Funky Cook
ΛΑΒΕΤΕ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΙΣ ΑΠΌ Funky Cook
Πίσω από το Funkycook.gr βρίσκεται η Εύα Μονοχάρη, Food blogger από το 2007. Από επιλογή άφησε πίσω το επάγγελμα της παιδαγωγού επικεντρώθηκε στην μαγειρική μέσα από την ιδιότητα της blogger, σ’ ένα «μικρόκοσμο» που της επιτρέπει να δημιουργεί, να απολαμβάνει και τελικά να μοιράζεται την μαγειρική και την γαστρονομία στην πιο απλή της μορφή, την οικιακή, με ανθρώπους που ταυτίζονται οι απόψεις τους και η αγάπη τους γι΄ αυτή. Έξω από την «διαδικτυακή κουζίνα» έχει δημιουργήσει την ομάδα Food4Good με την οποία μαγειρεύουν συχνά για καλό σκοπό.

Δημοσιεύσεις από Funky Cook

Συνταγή για χαλβά χιονάτο με πραλίνα

(0) Σχόλια | Δημοσιεύθηκε 16 Ιανουάριος 2017 | 7:27 μμ

ΑΠΟΔΟΣΗ: 1 (12-14 Μερίδες) ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ: 30 λεπτά ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ: 60 λεπτά ΕΤΟΙΜΟ ΣΕ: 1 ώρα 30 λεπτά

Υλικά

> Για τον Χαλβά

8 φλυτζάνια νερό
2 φλυτζάνια κόρν φλάουρ

> Για το σιρόπι

3 φλυτζάνια ζάχαρη
4 φλυτζάνια νερό
1 κουταλάκι του γλυκού λεμόνι
1 κουταλάκι του...

Διαβάστε την Ανάρτηση

Τι είναι το κέικ Σαλονίκ και πώς να το φτιάξετε

(0) Σχόλια | Δημοσιεύθηκε 9 Ιανουάριος 2017 | 2:29 μμ

Ξεφυλλίζοντας έναν παλιό, πολύ παλιό βιβλίο μαγειρικής με συνταγές του μοναδικού Νίκου Τσελεμεντέ, ανακάλυψα το κέικ Σαλονίκ, διαπίστωσα ότι δεν ήταν τίποτα περισσότερο από ένα κέικ κανέλας με ένα «περίεργο» όνομα Σαλονίκ.

Δεν γνωρίζω από τι εμπνεύστηκε ο Τσελεμεντές όταν του έδωσε αυτό το όνομα, μέσα από μια μικρή έρευνα...

Διαβάστε την Ανάρτηση

Πώς να φτιάξετε βασιλόπιτα κέικ με ξερά φρούτα και amaro

(0) Σχόλια | Δημοσιεύθηκε 29 Δεκέμβριος 2016 | 2:45 μμ

Ήρθε η ώρα να αποχαιρετήσουμε μια ακόμη χρονιά και να υποδεχτούμε τη νέα με χαρά και γλύκα! Το έθιμο της βασιλόπιτας είναι από τα παλιότερα έθιμα και έχει συνδεθεί με την τύχη και την καλοτυχία στο σπίτι!

Η βασιλόπιτα κέικ είναι από τις πιο αγαπητές, φέτος η επιλογή ήταν μια...

Διαβάστε την Ανάρτηση

Εννιά κανόνες για να κάνετε τα τέλεια μελομακάρονα

(0) Σχόλια | Δημοσιεύθηκε 21 Δεκέμβριος 2016 | 10:35 μμ

Γιατί Χριστούγεννα χωρίς μελοκάρονα και κουραμπιέδες δεν γίνεται!

Πάντα με το χαρακτηριστικό τους άρωμα και την μελένια γεύση τους που μαζί με την μυρωδιά του ελληνικού καφέ μου φέρνουν τις πιο γλυκές αναμνήσεις.

Τα μελομακάρονα και οι κουραμπιέδες είναι μοναδικά, τα πιο λατρεμένα, παραδοσιακά Ελληνικά γλυκίσματα της Χριστουγεννιάτικης περιόδου, είναι...

Διαβάστε την Ανάρτηση

Κουραμπιέδες: Το αναπόσπαστο κομμάτι της γαστρονομικής μας κουλτούρας

(0) Σχόλια | Δημοσιεύθηκε 10 Δεκέμβριος 2016 | 9:49 μμ

Το γλυκό της παράδοσης, της απόλαυσης, της χαράς κάθε νοικοκυράς, οι περισσότερες νοικοκυρές με περηφάνια σερβίρουν έναν κουραμπιέ σε όποιον επισκεφθεί το ζεστό σπιτικό της, περιμένοντας να ακούσουν την μαγική φράση «θέλω τη συνταγή»!

Μπορεί βέβαια τους κουραμπιέδες να τους έχεις συνδέσει με την γιορτή των Χριστουγέννων αλλά αν εξετάσουμε...

Διαβάστε την Ανάρτηση

Τραχανάς σούπα με γιαούρτι και μανιτάρια

(0) Σχόλια | Δημοσιεύθηκε 28 Νοέμβριος 2016 | 2:06 πμ



Ποιος δεν έχει ξινίσει λίγο τα μουτράκια του, ως παιδί, μπροστά σε ένα γεμάτο και αχνιστό πιάτο με σούπα τραχανά;



Μάλλον το πρόβλημα δεν ήταν τόσο ο τραχανάς σούπα αλλά εκείνο το πιάτο, που να πάρει, ήταν γεμάτο από «νερόβραστο» φαγητό που άχνιζε και προκαλούσε ένα...

Διαβάστε την Ανάρτηση

Ώρα για χειμωνιάτικες μαρμελάδες: Μαρμελάδα μανταρίνι

(0) Σχόλια | Δημοσιεύθηκε 20 Νοέμβριος 2016 | 11:26 μμ

Όταν είδα τα πρώτα μανταρίνια ένιωσα σαν μικρό παιδί, μαρμελάδα μανταρίνι σκέφτηκα!

Το ίδιο συναίσθημα νιώθω το καλοκαίρι με τις ντομάτες, τον χειμώνα με τα κάστανα, την άνοιξη με τις φράουλες και με όλα τα φρέσκα φρούτα και λαχανικά που είναι στην εποχή τους!

Μοιάζει σαν μαγεία η εποχικότητα, αυτή...

Διαβάστε την Ανάρτηση

Λαχταριστό κοκκινιστό μοσχαράκι κατσαρόλας

(0) Σχόλια | Δημοσιεύθηκε 14 Νοέμβριος 2016 | 2:23 μμ



Λίγες σκέψεις πριν την συνταγή



Αν εντρυφήσεις στο εβδομαδιαίο μενού-πρόγραμμα μιας οικογένειας το κοκκινιστό είναι στανταράκι, το ίδιο ισχύει με τα εστιατόρια-οινομαγειρεία με το μπαλαντέρ κοκκινιστό που πάει με όλα. Επίσης με όσους είναι αρχάριοι στη μαγειρική, από τις πρώτες συνταγές που θα θελήσει να μάθει...

Διαβάστε την Ανάρτηση

Τέσσερις συνταγές για πεντανόστιμη μουσταλευριά

(0) Σχόλια | Δημοσιεύθηκε 5 Νοέμβριος 2016 | 10:37 μμ



Λίγες σκέψεις πριν την συνταγή



Η μουσταλευριά είναι ένα από τα πιο αγαπημένα μου γλυκίσματα!

Έχω φάει αμέτρητες μουσταλευριές, με πετιμέζι και χωρίς, με αλεύρι αλλά και με νισεστέ, ζεστή, κρύα, με σουσάμι, με καρύδια, με κανέλα, έχω δοκιμάσει ξανθιές και μελαχρινές, την έχω γευτεί εντός...

Διαβάστε την Ανάρτηση

Φθινοπωρινό bitter κέικ με πορτοκάλι και σοκολάτα

(0) Σχόλια | Δημοσιεύθηκε 31 Οκτώβριος 2016 | 2:11 μμ

Φέτος είμαι πολύ χαρούμενη που η εναλλαγή της εποχής από Καλοκαίρι -Φθινόπωρο είναι τόσο έντονη, μου είχαν λείψει αυτά τα πρώτα κρύα του Οκτώβρη, θυμάμαι στο σχολείο δεν υπήρχε περίπτωση από τέλος Σεπτέμβρη να μην χρειαζόσουν μαζί σου ζακέτα ή να μην ένιωθες γύρω σου την αλλαγή, νιώθω ξανά την...

Διαβάστε την Ανάρτηση

Πικάντικη «λαμπερή» καροτόσουπα από το Μαρόκο

(0) Σχόλια | Δημοσιεύθηκε 31 Οκτώβριος 2016 | 1:37 πμ

Πάντα το Μαρόκο με συγκινούσε ως προορισμός, αυτή η πολύχρωμη χώρα με τις τόσο δυνατές αντιθέσεις.

Βλέποντας κάποιες φωτογραφίες ονειρεύομαι αυτό τον προορισμό (που δεν είναι βατός), την διαμονή στα riad, το surf στις παραδεισένιες ακτές, την ζέστη άμμο της ερήμου, μια καμήλα, τα παζάρια, μικρά εστιατόρια και όλα αυτά...

Διαβάστε την Ανάρτηση

Συνταγή για αφράτο και πεντανόστιμο ελιόψωμο με ταχίνι

(0) Σχόλια | Δημοσιεύθηκε 8 Οκτώβριος 2016 | 12:54 πμ

Διαλέξτε τις αγαπημένες σας ελιές και φτιάξτε υπέροχα, αφράτα και πεντανόστιμα ελιόψωμα! Το ταχίνι δίνει εκπληκτικό αποτέλεσμα στην κόρα και με ιδιαίτερη νοστιμιά! Τρώγεται όλες τις ώρες!

Υλικά

400 gr. αλεύρι
100 gr. καλαμποκάλευρο
8 gr. ξηρή μαγιά στιγμής
1 κουταλάκι του γλυκού baking powder
1...

Διαβάστε την Ανάρτηση

Ελαφριά και εύκολη χορτοφαγική πίτσα με σπανάκι

(0) Σχόλια | Δημοσιεύθηκε 3 Οκτώβριος 2016 | 12:30 πμ

ΑΠΟΔΟΣΗ: 8-10 Μερίδες ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ: 60 λεπτά ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ: 25 λεπτά ΕΤΟΙΜΟ ΣΕ: 1 ώρα 25 λεπτά

Τέλεια, εύκολη και πολύ ελαφρια πίτσα, για χορτοφάγους, για την περίδο της νηστείας ή για όσους αγαπάνε τις ελαφριές γεύσεις!

Η ντοματένια βάση είναι συνταγή της εξαιρετικής chef Ντίνας Νικολάου, δοκιμάστε την σε όλες τις...

Διαβάστε την Ανάρτηση

Υπέροχη και εύκολη τάρτα με σάλτσα πιπεριάς, τυριά και ντοματίνια

(0) Σχόλια | Δημοσιεύθηκε 25 Σεπτέμβριος 2016 | 5:08 μμ

ΑΠΟΔΟΣΗ: 1 (6 Μερίδες) ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ: 25 λεπτά ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ: 25 λεπτάΕΤΟΙΜΟ ΣΕ: 50 λεπτά

Μια υπέροχη και εύκολη καλοκαιρινή τάρτα, με σάλτσα από πιπεριά Φλωρίνης, ελληνικά τυριά και ντοματίνια σε τραγανό φύλλο σφολιάτας!

Υλικά

1 φύλλο σφολιάτας
150 gr. πιπεριές Φλωρίνης τουρσί
1 σκελίδα σκόρδο
4 κουταλιές της...

Διαβάστε την Ανάρτηση

Συνταγή για παραδοσιακή μουσταλευριά, με ή χωρίς πετιμέζι

(0) Σχόλια | Δημοσιεύθηκε 24 Σεπτέμβριος 2016 | 8:39 μμ

ΑΠΟΔΟΣΗ: 4-5 Μερίδες ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ: 5 λεπτά ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ: 35 λεπτά ΕΤΟΙΜΟ ΣΕ: 40 λεπτά

Η εποχή των σταφυλιών και ο τρύγος μας δίνουν ένα από τα πιο αγαπημένα υλικά, τον μούστο, τον χυμό τους!

Ο μούστος για να χρησιμοποιηθεί χρειάζεται την ανάλογη προετοιμασία!

Επίσης αν έχετε πετιμέζι μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε...

Διαβάστε την Ανάρτηση

Σοκολατένιο κέικ με τσίλι, εσπρέσσο και μπισκότα Oreo

(0) Σχόλια | Δημοσιεύθηκε 18 Σεπτέμβριος 2016 | 11:00 μμ

Θα 'ναι σαν να μπαίνει η Άνοιξη Cake


ΑΠΟΔΟΣΗ: 8-10 Μερίδες
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ: 10 λεπτά
ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ: 45 λεπτά
ΕΤΟΙΜΟ ΣΕ: 55 λεπτά

To κέικ που θα ψήσεις , θα ξαναψήσεις και δεν θα χορταίνεις να τρως... και να κοιτάζεις!

Υλικά

> Για το Κέικ

175 gr....

Διαβάστε την Ανάρτηση

Πεντανόστιμη βουτυράτη μαρμελάδα από βανίλιες ή δαμάσκηνα

(0) Σχόλια | Δημοσιεύθηκε 17 Σεπτέμβριος 2016 | 11:48 μμ



Λίγες σκέψεις πριν τη συνταγή



Όταν πρώτη φορά δοκίμασα από την κυρά-Μαριώ αυτή τη μαρμελάδα, δεν ήξερα οτι η ανάμνηση της θα με συνόδευε μέχρι σήμερα.

Κάτω από την πλούσια κληματαριά, έδινα μάχη με τις σφήκες, πρωί και απόγευμα απολάμβανα την μαρμελάδα στο ζυμωτό ξινούτσικο ψωμί...

Διαβάστε την Ανάρτηση

Σουηδικά Κεφτεδάκια ή αλλιώς Κöttbullar

(0) Σχόλια | Δημοσιεύθηκε 14 Σεπτέμβριος 2016 | 6:59 μμ

Λίγες σκέψεις πριν την συνταγή

Η 1η του Σεπτέμβρη είναι σα μια μικρή πρωτοχρονιά, νέα σεζόν, νέα σχέδια, νέα διάθεση και μια νέα εποχή που προετοιμάζεται για να αλλάξει επίσημα στις 21 Σεπτέμβρη.

Αυτή η χρονιά για εμένα εφέτος νιώθω ότι θα είναι μια υπέροχη ανάμνηση του περσινού χρόνου, παρόλο...

Διαβάστε την Ανάρτηση

Συνταγή για απίθανο μουσακά

(4) Σχόλια | Δημοσιεύθηκε 5 Σεπτέμβριος 2016 | 4:56 μμ

Ποιος δε γνωρίζει και δεν έχει δοκιμάσει τον μουσακά, το πιο γνωστό πιάτο της ελληνικής Κουζίνας! Ο μουσακάς δεν είναι αμιγώς ελλληνική συνταγή, αλλά τούρκικη, βέβαια μόνο το όνομα είναι ίδιο μιας και η τούρκικη συνταγή ουσιαστικά δεν έχει καμία σχέση με τον πλέον ελληνικό μουσακά!

Αν και με την...

Διαβάστε την Ανάρτηση

Εύκολη συνταγή για σπανάκι με τραχανά

(0) Σχόλια | Δημοσιεύθηκε 28 Αύγουστος 2016 | 1:46 πμ

Σπανάκι με τραχανά, όχι σαν σπανακόρυζο αλλά σαν σπανακόπιτα!

Το σπανάκι είναι το πιο καλόβολο πράσινο λαχανικό, αν έχεις λίγο σπανάκι σε 30 λεπτά μπορείς να μαγειρέψεις επιλογές ανάμεσα σε ένα απολαυστικό γιαχνί, ένα τσιγαριαστό με ένα ποσέ αυγό, το κλασικό αγαπημένο σπανακόρυζο ή να δοκιμάσεις να μαγειρέψεις το σπανάκι...

Διαβάστε την Ανάρτηση