερά λεμόνια, ολόφρεσκα αυγά και φυσικά την συκωταριά από το αρνί.

Μαγειρίτσα Παραδοσιακή

Χρόνος Προετοιμασίας: 60
Χρόνος Μαγειρέματος: 40'
Βαθμός Δυσκολίας: Εύκολος
...

Διαβάστε την Ανάρτηση

Συνταγή για τα πασχαλινά κουλουράκια της γιαγιάς Ευτυχίας

(0) Σχόλια | Δημοσιεύθηκε 9 Απρίλιος 2017 | 3:07 μμ

Ήρθε επιτέλους η ώρα για να πλάσουμε μαζί τα πασχαλινά κουλουράκια! Το Πάσχα είναι παραδοσιακά οικογενειακή μας υπόθεση και οι ετοιμασίες ξεκινούν από το Σάββατο του Λαζάρου, όπου οι γιαγιάδες μας ετοίμαζαν τα λαζαράκια για τα φιλέματα, τα πασχαλινά κουλουράκια και την κοσώνα για τα βαφτιστήρια.

Το Πάσχα του 2006...

Διαβάστε την Ανάρτηση

Μπουρίτος με λαχανικά και σάλτσα καλαμποκιού με ταχίνι

(0) Σχόλια | Δημοσιεύθηκε 28 Μάρτιος 2017 | 2:08 μμ

Πρόσφατα μας επισκέφθηκαν στο σπίτι ο Τόμας και η Λίσα, η οποία είχε έρθει από την Ιρλανδία. Ο Τόμας ξέρει πως πάντα μαγειρεύω κάτι και γι' αυτό άμεσα μου τηλεφώνησε για να με ενημερώσει πως η Λίσα είναι vegan.

Δεν το πολυσκέφτηκα. Θα έφτιαχνα μεξικάνικο που σίγουρα θα της άρεσε...

Διαβάστε την Ανάρτηση

Όταν οι φακές «παντρεύτηκαν» με το ταχίνι και τα μπαχαρικά!

(0) Σχόλια | Δημοσιεύθηκε 18 Μάρτιος 2017 | 2:13 μμ

Οι φακές είναι από τα πιο νόστιμα όσπρια, ωστόσο στην Ελλάδα μέχρι πριν λίγα χρόνια καταναλώνονταν μόνο ως σούπα και άντε κανένα φακόρυζο και αυτό πάλι με δισταγμό.

Κάποια στιγμή η τάση έφερε τη φακή στο πιάτο μας σαν σαλάτα. Έτσι πλέον η σαλάτα από φακές έχει μπει από το...

Διαβάστε την Ανάρτηση

Σουτζουκάκια από ρεβύθια με συνταγή από τις Κυκλάδες

(1) Σχόλια | Δημοσιεύθηκε 10 Μάρτιος 2017 | 5:32 μμ

Ημέρες νηστείας, σκέφτεσαι κάτι καλύτερο από σουτζουκάκια Φτιαγμένα από ρεβύθια;

Αν αυτό το διάβαζα πριν μερικά χρόνια θα ήμουν εντελώς αντίθετη με την ιδέα, τα σουτζουκάκια είναι μια από τις αγαπημένες μου συνταγές και πιστεύω ότι τη «μαστορεύω» εκπληκτικά, έτσι λένε όσοι έχουν δοκιμάσει, αλλά και οι followers του blog...

Διαβάστε την Ανάρτηση

Συνταγή για εύκολο λαχματζούν σε φύλλο ολικής άλεσης

(0) Σχόλια | Δημοσιεύθηκε 2 Μάρτιος 2017 | 6:20 μμ

Το λαχματζούν θεωρείται η πίτσα της Ανατολής και στα αραβικά μεταφράζεται μαγειρικά ως μια ζύμη γαρνιρισμένη με μια λεπτή στρώση από κιμά ή κρέας. Δεν είναι λίγες οι φορές που τον τελευταίο καιρό ακούμε το λαχματζούν, το οποίο έχει γίνει ένα από τα αγαπημένα trend - σνακ των Αθηναίων.

Κάποτε...

Διαβάστε την Ανάρτηση

Συνταγή για υγιεινή αγκιναρόπιτα χωρίς μπεσαμέλ

(0) Σχόλια | Δημοσιεύθηκε 25 Φεβρουάριος 2017 | 2:26 μμ

Η αγκινάρα έχει κατακτήσει την καρδιά όλων, το ίδιο και η αγκιναρόπιτα, που πρώτη φορά δοκίμασα στην Τήνο, όπου και καλλιεργούνται οι μοναδικές τηνιακές αγκινάρες.

Όταν το περασμένο καλοκαίρι έφτασα στην Τήνο, ο Χάρης μου σύστησε να δοκιμάσω οπωσδήποτε την αγκιναρόπιτα. Στην Κώμη, όπως μου είπε, αγαπάνε τις αγκινάρες και...

Διαβάστε την Ανάρτηση

Στριφτή σιροπιαστή κολοκυθόπιτα από τη Θράκη

(0) Σχόλια | Δημοσιεύθηκε 21 Φεβρουάριος 2017 | 2:42 μμ

Αν κάποια γλυκιά πίτα κατέχει την πρώτη θέση στις προτιμήσεις μου αυτή είναι η κολοκυθόπιτα.

Δεν υπάρχει περίπτωση να μην φτιάξω κάθε μήνα μια κολοκυθόπιτα, ανάμεσα στην κλασική, την λωλή της Σίφνου, την ανοιχτή αλλά και την αλμυρή αυτό που δεν είχα δοκιμάσει ποτέ ήταν η σιροπιαστή κολοκυθόπιτα.

Κι ενώ...

Διαβάστε την Ανάρτηση

Συνταγή για «μεθυσμένη» μηλόπιτα

(0) Σχόλια | Δημοσιεύθηκε 18 Φεβρουάριος 2017 | 10:41 μμ

Τα γλυκίσματα με μήλο και ειδικά η μηλόπιτα είναι προφανώς τα πιο δημοφιλή μετά τη σοκολάτα!


Το μήλο είναι το πιο αγαπημένο από τα φρούτα και το πλέον συμβολικό: σύμβολο ζωής, υγείας, ομορφιάς, έρωτα, ειρήνης, επιστήμης, αλλά και το πιο αναγνωρίσιμο, παγκοσμίως, εμπορικό σήμα.

Η λέξη «μήλον» συμβόλιζε...

Διαβάστε την Ανάρτηση

Πώς να φτιάξετε Καλλιθιώτικη κοτόπιτα Πιερίας

(1) Σχόλια | Δημοσιεύθηκε 5 Φεβρουάριος 2017 | 3:24 μμ

Όταν δοκίμασα, καλεσμένη σε ένα γιορτινό τραπέζι, αυτή την κοτόπιτα, δεν μπορούσα να πιστέψω ότι θα ερχόταν η στιγμή που θα μου άρεσε το ρύζι μέσα στη γέμιση μιας πίτας.

«Φάε κοτόπιτα να μου πεις τι έκανε η γιαγιά!»

Η γιαγιά ήταν από εκείνες τις όχι και τόσο «γιαγιάδες», που...

Διαβάστε την Ανάρτηση

Φλογέρες με φύλλο ολικής άλεσης, ανθότυρο και μέλι

(0) Σχόλια | Δημοσιεύθηκε 29 Ιανουάριος 2017 | 10:04 μμ

Φυσικά εκείνο το trend των προηγούμενων χρόνων, που συνεχίζει ακάθεκτο, είναι η φέτα τυλιγμένη σε φύλλα κρούστας, συνήθως στο τηγάνι, περιχυμένη με μέλι και σουσάμι.

Κατά τόπους, στην ελληνική Κουζίνα και ιδιαίτερα στα νησιά, συναντά κανείς αρκετές τέτοιες γλυκές συνταγές με τοπικά τυριά, κυρίως φρέσκα, όπως η μυζήθρα-ξινομυζήθρα και ο...

Διαβάστε την Ανάρτηση

Πεντανόστιμη κοτόσουπα με σάλτσα αυγολέμονο

(0) Σχόλια | Δημοσιεύθηκε 28 Ιανουάριος 2017 | 9:39 μμ

Μια εκπληκτική εκδοχή για κοτόσουπα, με υφή ελαφρά κρεμώδη και πλούσια γεύση! Η ιδανική δυναμωτική σούπα για τον χειμώνα αλλά και για να την σερβίρεται σαν ορεκτικό στο γεύμα σας!

ΑΠΟΔΟΣΗ: 6-8 Μερίδες ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ: 30 λεπτά ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ: 45 λεπτά ΕΤΟΙΜΟ ΣΕ: 1 ώρα 15 λεπτά

Υλικά

> Για την...

Διαβάστε την Ανάρτηση

Πώς να φτιάξετε εκμέκ με παγωτό καϊμάκι και ροδόνερο

(0) Σχόλια | Δημοσιεύθηκε 23 Ιανουάριος 2017 | 1:09 μμ

Αν και δεν είμαι ιδιαίτερα αυτό που λέμε «του παγωτού» λατρεύω το καϊμάκι! Χειμώνα ή καλοκαίρι, δεν υπάρχει περίπτωση να μην το σερβίρω μαζί με κάθε σιροπιαστό που φτιάχνω.

Έχεις αναρωτηθεί ποτέ γιατί το παγωτό καϊμάκι έχει τόσο μαστιχωτή υφή σε σχέση με οποιοδήποτε άλλο παγωτό;

Το «μυστικό» είναι ένα...

Διαβάστε την Ανάρτηση

Εύκολη συνταγή για πεντανόστιμα τουλουμπάκια

(0) Σχόλια | Δημοσιεύθηκε 22 Ιανουάριος 2017 | 3:09 μμ

ΑΠΟΔΟΣΗ: 1 (50 Μερίδες) ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ: 30 λεπτά ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ: 30 λεπτά ΕΤΟΙΜΟ ΣΕ: 60 λεπτά

Υλικά

>Για την Ζύμη
60 gr. σιμιγδάλι ψιλό
120 gr. αλεύρι
110 gr. βούτυρο
230 ml. νερό
4 αυγά
½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη

...
Διαβάστε την Ανάρτηση

Συνταγή για μοσχάρι ραγού με ματσάτα και καλαθάκι Λήμνου

(0) Σχόλια | Δημοσιεύθηκε 21 Ιανουάριος 2017 | 2:21 μμ

Τα ζυμαρικά τα λατρεύω, μπορώ να τρώω κάθε μέρα χωρίς δεύτερη σκέψη, ειδικά με την πήχτη σάλτσα του ραγού. Δεν μπορώ να κρύψω την αδυναμία μου στα ζυμαρικά, δηλώνω λάτρης του σπαγγέτι no6.

Τόσο στα φρέσκα όσο και στα έτοιμα, άλλωστε τα αγαπημένα μου σχήματα ζυμαρικών δεν μπορώ να τα...

Διαβάστε την Ανάρτηση

Συνταγή για χαλβά χιονάτο με πραλίνα

(0) Σχόλια | Δημοσιεύθηκε 16 Ιανουάριος 2017 | 6:27 μμ

ΑΠΟΔΟΣΗ: 1 (12-14 Μερίδες) ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ: 30 λεπτά ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ: 60 λεπτά ΕΤΟΙΜΟ ΣΕ: 1 ώρα 30 λεπτά

Υλικά

> Για τον Χαλβά

8 φλυτζάνια νερό
2 φλυτζάνια κόρν φλάουρ

> Για το σιρόπι

3 φλυτζάνια ζάχαρη
4 φλυτζάνια νερό
1 κουταλάκι του γλυκού λεμόνι
1 κουταλάκι του...

Διαβάστε την Ανάρτηση

Τι είναι το κέικ Σαλονίκ και πώς να το φτιάξετε

(0) Σχόλια | Δημοσιεύθηκε 9 Ιανουάριος 2017 | 1:29 μμ

Ξεφυλλίζοντας έναν παλιό, πολύ παλιό βιβλίο μαγειρικής με συνταγές του μοναδικού Νίκου Τσελεμεντέ, ανακάλυψα το κέικ Σαλονίκ, διαπίστωσα ότι δεν ήταν τίποτα περισσότερο από ένα κέικ κανέλας με ένα «περίεργο» όνομα Σαλονίκ.

Δεν γνωρίζω από τι εμπνεύστηκε ο Τσελεμεντές όταν του έδωσε αυτό το όνομα, μέσα από μια μικρή έρευνα...

Διαβάστε την Ανάρτηση